Categories
ANP

ANP, instrucțiuni pentru asigurarea drepturilor personalului din penitenciare

ANP a cerut recent penitenciarelor din subordine propuneri pentru virări de credite. Se fac eforturi pentru asigurarea majorării de 50% pentru lucrări de excepție și misiuni speciale dar chestiunea actualizării normelor de hrană și echipament rămâne în ceață.

Adresa ANP virari de credite penitenciare

ANP solicită propuneri de virări de credite

Astfel ANP, comunică penitenciarelor din subordine că în cazul în care se impune, vor fi propuse virări și în cadrul surselor de venituri proprii, între capitol/subcapitol/paragraf de venituri astfel încât după aprobarea bugetului cu virări să nu existe situaţii în care încasările să fie mai mari decât prevederile aprobate la nivelul anului 2019. Cam ciudat, fie vorba între noi. Și dacă sunt încasări mai mari de ce-ar fi rău?!

Tot Direcția Economică din ANP mai transmite că pentru trimestrele încheiate, se vor propune diminuări numai pentru prevederile bugetare care nu au fost și nu vor fi utilizate până la sfârșitul anului. Aceste prevederi vor fi repartizate la alte alineate bugetare astfel încât să nu fie afectată repartizarea la nivel de titlu pe trimestrul încheiat.

Propunerile de virări de credite de angajament și bugetare vor fi însoţite de justificări, detalieri şi necesităţi privind execuţia, până la finele anului bugetar, a capitolului, şi subdiviziunii clasificaţiei bugetare de la care se disponibilizează şi, respectiv, a capitolului şi subdiviziunii clasificaţiei bugetare la care se suplimentează prevederile bugetare.

Instrucțiuni privind asigurarea fondurilor necesare

Aici, partea interesantă, prin virările de credite propuse fiecare unitate va avea în vedere:

  • asigurarea fondurilor necesare pentru plata majorării de până la 50% pentru lucrări de excepție și misiuni speciale pana la finele anului 2019;
  • estimarea cât mai exactă a necesarului de fonduri pentru alin. bugetar 10.02.06 “Vouchere de vacanţă” astfel încât să se asigure plata tuturor deconturilor depuse până la finele anului și evitarea blocării nejustificate a prevederilor bugetare.
    În acest sens, ANP recomandă a se solicita tuturor salariaţilor care nu și-au decontat servicii turistice în anul 2019, confirmarea scrisă cu privire la data estimată la care se va solicita decontarea acestor servicii până la finele anului, astfel încât să se poată realiza previzionarea plăţilor certe ce urmează a se efectua în următoarele 3 luni;
  • estimarea cât mai corectă a încasării veniturilor proprii aprobate prin buget și luarea tuturor măsurilor care se impun în vedereacreșterii gradului de încasare;
  • utilizarea cu maximă responsabilitate a prevederilor bugetare aprobate din venituri proprii pentru cheltuieli, astfel încât să se realizeze utilizarea în totalitate a încasărilor din venituri proprii și evitarea situațiilor în care angajamentele bugetare depășesc încasările.

În context

Sistemul penitenciar și povara bunelor intenții uitate-n stadiul de declarație

DOCUMENT Ministerul Justiției, explicații despre bugetul sistemul penitenciar

81 de milioane de lei pentru plata drepturilor legale ale personalului din sistemul penitenciar

Bugetul de stat, tragedie anuală cu actori politici de comedie tâmpă

ANP, abuzuri în formă repetată. Ce spune instanța

17 replies on “ANP, instrucțiuni pentru asigurarea drepturilor personalului din penitenciare”

Dupa virarea de credite pe toate. Inteleg insa ca toate unitatile au cel putin pentru un trimestru.

Dupa ore platite cu mii de lei , acum vin alte mii de lei pentru cei alesi , normele de hrana si echipament de xe nu se actualizeaza , ca nu sunt mii ? Ar fi mai ok sa beneficieze toata lumea .

Haideti sa explicam partea cu virarile de credite. In fapt se iau bani dintr-o parte si se baga la 50%. Adica se iau banii de la sumele de concediu necheltuiti pt ca directorii nu au dat CO la angajati si se baga in 50% Sau se iau bani de la retinerile de echipament, stie Dobrica mai multe si se baga in 50%. Proateala pe fata.

Chiar asa. de ce nu se insista pe actualizarea normelor de hrana si echipament si se merge pe acordarea de 50% pentru lucrari speciale? Stim cu totii ca nu exista salariati care sa fi realizat lucrari de exceptie. prin care sa se aduca un plus, in unitate (venituri suplimentare).In aceste conditii, de ce sunt unii mai speciali decat altii? Astia sunt niste bani care intra in buzunarele unor smecheri. Opiti aceasta sifonare de bani publici.Domnilor de la conducerea sindicatelor, implicati-va si stopati aceasta mizerie!

Ne-am implicat. Am dat si imn judecata pe tema asta. Daca mai aveti si alte idei de actiune va astept.

Buna seara.Se pare ca calculele facute vor fi date peste cap de caderea guvernului.Probabil va urma un buget de austeritate daca Pnl&company vor veni la putere.Nu cred ca mai intra in calcule marirea din ianuarie,ore suplimentare,etc.Previziunile economice par sumbre daca nu putin umflate.Probabil va trebuii sa reactionam dar mult mai incisivi si convingatori.Dupa cum stim,pentru politicieni nu suntem decat o unealta ptr.vot si din cand in cand de la masa plina de bunatati ne mai arunca si noua cate ceva dupa ce sau saturat.Atat si nimic mai mult.Am vazut reactia lor azi in parlament,au vorbit doar pentru ei si intre ei.Pentru ca doar ei sunt importanti si functiile pe care le doresc.Doar ei au castigat,noi am fost si suntem spectatori in continuare ca asa vrem.
Stima.

Bucurosi le-om duce toate. Nu-i prima data cand o luam de la capat sau cand lucram in incertitudine.

Buna dimineata Dnu Dumitrascu.
Revin cu o completare la cele scrise.Mai zilele trecute,un amic,membru pnl ma intreaba:ce faceti voi(militarii toti)sa meritati asa pensii si salarii ca nu e drept.Oricum facem mai mult decat faceti voi toti politicienii care va succedati la putere urmarind doar interesul personal si de grup,etc.Intreaba si judecatori,magistrati si alte categorii speciale ce ma intrebi pe mine,am spus.Nu ia placut.Dovada ca ei toti indiferent de partid gandesc la fel si simt la fel.
Stima.

Niste nesimtiti… Nu se intreaba pe ei insisi, ce beneficii colosale obtin din functiile pe care le ocupa, fara sa le pese, de interesul general ( al poporului),in slujba caruia ar trebui sa- si puna intreaga activitate si pricepere ( daca o au?????).

Bine ca nu se iau bani de la chirii. Dacă pentru 50% se munceste totusi, pentru banii de chirii nu munceste nimeni.

Sa traiti bine ! Poate o muri si Iliescu anu asta , ca dispare psd ul si el nu mai moare . Daca maresc normele si cei 25 la % de la anu , mai traim bine un an 😉 :)))

Comments are closed.