Categories
sindicat

7 octombrie, Ziua Internațională a Muncii Decente

Deşi România a înregistrat constant în această perioadă un nivel de creştere economică peste media europeană, în principal prinn efortul oamenilor muncii, de această creştere nu au beneficiat tocmai cei care au contribuit cel mai mult la ea, lucrătorii. În acest context, marcăm 7 octombrie, Ziua Internațională a Muncii Decente.

Bogdan Hossu: Regulile sunt făcute împotriva lucrătorilor

„Regulile și legile sunt făcute împotriva lucrătorilor și de aceea avem un nivel distrugător de sărăcie pentru foarte mulți lucrători, precaritate și inegalitate economică.

Există suficiente resurse pentru a avea locuri de muncă decente pentru toată lumea, pentru a asigura protecție socială adecvată, servicii de calitate și tot ceea ce oferă cetățenilor posibilitatea de a avea un trai decent.

Dar regulile trebuie să se schimbe pentru a permite și încuraja negocieri colective reale, pentru a avea o distribuție echitabilă a rezultatelor muncii și pentru a direcționa resursele către îmbunătățirea nivelului de trai”, a declarat Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel ALFA.

3 replies on “7 octombrie, Ziua Internațională a Muncii Decente”

Va salut !As dori sa cer un concediu fara salariu pentru o perioadă de 3-4 luni,pentru că sunt înscris la un examen pentru un post în alt domeniu.Unitatea este obligată să îmi aprobe ?perioada pe care mi s-ar aproba este posibil sa fie mai mică decât cea solicitata ?pe perioada cfs-ului ma pot inscrie la eventuale posturi vacante in sistem?Pe postul meu nu sunt probleme cu preluarea atribuțiilor.

1. Momentan puteti solicita maxim 30 de zile pentru motivul mentionat (fost art 21 alin 1 lit b din hg1946/2004, pastrat si in noul proiect)
2.”pot fi acordate” – presupune aprobarea de catre unitate (acelasi articol)
3. In principiu, puteti participa la concursuri

Comments are closed.