Categories
ANP

Stafia SIPA încă bântuie

Periodic SIPA fost DGPA revine în discuție. Mai ales arhiva instituției cu pricina, destul de des călcată în ultimii ani, atrage atenția și uneori aprinde spirite. 

Arhiva SIPA, rămâne o miză

Guvernul, prin Ministerul Justiţiei, va angaja un dialog structurat cu CSM, asociaţiile profesionale ale magistraţilor şi Parlament, care a creat recent o comisie specială, pentru identificarea celei mai bune măsuri privind arhiva SIPA, apre scris în noul program de guvernare.

A suscitat numeroase controverse şi preocupări în mediul judiciar şi cel politic, astfel încât să se asigure o protecţie adecvată a datelor şi informaţiilor conţinute de arhivă, precum şi eliminarea oricărui risc de şantaj la adresa magistraţilor sau justiţiabililor, se arată în continuare.

Țintă falsă sau sursa de informatii?!

Concluzia însă este aceea că, în absenţa unei soluţii care să întrunească un consens interinstituţional, Guvernul va proceda la crearea cadrului normativ, la nivel de hotărâre de guvern, pentru sigilarea arhivei şi depunerea ei spre păstrare şi conservare la Arhivele Naţionale. Deși, asta deja se întâmplă.

Întrebarea ar fi, deci, care-i câștigul?! De ce atâta energie consumată pentru cele 2 camere cu documente de undeva de pe la etajul 2 din ANP?! Au mai fost de câteva ori ‘periate’ și oricum e greu de crezut c-ar fi rămas ceva după atâția ani. Acum 15 poate, dar azi?! Ce-ar mai putea ascunde și la ce-ar mai putea servi?!

În context

Zbuciumata relație dintre ANP și combaterea corupției

ANP trebuie sa puna in aplicare masuri concrete de prevenire si combatere a ultrajelor din penitenciare

Cu cine defilăm?!

Moștenirea mandatelor Toader – Birchall pentru penitenciare

Ana Birchall: Nu se impun sancțiuni mai grave pentru ultrajele asupra personalului din penitenciare

15 replies on “Stafia SIPA încă bântuie”

Azi cred ca a fost trimisa cererea de deschidere de credite la MJ. Daca nu sunt probleme la controlorul delegat, da.

colegule dar ce misiune deosebita ai facut? Ce proiecte nemaivazute ai implementat? Vreo hartoaga noua care sa ne complice munca si mai mult?

Nu vrei tu sa eliminam și chiriile și banii pentru transport și chiar salariul.Ofticatule ce ești!

Domnule Dumitrascu nu ar fi mai bine sa nu se mai dea bani pentru chirii,majorarea de 50%,bani pentru transport și sa se aplice la tot personalul o mărire de 20%sau mai mare.Ce ziceți? Sau ce spun colegii noștri.

Nu putem lua in calcul pierdrea unui drept. Problema e ca nu e acordat corect nu ca nu ar fi util.

Comments are closed.