Categories
penitenciar

Ce-i mai supără pe ‘clienții-vip’ ai penitenciarelor

Unul dintre clienții sistemului penitenciar, cunoscutul Sorin Ovidiu Vîntu reclamă faptul că ofiţerul de serviciu din Penitenciarul Rahova, unde acesta este închis, a întrerupt brusc transmisia prin cablu tocmai în timpul unei conferințe de presă.

Libertate pe Facebook pentru deținuții-vip

Sorin Ovidiu Vîntu este supărat pentru că nu a fost lăsat să se uite la TV în momentul conferinţei de presă susţinută miercuri seara de către preşedintele Iohannis.  Din această cauză, fostul om de afaceri solicită ministrului Justiţiei să dea o dispoziţie ca atunci când se transmit evenimente politice importante, programele TV să nu mai poată fi întrerupte în închisoare. Iar presa îi preia, evident, supărarea.

Prin aceste întreruperi se încalcă în mod clar prevederea constituţională care prevede dreptul oricărui individ la libera informare şi obligaţia statului de-a i-l garanta, susține eminenta personalitate deținută. Cum mama dracului îmi dai voie să votez, chiar mă îndemni s-o fac, dacă îmi anulezi dreptul să mă informez? Chiar așa, de ce să nu-l ducem și la întâlniri electorale, să se frece personal printre candidați?!

O ‘victimă’ a sistemului și dânsul,  în 2018, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis condamnarea omului de afaceri într-un dosar în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost judecat, alături de alte persoane, printre care Liviu Luca, pentru delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA. Asta dacă ignorăm precedentele fapte de arme pentru care ne-a vizitat.

În context

‘Sponsorizarile’ de la detinuti-vip, compromisuri extrem de compromitatoare

Cat ne costă plimbările deținuților?

ANP, masuri impotriva recompensarii detinutilor care comit agresiuni prin relaxarea regimului de detentie

Sistemele și dotările de siguranță în penitenciare, prioritare

Cum găsim leac pentru abuzul de servicii medicale și plimbările deținuților?!

20 replies on “Ce-i mai supără pe ‘clienții-vip’ ai penitenciarelor”

Da. Azi s-a aprobat de catre controlorul delegat, de in perioada urmatoare va intra in plata.

O parere sincera si realista,credeti ca vom mai reusi actualizarea lor?
totodata va rugam sa faceti toate presiunile necesare sa obtinem actualizarea normelor in acest an pt ca stiti ca este crucial acest aspect ,

Avand in vedere ca sunt banii, cred ca sunt sanse ca actualizarea sa se intample. Facem presiunile necesare, am mers si in instanta – asta merge extrem de greu.

Nu doar ca s-au demarat discutii, dar sunt si banii in buget. Tot ce trebuie e o decizie ca acestea sa se acorde.

Vorbim de plata celor 2 norme retroactiv,nu ?
Asta insemnand o medie de 110 lei pe luna pt ambele norme,corect?

Legea trebuie aplicata. Daca ar ingheta salariile ca precedentele guverne, nu cred ca ar fi prea bine pentru alegerile care conteaza, cele locale si cele parlamentare.

Dl Orban si-a exprimat parerea pt pensii unde a zis ca se va aplica legea pensiilor si cand a venit vorba de bugetari a zis ca profesorilor li se va aplica marirea cf legii salarizarilor,inclusiv din septembrie la nivelul 2022,noi unde suntem?

D-le Dumitrascu,

Ati spus ca pt actualizarea normelor totul tine de noul MJ ,a vb cineva cu Dl Predoiu de cand a devenit ministru pe tema asta?
Ce pozitie are?

Comments are closed.