Categories
penitenciar

Chiar așa! Director sau comandant?!

Colegii de la Penitenciarul Gherla scriu despre una dintre dilemele zilelor noastre referitoare la managementul penitenciarelor. A reușit tranziția de la comandant la director? Asta-i întrebarea!

Cum impune un director de penitenciar ordinea?

Fără a ne abate însă prea mult de la ce am menționat mai sus,anume faptul ca unii dintre directori nu știu ce înseamnă munca de penitenciar – și nu facem referire la incompetenta sau neputința, știm ca sunt directori care nu provin din niciuna dintre ramurile arătate. Nu provin nici din socio-educativ nici din operativ, ei fiind promovați din rândul altor sectoare: financiar, serviciul logistică, resurse umane, etc.

Noi atunci punem în discuție următorul aspect: cum impune un director ritmul, conduitele și măsurile de reabilitare a persoanelor condamnate, dacă acesta nu are aceasta meserie la baza? Ce metode de constrângere are el, dacă nu are control asupra comisiei de liberare sau a comisiei de disciplina? Unde este implicarea sa in reabilitarea deținuților?

Continuarea AICI.

În context

ANP, program de mentorat pentru directorii de penitenciare

Politica struțului anepist și problemele din penitenciare

Penitenciarul Gherla | Atenție, aterizează Motociclista!

 

Ministrul Justiției se întâlnește, în sfârșit, cu directorii de penitenciare

Directori de penitenciare în off-side legal

Gândacul din biroul directorului Penitenciarului Târgu Jiu

24 replies on “Chiar așa! Director sau comandant?!”

Dacă ies la pensie la 1 martie 2020 beneficiez de inflatia care se acorda de la 1 ianuarie 2020,dacă se acordă. În situația în care se îngheață salariile de la 1 ianuarie 2020.

De inflatie sigur nu beneficiati. Nu beneficiaza nimeni de inflatie. 🙂

Daca iesiti la pensie in martie insa veti avea in baza de calcul toate elementele salariale, inclusiv majorarea salariala din ianuarie 2019. Momentan nu sunt semne de inghetare.

Domnule Dumitrascu,suntem aproape de 2020 si inca la cateva penitenciare colegii nostrii stau 13 ore in foisoare de cacat, acolo mananca acllo isi fac nevoile.. pe operativ e jale. Ore suplimentare fara libere..

E acelasi mesaj pe care-l trasmit si eu decidentilor. Din pacate nici eu si nici dumneavoastra nu avem drept de semnatura la MJ si ANP.

La Oradea DASDRP TULVAN IOAN, membru in comisia de acordare a 50 la suta s-a propus singur si si-a acordat aceasta majorare….

Daca tot vorbiram de transparenta,cum se face ca directorii nu vor sa afiseze la avizier cine primeste 50% si o descriere succinta a motivelor “intemeiate”care au determinat recompensarea celor merituosi?Iata ca se aplica si in 2019 omj 820,desi in Cap 7 din L153/2017 se spune ca el se aplica in 2018!Nu ca ar fi vreo deosebire….intre cele doua acte normative,doar asta cu “transparenta.”Eu vad altfel “transparenta”-adica nu acord doua drepturi(cresterea NH si a N de echipare) si pun in aplicare recompensele.Adica au prioritate exceptiile in fata regulii.Uite asa te “reguleaza” astia si cu aia.Revenind la subiectul dedus dezbaterii,eu zic ca dilema este alta-cand vor deveni “comandantii”,directori?!Adica ei au toata puterea in mana,iar consiliul are rol consultativ/decorativ/mana care scoate castanele din foc.Eu zic ca gresesc si ca de fapt comandantii astia sunt niste “baroni”locali,peste comunitatile din ocne,private sau neprivate de libertate

Da, sunt de acord cu tine PT. Așa e, directorii au această reprezentare, din păcate, ca sunt un soi de baroni în propria feudă. Toate consiliile astea de conducere pe care ei le fac, chipurile transparent, sunt de fapt o mascaradă ieftină, regizată anterior prin discuții purtate cu adjuncții lor, de regulă sau cu alți ofițeri cu funcții de conducere care le sunt apropiați sau fideli. Evident că în final directorașul ia o decizie, fapt pentru care nu ar trebui să mai întrebe formal pe nimeni. Corect ar fi fi ca decizia să se ia cu majoritate simplă de către cei cu funcții de conducere și basta. Lucrurile ar fi mult mai echilibrate și ar împiedica acești comandanți să ia decizii discreționare și abuzive, conform intereselor lor și ale celor apropiați lor, fără de care se pare că nu prea pot să se descurce. Cred că e valabil în toate unitățile, e un fapt cert.

O să mai crească salariile cu 25© din diferența începând cu 1 ianuarie 2020,se mai acorda vauchere de vacanță tot de la aceasta dată.Aveti informații?

Premierul a declarat ca va respecta legea cand a fost intrebat despre asta. Alte informatii nu am.

Domnule Dumitrascu la Craiova stam 12 ore in foișor fără rezerva, suntem schimbați numai dacă solicitam șefului de schimb și atunci deranjam șefii de schimb ! De ce nu este planificata rezerva conform regulamentului ? Ne puteți ajuta cu aceasta problema ? Nu este posibil așa ceva sa ne facem nevoile la baza foișorului, este strigător la cer ce se întâmpla .

Comments are closed.