Categories
ANP

Aprobări și dileme salariale

S-a aprobat punerea în plată a majorării de 50% pentru lucrări de excepție și misiuni speciale. Dacă se mai face și actualizarea normelor de hrană și echipare, recuperăm cam tot ce-am pierdut la bugetul de început de an. Dacă reușim, nu ne ducem în jos. Ceea ce nu e deloc reușita anului 2019.

Majorările de 50% aprobate, actualizările la norme în dilemă

Ieri, ANP ne-a informat că avem aprobarea de la controlorul delegat pentru a putea pune în plata, controversatele pe bună dreptate, majorări de 50% pentru lucrări de excepție și misiuni speciale pentru primele 2 trimestre din 2019. Suntem în noiembrie, se vor discuta probabil și ultimele 2 trimestre în perioada următoare și acum că avem și bani și aprobări, vor fi și puse în plată.

Ar mai rămâne problema actualizării normelor de hrană și de echipament, pentru care ANP are bani în buget din sume necheltuite la alte articole bugetare. Totul depinde însă de opinia juridică și de voința politică. Și, ar fi bine ca totul să se întâmple în timp util, mai ales că MApN a rezolvat-o de mult și că există o soluție juridică, deși MAI s-a îndreptat către Parlament și acolo a rămas cu un proiect.

România, o țară mai greu de păcălit de politicieni?

Și poate, cine știe, nu mai avem înghețări de pensii și salarii cu transfer de taxe sociale în sarcina exclusivă a angajatului ori cu aplicarea doar la bază a unor presupuse creșteri. Sigur, noul Guvern trebuie să pună în plată promisiunile celuilalt, și aici nu discutăm de culori politice, dar a cerut să intre la guvernare, va trebui să guverneze România așa cum e.

Lecția e că păcăleala nu ține. Nu ține nici să tot promiți mega creșteri și să dai mizilicuri, după cum nu ține nici învrăjbirea unor categorii profesionale. În cele din urmă oamenii-și mută privirea de la reteveuri către farfurie și cată instinctiv spre portofel și văd că realitatea nu e într-atât de roz pe cât le spun emisiuni bine ticluite ori armate de troli de partid pentru amatorii de rețele de socializare.

În context

Sprijinul pentru locuințe și înlocuirea compensației pentru chirie cu rata pentru credit, cu celeritate

Penitenciarul Târgșor dat în judecată de angajaţi. În litigiu, drepturi neacordate în ultimii ani

Cu ANP despre misterele salarizării din penitenciare

ANP propune soluții la problemele ridicate de sindicate

Grup de lucru ANP pentru rezolvarea problemelor din aplicatia de pontaj si salarizare

18 replies on “Aprobări și dileme salariale”

Pe la tv scria pe la unii pe burtiera ceva de recalcularea pensiilor militare.Au de gând oare să facă vreo mosmoada?

Ce am inteles eu e ca se vor aplica niste indici de corectie astfel incat pensionarii mai vechi sa fie adusi la nivelul pensiilor mai noi.

Domnule Președinte cum se calculează indicele de corecție la pensionari 1.00,1.20 etc.Dacă puteți un exemplu de calcul.

Nu e un domeniu pe care sa-l stapanesc. Va trebui sa rugati pe cineva la financiar, resurse umane.

Ar fi bine sa se rezolve si partea cu NH,Echip.salarizarea unde din pacate se bate pasul pe loc.Referitor la invrajbirea categoriilor sociale cred ca va continua.Cand fostii guvernanti prin vedeta,actualmente manda au plafonat p.m.,actualii guv.au aprobat tacit din opozitie.Acum vad declaratii ale lui L.O.de incercare de eliminare a discriminarilor intre p.m.prin aceste indexari procentuale.Nu ai cum sa elimini acest aspect,decat anuland ordonata 59.MAPN,N.C.A SPUS CLAR CA ACEST LUCRU NU REZOLVA PROBLEMA.Asta ar insemna ca cei care au iesit la pensie pana la OG.59 in perioada guv.ponta,oprea sa nu mai primeasca indexare mult timp de acum incolo ceea ce nu se poate.Si atunci cum vorbesc astia de eliminare a discriminarilor intre p.m!Situatia creata de psd acum 2ani e delicata si discrepantele mari.Cred ca se putea rezolva altfel dar nu sa vrut.Din declaratiile celor 2 L.O.si N.C.reiese ca sa creat un grup de lucru care sa incerce sa rezolve acest aspect.Sunt curios cum vor transa aceasta problema sau vor pasa intr un final pisica altei guvernari.
O zi buna va urez.

In ideea in care in curand s-ar putea transforma decontul chiriei in decontul ratei , ati putea publica un articol privind modul de calcul a bazei de calcul pentru chirie? Cred ca ar fi util pentru cei ce iau asta in calcul. Multumesc anticipat!

Pai asta e ideea ca din fluturas nu prea reiese cum se calculeaza, iar daca am intrebat la financiar raspunsul a fost ca “noi bagam in aplicatie si se calculeaza”

Comments are closed.