Categories
ANP

Politica struțului anepist și problemele din penitenciare

Nimic nu mă bucură mai tare decât să văd că totul e bine în penitenciare și că practic cei care reclamă tot felul de probleme greșesc. Cel puțin așa ne spune ANP. De fiecare dată. Și, dacă la Penitenciarul Giurgiu totul e bine gândiți-vă că la celelalte practic e lapte și miere.

Raspuns ANP probleme Penitenciar Giurgiu 17102019
Raspuns ANP probleme Penitenciar Giurgiu 17102019

Stat de funcții subdimenstionat

Stat de funcții subdimensionat?! Ei, aș! ANP ne comunică faptul că statul de organizare al Penitenciarului Giurgiu a fost suplimentat, sens în care au fost prevăzute 40 de posturi de polițiști de penitenciare în cadrul sectorului operativ.  Având în vedere că din cele 40 de posturi suplimentate doar 22 au fost ocupate, prioritar pentru unitatea în cauză ar trebui să fie procesul de ocupare a posturilor vacante din statul de organizare.

În situația în care demersul anterior menţionat este realizat,se va procedala efectuarea unei analize a statului de organizare, raportată la standardul de personal aplicabil, în vederea identificării măsurilor ce seimpun a fi adoptate. Minunat! Doar că problema e că aceste concursuri sunt blocate, iar analiza cu pricina trebuia făcută de multișor.

Lipsă de personal, în special în operativ

Și aici există o explicație! După ce aflăm iarăși că sunt blocate concursurile mai aflăm și că pentru a reduce deficitul de personal cu care se confruntă Penitenciarul Giurgiu, în sectorul operativ, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a repartizat acestei unităţi, în anul 2019, 4 absolvenţi ai Academiei de Poliţie „A.I.Cuza” şi 21 absolvenţi ai Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna. Care vor cere să plece nefiind din zonă.

De asemenea, în a doua jumătate a anului 2018, au fost scoase la concurs 7 posturi vacante de conducere din sectorul operativ: 1 posi șei serviciu (evidenţa dejinuji), 5 posturi şef secţie deţinere şi 1 post şef tură. Urmare derulării probelor de concurs, posturile, cu excepţia celui de şef de tură, au fost ocupate. Cu precizarea că în mod evident concursurile de avansare din sursă internă nu observa problema deficitului de personal, e și ăsta un detaliu de luat în seamă.

Politica struțului anepist, un pericol pentru penitenciare

În ceea ce privește problema acordării sporurilor, ANP își menține opinia prin care n-a spus de fapt decât că trebuie respectat OMJ ignorând faptul că practica este unitară. Faptul că se practică o concentrare excesivă a deținuților cu grad sporit de risc nu e confirmat decât de faptul că o parte dintre aceștia au fost mutați direct. Ca să nu mai spun că în ceea ce privește lipsa de sprijin pentru angajați în relația cu organele judiciare unde ANP lipsește cu desăvârire, explicația e chiar jenantă.

La fe și în ceea ce privește capacitatea de intervenție scăzută la incidente critice. Echipa de intervenție e subdimensionată și nu are un coordonator permanent, iar ANP ne spune că există un manual. Lucru pe care evident că-l știam după cum a înțeles și ANP că nu asta e problema. Problema este eventual politica struțului și faptul că asta ne pune în pericol colegii. Oricum, sunt mai multe de citit, pe același ton. Răspunsul integral al ANP poate fi consultat AICI.

În context

Penitenciarul Gherla | Atenție, aterizează Motociclista!

ANP, program de mentorat pentru directorii de penitenciare

Penitenciarele în mass-media: bizarerii, prejudecăți și semi-știri

Inutilele întâlniri de poză ministerială și realitatea din penitenciare

Sistemul penitenciar și povara bunelor intenții uitate-n stadiul de declarație

4 replies on “Politica struțului anepist și problemele din penitenciare”

O mermeleală și o prosteală pe față. Nu există un interes real pentru rezolvarea problemelor.

cum va spuneam: la pensionari nu se poate acorda 50 %
Art. 7 prevede următoarele:

„(1) Majorarea salarială de până la 50% nu se acordă sau plata majorării încetează în următoarele cazuri:

a) în toate situațiile în care nu se acordă salariul de bază;

Nu stiu. Poate stiu colegii care citesc. ANP inca n-a anuntat Consiliul de conducere.

Comments are closed.