Categories
ANP

Fuga de răspundere, apărare în instanță

Aflăm cu surprindere că, practic, direcotrii de penitenciare sunt comandanții supremi în ceea ce privește salarizarea din penitenciare. Cel puțin asta comunica ANP instanței de judecată după ce a vărzuit salarizarea. Sigur că e o miniciuna, deși e de notat jegul din abordare. În loc să rezolve problema, fie încearcă s-o îngroape, fie fug de dânsa.

ANP pretinde să dea dispoziții dar să nu răspundă

De vreo 2 ani îi tot sesizăm în legătură cu problemele din aplicațiile de pontaj și salarizare. Uneori le-au recunoscut, alteori nu. Uneori ne-au anunțat bucuroși că tocmai le-au rezolvat fără să ne explice și cum și cine plătește pentru paguba produsă până la repararea pagubei. Cert e că se întâmplă ca dosarul salarizării defectuoase (18923/3/2019 – Tribunalul București) să fie unul extrem de greu pentru ANP și că perspectiva recalculării salariilor pe vreo 3 ani îi sperie.

Practic, ANP după ce-a tot dat dispoziții în ceea ce privește salarizarea și-a călărit cu audituri și inspecții orice penitenciar care încerca să le spună uneori că greșesc, încearcă să fugă de răspundere de parcă directorii de penitenciare ar stabili prin propriile decizii modul cum se face salarizarea și funcționarea programelor de salarizare și pontaj. Nu ne așteptam, evident să recunoască c-au greșit și să rezolve problema, dar nici să-și plimbe minciuni gogonate prin instanță nu-i tocmai cușer.

Cerere precizatoare ANP - recalculare salarii
Cerere precizatoare ANP – recalculare salarii

întrebarea ar fi, de ce n-ar verifica măcar?! Pentru că știm cu toții că deja au verificat de mai multe ori prin sondaj și că sunt probleme. Salariile pentru situații identice sunt diferite, iar aplicația de pontaj și salarizare a tot dat rateuri la nivel de sistem penitenciar cu anii. Ne-am întâlnit și-am discutat despre asta. ANP a promis soluții, deocamdată nu le avem și le tot așteptăm, ANP cu speranța că scapă nechelfănită de instanță, noi cu intenția ca problema să se rezolve.

Cerere precizatoare ANP - recalculare salarii
Cerere precizatoare ANP – recalculare salarii

În context

Aplicațiile de pontaj și salarizare reparate de ANP. Deocamdată, din vorbe

Grup de lucru ANP pentru rezolvarea problemelor din aplicatia de pontaj si salarizare

Cu ANP despre misterele salarizării din penitenciare

Moștenirea mandatelor Toader – Birchall pentru penitenciare

ANP, lipsă de transparență în formă continuată

10 replies on “Fuga de răspundere, apărare în instanță”

Hoția aceasta a fost făcută voit,cu premeditare domnule președinte Dumitrașcu, poate cerem o verificare a rețelei informatice. Nu aplicația are eroare, se modifică voit de către administratorii rețelei informatice.

Aplicatia e prost construita si folosita, iar ANP se chinuie sa ascunda asta.

Buna ziua
Incercati va rog, daca doriti binenteles, sa ridicati instantei de judecata mingea la fileu solicitand ca la urmatorul termen de judecata ANP sa faca dovada contrara faptului ca sunt cei care au dispus proiectarea si realizarea aplicatiilor informatice ce gestioneaza sistemul de salarizare.
Introducerea ordonatorilor tertiari de credite este obligatorie avand in vedere ca ati solicitat pentru toti salariatii sistemului recalcularea salariului pe ultimii 3 ani si profita ANP pentru ca tergiverseaza mult procesul, dar este benefica pentru dvs deoarece puteti solicita tuturor penitenciarelor sa isi exprime parerea despre – cine este cel care a dispus proiectarea si realizarea aplicatiilor informatice ce gestioneaza sistemul de salarizare
Hai spor la treaba si lasati chestiunile astea cu softul care ne fura (numai politicienii si politistii de penitenciare pot face astfel de afirmatii rautacioase)
Toate bune

Și dacă ceea ce spune 月亮人 mai sus, e adevărat? Adică, pe lângă o aplicație de pontaj care dă erori pe minius, mai este și un pic șmenuită informatic, tot ca să dea pe minus, cu acordul tacit al ANP? Ce zici de asta? O percheziție informatică N-ar clarifica lucrurile?

la bacau nu se poate lua concediul suplimentar pe 2019 daca nu ai terminat concediul normal pe 2018 este corect?

Comments are closed.