Categories
sindicat

Decizie importantă a ÎCCJ privind salarizarea la nivel maxim

Ne privește și pe noi având în vedere că avem procese în derulare pentru membrii FSANP referitoare la salarizarea la nivelul maxim și decizia ne poate ajuta fiind vorba de aceeași lege de salarizare și de drepturi similare.

Decizie ICCJ salarizarea la nivel maxim
Decizie ICCJ salarizarea la nivel maxim

ICCJ obligă MAI să plătească la nivelul salariului maxim

Sindicatele din Poliție au obținut o victorie istorică la Înalta Curte de Casație și Justiție, instituția obligând MAI să acorde tuturor angajaților nivelurile maxime ale sporurilor. Pentru aceste beneficii salariale, peste 30.000 de polițiști aveau deja deschise acțiuni în instanță împotriva Ministerului de Interne.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), prin Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, s-a pronunțat la începutul acestei săptămâni în favoarea polițiștilor. Astfel, conform Deciziei ICCJ, instanțele de judecată, conform legii, trebuie să admită toate cererile polițiștilor, iclusiv cele suspendate, privind calculul sporurilor aplicabile în cazul proceselor pentru salarizarea la nivel maxim.

Decizia este utilă pentru procesele sindicatelor FSANP

”Această soluție a ICCJ , cu privire la salarizarea la nivel maxim, extinde legiferarea, în sensul egalizării salariului funcției de bază, care cuprindea fostele sporuri, la nivel maxim pentru toți cei 25.000 de polițiști pe care sindicatul nostru îi reprezintă în procese”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, susține că va avea zilele acestea o întânire cu noul ministru de interne pentru a discuta despre aplicarea Deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție. ”Noi avem acum polițiști cu funcție de execuție, ofițeri, agenți de poliție, personal auxiliar care au aceeași activitate, dar salarii diferite, a declarat pentru presa Dumitru Coarnă, președintele SNPPC.

În context

Fuga de răspundere, apărare în instanță

ANP, abuzuri în formă repetată. Ce spune instanța

Ministerul Justiției chemat în instanță de către Sindicatul “Novo Legis” din Penitenciarul Botoșani

Instanța decide recalcularea indemnizațiilor de concediu la cererea Sindicatului “Unirea” din Penitenciarul Târgu Mureș

Dreptate refuzată! De ce se răzbună unii șefi de penitenciare pe angajații care câștigă în instanță

9 replies on “Decizie importantă a ÎCCJ privind salarizarea la nivel maxim”

Buna ziua Dnu Dumitrascu.E o victorie si e de bun augur acest fapt.Ramane de vazut de unde vor avea bani sa puna in practica aceasta decizie ca totul e bine pana la bani si nu sunt sume de neglijat.Si acum primim bani cu taraita ptr.ore de weekend din 2016 in urma procesului castigat acum 2 ani.Asa e legea,sa fie dati in termen de cinci ani.Dar,bine ca avem de primit.
Stima.

Da. Ne batem cu armele pe care le avem la dispozitie. Trebuie sa incercam pe toate caile.

Cu siguranta nu a devenit brusc sistemul penitenciar prioritea nr. 1, dar macar pe lista pe undeva daca ar fi si tot ar fi bine. Deocamdata, suntem in planul de guvernare, ceea ce n-am mai vazut pana acum la vreun Guvern.

Domnule presedinte,
Concret,cu ce ne ajuta pe noi aceasta victorie,ce impact financiar va avea pt fiecare politist de penitenciare?

Pe loc, nu va pot face un calcul, dar daca ati avea salariu maxim pentru functia dumneavoastra impactul ar fi semnificativ. Sigur, mai sunt si colegi care au coeficient maxim al functiei si n-o sa-i ajute, dar influenta fiind la baza impactul pe salariul net e semnificativ. Va trebui insa sa rugati pe cineva de le financiar sa va ajute cu un calcul.

Decizia ICCJ se coroborează cu alte decizii ICCJ și ccr, precum și cu legea 71/2015
Aplicabilitate 09.04.2015
Impactul asupra sistemului tinde spre zero deoarece în sistem puține unități refuza plata spor studii superioare iar sporul de confidențialitate se plătește
I alte părți probleme sunt multiple dar nu comentez

Comments are closed.