Categories
FSANP

Video | Problemele din penitenciare discutate cu reprezentanții Administrației Penitenciarelor și Ministerului Justiției

Liderii de sindicat din penitenciare au discutat ieri cu șeful Administrației Naționale a Penitenciarelor problemele din penitenciare. Comisarul șef de poliție penitenciară Cristian Pleșa împreună cu generalul Claudiu Bejan, consilier al ministrului Justiției au răspuns la întrebări și au prezentat posibile soluții.

S-a dezbatut relaxat și fără patimă. Parte dintre probleme vor fi reluate și la sediul ANP și destule depind de viitoarul ministru oricare i-ar fi culoarea politică În zilele următoare o să prezentăm și minuta discuțiilor pe fiecare problemă supusă atenției reprezentanților ANP și MJ. Până atunci, câteva înregistrări video din ședință.


Prim – vicepreședintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu, reamintește importanța și necesitatea modificării Legii 62/2011 a Dialogului Social. In același timp lauda activitatea de promovare și informare din cadrul organizației noastre sindicale.

AICI notele de ședință, pentru cei interesați, cu precizarea că acestea vor fi completate  și finalizate la un moment dat în zilele următoare, imediat ce finalizăm Consiliul Federativ. Ce n-am reușit să discutăm vom relua la ANP și la MJ în comisii mixte și în discuții punctuale pe diversele probleme. Lista e lungă și ce se agreză trebuie pus în practică.

Cristian Pleșa, directorul general al ANP aduce în discuție, printre altele, modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate în scopul sancționării mai drastice a deținuților care amenință personalul din penitenciare. În același context se aduc în discuție demersurile pentru înființarea grupelor operative speciale în fiecare penitenciar.

În cadrul Consiliului Federativ s-a discutat și despre efectele negative ale împuternicirilor pe funcții prin decizie zilnica pe unitate (DZU) și despre faptul că orice act administrativ  ar trebui sa producă schimbări și în zona salarială, nu doar în cea a atribuțiilor specifice postului.

Cătălin Bejan, consilierul Ministrului Justiției, consideră că printr-un act normativ se pot găsi soluții pentru recuperarea orelor suplimentare rămase încă restante.

În context

25 – 27 octombrie 2019, Consiliu Federativ al FSANP

Politica struțului anepist și problemele din penitenciare

ANP, explicații privind unele probleme ridicate de sindicate

Ministerul Justiției amână deblocarea concursurilor și rezolvarea problemei de constituționalitate a Statutului polițiștilor de penitenciare

Fuga de răspundere, apărare în instanță

10 replies on “Video | Problemele din penitenciare discutate cu reprezentanții Administrației Penitenciarelor și Ministerului Justiției”

cum a fost posibil ca directorii MARIAN POPESCU, COSMIN NICOLAE si CELEBRUL ilie gabriel SA PRIMEASCA 50 % SI PE TRIM 1 SI PE TRIM 2?

I-a propus directorul general si a indicat si motivele la fiecare.

Pe scurt si in ordine, primul, pentru ca gestioneaza cu rezultate bune cea mai mare si mai grea unitate din tara, cel de-al 2-lea pentru ca a ajutat anp sa recupereze cateva milioane de euro de la fonduri europene, si ultimul pentru ca a reusit sa clasifice spitalul penitenciar pe care-l conduce ca fiind cel mai bun din judet.

Comparativ cu destui dintre propusi unde inca s-a mai practicat copy-paste din fisa postului si argumente de tip “e baiat bun” aici DG Plesa chiar a prezentat lucrarile de exceptie si misiunile speciale. A durat vreo 7 ore toata sedinta.

E drept ca nu am fost de acord cu toate deciziile, unele propuneri fiind in opinia subsmenatului dubioase – eg Banuta (Poarta Alba), Iancu (Tg Jiu), dar decizia ii apartine si raspunde pentru asta.

Eu as vedea ca pe primul plan sa fie pus angajatul, nu detinutul. Nu inteleg de ce o lungiti cu chiria. Platesc in fiecare luna la sindicat pt placarile voastre la Predeal dar nu vad ca.mi aparati interesul.

Daca tu crezi ca ptr 20 lei trebuie sa acceptam golaniile,te inseli!Chiria asta platita pe termen lung spoliaza statul roman.Ar trebui platita pe un numar limitat de ani…dupa care out!Traim in capitalism prietene! Lasa ceva bun in urma ta- o casa,un pom,un copil…etc. Capisci?

De ce nu te retragi de la SINDICAT pt a nu mai plati plecarile la Predeal unde se pare că nu te simti REPREZENTAT.
RĂMAII CU;
CHIRIE,TRANSPORT,DECONTURI si fă ore suplimentare pe care vei primi bani TOT datorită celor care consideri că nu te reprezintă.
Cu oamenii ca tine intr un Sindicat mai bine-fară!

Buna ziua. Scuze pentru off topic.
Din informatiile transmise inclusiv de dvs.pe acest site, tot mai multi angajati/sindicate castiga in instante sporurile pe perioada concediilor, situatia tinzand sa se generalizeze. Credeti ca ANP, pe modelul sporului de studii ar putea dispune acordarea lui de drept tuturor angajatilor pentru a economisi timpul/banii/nervi ? Ar putea cele 2 mari sindicate sa sprijine acest demers ?

Da e foarte posibil ca ANP sa schimbe reglementarea. Noi am cerut deja la cea mai recenta intalnire cu DG.

Comments are closed.