Categories
justitie

Curtea Constituțională: decretul privind revocarea Anei Birchall de la justiție trebuie semnat obligatoriu

Curtea Constituțională a motivat decizia prin care îl obligă pe Iohanis să accepte revocarea Anei Birchall din funcția de ministru al justiției. În acest context, doamna încă ministru părerește voios și populist întru justiție, lucru pe care nu-l făcea în vremuri încă apropiate și de tristă amintire.

În pofida promisiunilor, rezultate extrem de slabe

Nu știu alții cum sunt dar subsemnatul se uită la rezultate nu la declarații. Sunt bune și intențiile, și luăm act ca atare, dar după o vreme începem să constatăm că majoritatea covârșitoare rămân doar vorbe și că puținul care se face se face extrem de prost și cu extrem de mult tam-tam și auto-promovare în scopuri evident electorale.

Indiferent cine vine și indiferent că trebuie să o luăm de la capăt constatăm că nu există nici voință nici putință de a face ceva care să rezolve din problemele sistemului penitenciar, asta după ce toată suflara politică căina soarta instituției cu pricina, până nu demult cheia de boltă a politicii guvernamentale și practic singura preocupare a unor politicieni.

Decretul privind revocarea trebuie semnat în 15 zile

După un alt mandat degeaba la justiție în ceea ce privește penitenciarele aflăm că CCR îl obligă pe președinte să accepte revocarea miniștrilor propusă de premier și să numească interimarii, nelăsându-i posibilitatea de a alege dacă dă sau nu curs solicitării pim-ministrului, care ocupă a patra funcție în stat, după șefii Parlamentului.

În motivarea pe care judecătorii CCR au dat-o publicității, judecătorii consideră că șeful statului are o singură atribuție în privința revocării unui ministru. Să semneze decretul. Și îi dă și un termen în interiorul căruia să se conformeze solicitării unui premier – 15 zile. Ceea ce înseamnă că, în pofida încercării de a sta și în luntrea pesedistă și în cea de peste mări și țări, doamna Ana Birchall trebuie revocată și înlocuită.

În context

Ana Birchall, îndepărtată de la Justiție

Moștenirea mandatelor Toader – Birchall pentru penitenciare

Ana Birchall actualizeză norma de hrană

Birchall și Teodorovici nu-și onorează promisiunea de suplimentare a bugetului penitenciarelor

Ana Birchall: Nu se impun sancțiuni mai grave pentru ultrajele asupra personalului din penitenciare

1 reply on “Curtea Constituțională: decretul privind revocarea Anei Birchall de la justiție trebuie semnat obligatoriu”

Cu-n picior in State si cu altul in cloaca damboviteana, pare sa fi fost spagatul perfect. Din pacate, factual vorbind, spagatul dauneaza grav sanatatii, daca nu e facut in semn de omagiu in fata premierului, precum tumbele de la Pitesti.

Comments are closed.