Penitenciarul Gherla | Atenție, aterizează Motociclista!

Penitenciarul Gherla | Atenție, aterizează Motociclista!

Se întâmplă la Penitenciarul Gherla. O domnișoară ofițer aflată în control în drum spre casă. Uniforma: costum de motociclist. În postul de pază la un punct de lucru un agent. Percheziție la geanta agentului și intenție de percheziție corporală. În văzul civililor și deținuților. Este oare normal?!  Mai jos încercăm să ne lămurim.

Nota de informare - incident Penitenciar Gherla
Nota de informare – incident Penitenciar Gherla

Percheziție la cartofii cu pui și ciorba cu legume, pentru un șiret

Sigur, în materie de ținută civilă, dacă nu este una extravagantă, fiecare decide cu ce să se îmbrace câtă vreme ANP și penitenciarele din subordine n-au gândit un cod vestimentar pentru polițiștii de penitenciare care lucrează de regulă în civil. În control totuși s-ar impune uniforma, iar acesta ar putea să fie efectuat discret și fără ca domnișoara ofițer în cauză să-și umilească colegul agent.

Aici poate ANP sau conducerea penitenciarulului ar trebui să pună piciorul în prag și să nu permită astfel de comportamente. Este nevoie de de controale pe linie profesională, deși – în acest caz – agentul în cauză trecuse deja printr-un post control la intrarea în serviciu, înainte să plece la punctul de lucru, și nu putea avea asupra sa altceva decât mâncare. Până la urmă, cartofii cu pui și ciorba cu legume, nu sunt obiecte interzise și în 8 ore omul mai și mănâncă, mai ales în schimbul 2.

Domnișoară ofițer motociclist, în control în afara orelor planificate

După ceva investigații aflăm că domnișoara ofițer (in imaginea de mai jos) ar fi trebuit să facă la într-un alt interval de timp contrulul și mai aflăm că este aceeași persoană care intră frecvent în conflicte cu agenții pe care uneori îi gratulează cu expresii gen “agenți borâți” atunci când aceștia îndrăznesc să-i mai spună că-i uneori prea înflăcărată și că uneori greșește din lipsă de experiență și neînțelese prejudecăți.

Altfel, cum să se gândească să-i facă percheziție corporală agentului din postul de pază de la punctul de control? Avem niște reguli și în ceea ce privește efectuarea controlului la punctul de lucru și în ceea ce privește relaționarea cu un coleg care efectuează serviciul de pază. Cum domnișoară să-și facă omul treaba dacă-l controlați și-l percheziționați? Unde să fie atent? Putea fi schimbat din post și puteați să-l chestionați și să-l căutați cât doreați. V-ați gândit la asta?

Complexul divin, din păcate, microb inoculat în academii

De acord. Este un caz relativ izolat, iar majoritatea ofițerilor tineri se leapădă repede de complexul divin cultivat cu atenție în academii, după ce realizează că nu sunt nici mari comandanți de oști și nici nu lucrează singuri în penitenciare, mai ales că atunci când lucrurile se complică tot agenții le rezolvă. Agenți care până nu demult le făceau cu brio treaba.

Uimește însă faptul că deși derapajele domnișoarei ofițer n-au fost tocmai rare, conducerea unității aparent n-a luat nicio măsură și nici n-a încercat să evite ceea ce se prefigurează a fi un conflict deschis și cu urmări disciplinare pentru domnișoara ofițer, acum sau mai târziu. Până la urmă e chestiune de bun simț și nimeni n-are dispensă de la acest principiu. Cât de complicat era să respecte orele și mandatul de control și, în același timp, și pe colegul pe care-l controla?!

În context

https://fsanp.ro/2019/09/27/document-acuzatii-grave-la-adresa-auditorilor-anp/

ANP cere recuperarea orelor suplimentare cu orice preț

De ce avem nevoie de o justiție

Gândacul din biroul directorului Penitenciarului Târgu Jiu

Modificarile la Statutul politistilor de penitenciare in dezbatere la Ministerul Justitiei

Published by Sorin Dumitrascu

15 comments on “Penitenciarul Gherla | Atenție, aterizează Motociclista!”

   1. de ce nu sesizeaza agentul comisia de disicplina din unitate? este incredibil ce se intampla acoo, dar am uitat … este IFTINCA director! apropo a depasit perioada de 1 an imputernicire/?

  1. Doar dacă vede domnișoara în cazusă și decide să împărtășească cu noi. Senzația mea e că totuși nu o va face și că se va supăra ușor pe noi.

 1. Am făcut Academia, la vremea aia nu exista complexul divin sus-amintit, dar ce-i drept nici conducerea Academiei de atunci nu prea era infractoare și nici ăia de la Câmpina nu trăgeau pe nas, acum astea sunt tendințele…

  1. Cel mai probabil e o chestiune care depinde de persoana, mai putin de scoala ori de generatie. E evident ca desi sunt exceptii neplacute, nu asta e regula.

   1. Sa fie sanatosi. Poate de asta era nevoie ca sa nu mai zbiere o madama la noi pe la negocieri ca si cum ar fi partidul plus angajatorul. 🙂

 2. Interpretand controlul inopinant intr-un scenariu cosplay, m-as fi lăsat percheziționat corporal amănunțit de domnișoara ofițer in costum de motociclista.
  Și in nemarginita mea fantezie as fi accept și sigla de pe coapsa stângă😁

Comments are closed.