Categories
penitenciar

Sistemele și dotările de siguranță în penitenciare, prioritare

Culmea, chiar și o achiziție e știre. Aflăm așadar că Penitenciarul Spital Poarta Albă își cumpără sistem de supraveghere video și butoane de panică. Ceea ce, într-o măsură sau alta, mai bine sau mai rău se întâmplă în cam toate unitățile penitenciare.

Supraveghere video, butoane de panică și acces restricționat

Penitenciarul Spital Poarta Albă organizează o licitație pentru achiziție sistem de supraveghere video cu 35 de camere, butoane de panică și acces restricționat. Prin alte părți s-a întâmplat la fel, doar că lipsește personalul pentru monitoare și mai lipsește și capacitatea de intervenție rapidă, ca să nu mai vorbim de soluțiile tehnice alese

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 31 octombrie 2019, valoarea estimată fiind de 21.000 de lei. Nu-i deci un capăt de țară să investim în siguranța penitenciarelor și a personalului și, cu puțină voință, se poate rezolva în câteva luni o achiziție, dac-ar fi cu cine și cu ce. Pe scurt, e nevoie de ceva mai mult decât bune intenții și îngrijorare.

Investițiile în siguranța personalului, obligatorii

Conform caietului de sarcini, achiziția și montarea unui sistem video cu 35 de camere video este necesar pentru Penitenciarul Spital Constanța Poarta Albă și va include restricționarea accesului prin utilizarea unui sistem magnetic cu acces pe bază de card și amortizor hidraulic pentru 3 uși și montarea unor butoane de penică pentru 7 locații din cadrul instituției.

Sigur, în alte penitenciare este nevoie de ceva mai mult și costurile vor fi ceva mai mari, dar triplu să fie și tot nu e o cheltuială imposibil de introdus într-un buget de penitenciar, mai ales că înțelegem că asta ajută insituția cu pricina să funcționeze ceva mai bine și mai elimină din probleme. Ceea ce e valabil peste tot, mai ales în materie de siguranță personală.

Sistemele de siguranță în penitenciare, o prioritate

Sistemul de supraveghere video cu camere de luat vederi este destinat supravegherii secțiilor de deținere atât interiorul, cât și exteriorul acestora, a curților de plimbare și a altor obiective. Prevederi aproape standard într-o documentație de achiziții pe care toate penitenciarele ar trebuie să le facă în mod prioritar și fără să facă rabat de la calitate.

Restricționarea accesului este necesar pentru diminuarea orelor de funcționare și a încărcării inutile a spațiului de stocare, iar butoanele de panică sunt destinate spațiilor care datorită legislației specifice nu permit supravegherea video, cum ar fi cabinete medicale, săli de tratamente, etc.

În context

Siguranta personalului din penitenciare, prioritate si pentru sefi?!

ANP, curs de comunicare pentru personalul care desfășoară activități cu deținuții dificili și cu afecțiuni psihice

VIDEO | Compromisuri care costă

Securitatea și sănătatea muncii în penitenciare, admirabilă pe hârtie

Ana Birchall: Nu se impun sancțiuni mai grave pentru ultrajele asupra personalului din penitenciare

11 replies on “Sistemele și dotările de siguranță în penitenciare, prioritare”

Până la urmă Dragnea a plecat acasă la propunerea șefului de garaj Așteptăm ascensiunea fulminanta a acestuia în funcții și grade.De toată jena sunt însă cei de la Digi care în loc să cheme sau sa sune pe cineva de la un sindicat de-al nostru au ales sa-l cheme pe Coarna.

Coarna a fost fair play si a precizat ca m-a consultat inainte. Subsemnatul nu era disponibil iar ANP stim ca evita. In plus, dincolo de aspectul legalitatii le avem pe ale noastre.

Cat a executat Dragnea si cat mai are pana la liberarea conditionata de a plecat in permisiunea iesirii? Seful de garaj stie de ce !

Ar trebui de desființat biroul de presă de la ANP că și așa e degeaba.Cand e ceva legat de instituție ei nu comunica nimic.Pe ce încasează niste multi bani lunar?

Biroul de presa face ce i se permite sa faca. Problema e ca ANP nu prea-si exercita reflexul transparentei.

Fiind praf și pulbere, aparatul central se ferește de transparență ! Ați postat niște filmări de la o conferință recentă de la munte…dacă cel din stânga dvs. este directorul general, este extrem de trist nivelul de incompetență de la nivel de top management ! Omul abia se poate exprima, în condițiile în care vorbea despre chestiuni specifice sistemului pe care crede că îl conduce…

Dimpotrivă. Și-a făcut temele, a discutat problemele. Nici nu asteptam mai mult. Mai rămâne să mai și rezolve din dânsele. Poate că e o chestiune de percepție.

Buna ziua!Stiti cumva daca echipamentul este in curs de schimbare ,adică se lucrează la aprobarea unei noi ținute!

Comments are closed.