Categories
penitenciar

Majorarea de 50% pentru misiuni speciale și lucrări de excepție, istoria se repetă

Posibilitatea acordării majorării de 50% pentru misiuni speciale și lucrări de excepție reaprinde spiritele în penitenciare. Criterii neclare, abonați și discriminați într-un proces care va produce destule nemulțumiri în penitenciare.

Misiuni speciale și lucrări de excepție, veșnica dispută

ANP a dat recent undă verde pentru acordarea majorării de 50% pentru misiuni speciale și lucrări de excepție. În cele din urmă s-au găsit ceva bani din ce nu s-a cheltuit pe la investiții și la bunuri și servicii și se pot face redistribuiri, după cum informam zilele trecute. Problema e că doar 5% dintre angajați pot benefica. De unde și veșnicele dispute.

Din penitenciare aflăm că se repetă problema cu abuzul de mari șefi pe listele cu 50%, în defavoarea ofițerilor cu funcții de la șef serviciu în jos. Ceea ce este extrem de incorect dacă ne gândim că printre cei veșnic excluși sunt de exemplu șefi de tură ori de servicii și birouri pentru care directorul și adjuncții acestuia își asumă deseori merite cincizecilasutăzubile.

Criterii neclare și discriminări tolerate

Istoria se repetă însă în ceea ce privește modul de desemnare al celor care vor benefica de majorarea majorarea de 50% pentru misiuni speciale și lucrări de excepție. Sigur că propunerile se discută în Consiliul de conducere. Problema e cum și cine ajunge pe lista de propuneri. Sigur că uneori chiar se va vota. Adevărul e însă că decizia va fi de multe ori subterană.

E adevărat, pe liste vor fi și mulți merituoși și e la fel de adevărat că dacă poate beneficia doar 1 din 20 vor fi și destui nemulțumiți pe bună dreptate. Problema însă rămâne, și rămâne de ani buni. Nici ANP prin toleraea unor discriminări și nici conducerile penitenciarelor prin promovarea unor camarile nu pot încă să convingă că acest proces este unul obiectiv și corect.

În context

Virari de credite pentru plata drepturilor suspendate la penitenciare

81 de milioane de lei pentru plata drepturilor legale ale personalului din sistemul penitenciar

ANP, abuzuri în formă repetată. Ce spune instanța

Ana Birchall, îndepărtată de la Justiție

Sistemul penitenciar și povara bunelor intenții uitate-n stadiul de declarație

15 replies on “Majorarea de 50% pentru misiuni speciale și lucrări de excepție, istoria se repetă”

Imoral și deloc corect este faptul ca acest beneficiu se acorda împuterniciților înaintea celor care au făcut eforturi la concursuri

atentie! in cadrul consiliilor de conducere , atunci cand va avea loc sedinta privind acordarea majorarii de 50 % , in situatia in care sunt propusi ofiteri, membrii ai consiliiului de conducere acestia vor trebui sa paraseasca sedinta c.c. intrucat se afla in conflcit de interese conform https://www.integritate.eu/Files/Files/Ghid_Incompatib_ConflicteInterese_2011/ghid%20incomp%20si%20conflicte%202019.pdf Succes sindicatelor in dezbateri! celor din FSANP desigur, ca ceilalti … AMIN!

nu se poate acorda si pensionarilor pentru ca acestia au incetat raporturile de munca cu angajatorul!Art. 15. omj nr. 2588/2019 –
Prevederile Ordinului ministrului justiției nr. 820/C/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale funcționarilor publici cu statut special și personalului civil din sistemul administrației penitenciare se aplică în mod corespunzător și în anul 2019.

Articolul 1 OMJ nr. 820/c/2015
Se aprobă Normele metodologice privind acordarea majorării pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale funcţionarilor publici cu statut special şi personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
lice.
Articolul 2
(1) Funcţionarii publici cu statut special şi personalul civil din sistemul administraţiei penitenciare care execută, în domeniul specific, lucrări de excepţie sau misiuni speciale, apreciate ca atare de către conducătorii acestora, beneficiază de o majorare de până la 50% din salariul de bază prevăzut de legislaţia în vigoare la data de 31 decembrie 2009, denumită în continuare majorare.
(2) Prin personal civil din sistemul administraţiei penitenciare se înţelege funcţionarii publici şi personalul contractual din sistemul administraţiei penitenciare.
UNDE cititi dvs,. ca se acordas si pensionarilor? Pentru ca la data analizei in cc acestia nu mai aveau calitatea de angajati ci de pensionari! a se acorda acesti bani si pensionarilor este infractiune! stiti care?

Dle Dumitrașcu, “cei de sus”, au uitat de concursurile noastre? Dvs ce credeți, se vor relua vreodată sau deja le-au anulat!?

Cand va fi aprobat OUG-ul la care am lucrat in ultima perioada concursurile vor fi reluate. Asta prevede. Asta presupune desigur ca OUG-ul sa fie finalizat.

Ar trebui să luăm atitudine fata de dir si dir adj care tocmai au trimis la ANP propuneri de 50% pe spinarea noastra, a celor care am facut mari sacrificii pentru a ne indeplini cu succes sarcinile de serviciu. S=au propus pe cate 6 luni, iar pentru noi nu mai sunt locuri, doar ies si ei la pensie săa fim ingaduitori. Niste oameni mici promovati in functii pe alte criteri decat cele intelese de noi, oameni cu minte sanatoasa.

Am discutat deja despre asta cu DG Plesa. Ramane de vazut care vor fi masurile.

la BRAILA nasu director HULUBA l-a pus pe finul lui , cu 1 an vechime direct la birou- evidenta detinuti !si secretar la comisia de disciplina detinuti, o fi conflict sau nu? DIRECTORUL ADJUNCT Madaras Ll-a trecut la 8 ore pe nepotul lui agent!

Apropo,este angajat de min 2 ani, cu mult înainte de a fi Huluba director. Iar serviciul la 8 ore demult nu mai prezintă interes, toți vor la tură. Dar, postati mizerii fără să verificați. Retendor

Comments are closed.