Categories
ANP penitenciar

Combaterea agresiunilor din penitenciare prin comisii, registre și dosare

ANP ne-a transmis Metodologia privind desfășurarea activităţilor multidisciplinare care implică intervenţii în echipă, raportat la comportamentele agresive (autoagresive sau heteroagresive). Nu știm pe cine și dacă au consultat, dar măcar, spre informare, o aveți mai jos. 

Decizia 575 din 31.10.2019
Decizia 575 din 31.10.2019

Comportamentele agresive din penitenciare, tratate multidisciplinar

Printre prevederile acestei decizii, la nivelul penitenciarelor, penitenciarelor-spital, centrelor educative și centrelor de detenţie va fi desemnată prin Decizie Zilnică pe Unitate o echipă multidisciplinară responsabilă de monitorizarea Planului de Implementare a Strategiei de reducere a comportamentelor agresive.

Două articole mai jos, Decizia ne mai spune că echipa multidisciplinară este responsabilă de monitorizarea Planului de Implementare a Strategiei de reducere a comportamentelor agresive (auto şi heteroagresive). O scăpare, desigur, această repetiție inutilă. Așa se întâmplă când sari peste consultare.

Noi atribuții și noi reguli birocratice pentru personalul din penitenciare

După care la capitolul 2 aflăm detalii despre identificarea persoanelor private de libertate “cu comportament agresiv”. Notăm eleganța cacofoniei după care trecem repede la capitolul 3, unde aflăm ce demersuri sunt efectuate în situaţia identificării comportamentelor amintite.

După ce o lămurim și cu asta și știm cine ce face, ne întoarcem olecuță și aflăm detalii despre activitatea echipei multidisciplinare în penitenciare şi centrele de detenție. Alte comisii, alte dosare, alte registre si alte operațiuni birocratice cu binecunoscutele raportări.

În context

ANP rezolvă problema agresiunilor la adresa personalului din penitenciare printr-o nouă adresă

Pușcăria în 2019. Penitență prin distracție

Moștenirea mandatelor Toader – Birchall pentru penitenciare

De ce se inmultesc agresiunile la adresa personalului in penitenciare

Inutilele întâlniri de poză ministerială și realitatea din penitenciare

VIDEO | Compromisuri care costă

10 replies on “Combaterea agresiunilor din penitenciare prin comisii, registre și dosare”

Pana la urma ,dracnea a fost sau nu in invoire? Cica Ana a cerut o cercetare,dar acolo este o comisie….comisile astea fac multe-scot anumite persoane la munca,propun anumite persoane la invoiri,cerceteaza disciplinar si claseaza dosarele la unii….Ba chiar si si consiliul de conducere poate fi considerat o…comisie

Se pare ca a fost desi era cercetat/urmarit penal. Daca n-ar fi fost ar fi infirmat direct.

Cica anp-ul si P Rahova tac malc.Si tacerea o fi un raspuns(tacerea mieilor care erau ursi-e jargon de ocna, nu e ceva rau,adica agresiv). Ar trebui sa se justifice toti-ala care a intocmit raportul de recompensare si ceilalti care au propus.Cum spuneati dvs in media,or fi fost intimidati de personalitatea marelui om(o fi pleonasm?!)

Ca tot vorbirati de combaterea agresiunii,si acordarea unei permisiuni(invoiri) inafara legii,e tot o agresiune ,la logica morala si suflet

Decizia asta de la ANP este doar o fituică bună pentru a arăta ce nu se face, de fapt. E o scuză pentru imaginea sistemului, că sunt încercări în acest sens, așa cum au fost din 1990 încoace. Nu e nimic serios, colegilor. Serioase ar fi înăsprirea sancțiunilor disciplinare aplicate deținutilor cu 50 %, aș zice, precum și a pedepselor penale. Asta e sigur si…..credeți-mă, funcționează.

Sa vedeți cum o să se facă un registru nou în care cei responsabili vor trece ei acolo cum că au făcut, și au dres, și deținuții s-au cumințit, și nu mai sunt agresiuni, a, ba nu, pardon, cele care vor fi s-au produs pentru că nu s-a făcut ce am scris noi în registrul ăla, că dacă se făcea, cădeau agresiunile ca spicele de grâu.
Vai de capul vostru,cu procedurile voastre, pe care nu le bagă nici dracu’ în seamă !
Mai bine ați pune mâna și ați învăța personalul să întocmească un material disciplinar cum trebuie. Nesancționarea deținuților este cauza principală, domnilor specialiști!

Comments are closed.