Categories
sindicat

Ocuparea posturilor vacante, încă în stadiu de proiect

Acum 6 săptămâni finalizam proiectul de OUG care ar fi trebuit să debocheze concursurile. Între timp s-au întâmplat moțiuni și alegeri și ne apropiem de finalul anului ceea ce pune sub semnul întrebării reluarea concursurilor începute, dacă admitem că mai există opțiunea asta.

Modificarile la Statutul politistilor de penitenciare in dezbatere la Ministerul Justitiei

Concursurile, încă blocate

Ne-am întâlnit așadar, am dezbătut, am ajuns la o formă acceptabilă pentru părțile în dialog, după care proiectul a fost actualizat și a rămas tăcut într-un sertar, așteptând vremuri mai bune și semnătura care să-l pună pe circuitul de avizare și aprobare, ceea ce trebuie la un moment dat să se întâmple. Foarte posibil, însă, că o să mai dureze.

Proiectul trebuie pus în procedura de transparență decizională. Chestiune de principiu. Trebuie avizat și la nivel de minister și de către alte ministere, dar și de către Consiliul Economic și Social. Iarăși chestiune de principiu. Principii pe care unii le-au tot călcat în picioare în aplauzele celor care acum pretind să le mai încălcăm o dată când au aprobat acest proiect cu problema de constituționalitate.

În context

Probleme în Statut, avansări din pix în penitenciare

Politica struțului anepist și problemele din penitenciare

Problemele sistemului penitenciar, moștenire pentru noul ministru al Justiției

Nimic nou pe frontul legislaței subsecvente sau de modificare a Statutului

Proiect de OUG pentru modificarea Legii 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare

Sistemul penitenciar și povara bunelor intenții uitate-n stadiul de declarație

13 replies on “Ocuparea posturilor vacante, încă în stadiu de proiect”

Bună ziua! Dle Dumitrașcu, credeți că este posibil să fie reluate concursurile…in ianuarie, februarie cel târziu?? Dați-ne o speranță…o dată aproximativă. Vă mulțumesc!

Daca nu aducem in termen de 6 luni modificare la acest mizerabil statut ce se intampla ? oricum este taraganita treaba special ca nu se vrea angajari…a si era sa uit…prin unitati umbla vorba ca si actiunea depusa la ccr in urma careia s-au blogat a fost orchestrata tot de A.n.p. prin acel coleg !! nu mi-ar fi greu de crezut nici chestia aceasta avand in vedere vremurile tulburi !! suntem pierduti

Pai sa nii dea domnule presedinte , manp ul ia de un an si . Deja asta e frectie la picior de lemn . Chiar asa de slabi suntem ? Motive pt 50% s-au gasit , motivul pt actualizarea normelor nu e unul mincinos ? Minciuna castiga bani . Adevarul moare de foame .

Acelasi lucru il sustin si eu ca si dumneavoastra. Si in scris, si la intaliri si in instanta. Din pacate nu semnam noi.

Haideți să ieșim în stradă pentru drepturile noastre altfel nu merge ,nu primim nimic numai promisiuni, suntem sătui pină în gît!

Comments are closed.