Categories
FSANP

25 – 27 octombrie 2019, Consiliu Federativ al FSANP

În perioda 25 – 27 octombrie 2019 are loc la Predeal întâlnirea liderilor sindicatelor afiliate la FSANP. Pe ordinea de zi dezbaterea problemelor personalului din penitenciare și stabilirea unui plan de acțiune pentru perioada următoare. Invitați, reprezentanți ai instituțiilor partenere și colaboratori.

Cristian Pleșa, directorul general al ANP, participă la dezbateri

Din partea ANP participă directorul general Cristian Pleșa, comisar șef de poliție penitenciară. Pentru a facilita o dezbatere cât mai utilă, am transmis deja o listă cu probleme transmise de către colegii din sindicatele afiliate. Ministerul Justiției este reprezentat de către generalul Cătălin Bejan, consilier al ministrului Justiției. În general, probleme care țin de interesele și drepturile profesionale ale polițiștilor de penitenciare și ale personalului civil din sistemul penitenciar, dar și aspecte care țin de organizarea și funcționarea instituției.

Din partea CNS “Cartel Alfa”, participă prim-vicepreședintele Liviu Apostoiu, unul dintre cei care de-a lungul timpului a susținut FSANP în relația cu partenerii de dialog social, Ministerul Justiției și ANP. Nu în ultimul rând, în calitate de invitați participă colegii de la Asociația Sindicală din ANP – Republica Moldova, împreună cu doamna președinte Larisa Frija. Deja de aproape 3 ani dezvoltăm o relație de colaborare bilaterală cu rezultate extrem de bune în ceea ce privește schimbul de bune practici.

Soluții pentru problemele personalului din penitenciare

În concret, propunem și discutăm soluții referitoare la probleme legate de funcționarea comisiilor de disciplină și reprezentarea membrilor de sindicat, folosirea excesivă a cunoscutei Decizii zilnice pe unitate în stabilirea unor atribuții suplimentare fără plata drepturilor aferente exercitării acestora, ori plata orelor suplimentare restante și nerecuperate sau acordarea grupei de muncă pentru personalul civil din sistemul penitenciar.

Probleme punctuale legate de comunicarea ceva mai dificilă la nivelul unor penitenciare în special acolo unde mai există neînțelegeri. Nu sunt multe situații unde nu există un dialog eficient, dar sunt. Sunt probleme cu acordarea unor drepturi și cu siguranța personalului și trebuie luate măsuri, mai sunt și abuzuri de oprit și condiții mai bune și dotări corespunzătoare de asigurat. Lista e lungă, le vom aborda pe rând.

În context

Politica struțului anepist și problemele din penitenciare

Ministerul Justiției amână deblocarea concursurilor și rezolvarea problemei de constituționalitate a Statutului polițiștilor de penitenciare

Grup de lucru ANP pentru rezolvarea problemelor din aplicatia de pontaj si salarizare

Fuga de răspundere, apărare în instanță

2 replies on “25 – 27 octombrie 2019, Consiliu Federativ al FSANP”

Domnule Dumitrașcu, atribuții suplimentare mai sunt: purtător de cuvânt, responsabil cu difuzarea informațiilor publice, responsabil GDPR, secretar SCM, etc. Acestea sunt atribuite de directori unor colegi care sunt obligați să le efectueze fără nici un beneficiu. Pe lângă o fișă a postului încărcată se adaugă și astfel de atribuții. Vă rugăm să luați în discuție cu directorul ANP și atribuțiile menționate, nu doar cele de șef tură, etc.

Aveti dreptate. Ne referim, evident, la toate tipurile de atributii/functii suplimentare.

Comments are closed.