Categories
ANP

Winter is coming!

Interpelat fiind în legătură cu veșinica și nerezolvata problemă a echipamentului și uniformei lipsă pentru personalul din penitenciare, ANP ne transmite punctul său de vedere.

Raspuns ANP uniforma penitenciare - absolventi
Raspuns ANP uniforma penitenciare – absolventi

Procedura de achiziție, parțial anulată în punctele esențiale

Aflăm, deci că Baza de Aprovizionare, Gospodărire și Reparații a întreprins demersurile necesare în vederea asigurării cu echipament ai elevilor absolvenți ai Scolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tg Ocna, prin organizarea unei proceduri de achiziție publică pentru asigurarea uniformei de serviciu.

Data limită de depunere a ofertelor pentru procedura de furnizare echipament din compunerea uniformei de serviciu a fost 24.10.2019. La deschiderea ofertelor s-a constatat că 4 din cele 7 loturi au fost automat anulate de către sistemul SEAP, ca urmare a inexistenței vreunei oferte depuse. Mai precis, loturile care au intrat automat în anulare sunt:

  • îmbrăcăminte bărbaţi şi femei: costum bărbaţi/femei (compus din pantalon, bluză, şapcă), scurtă cu glugă şi mesadă detașabilă, pantalon vară şi accesoriile aferente: emblemă cu sigla ANP pentru mânecă, însemne pentru grad de umăr, ecuson nominal – lotul 2
  • lenjerie (tricou mânecă lungă, tricou mânecă scurtă) – lotul 3
  • costum termic – lotul 4, și
  • centură multi funcțională – lotul 6

În schimb, procedura de achiziție publică organizată de Baza de aprovizionare, gospodărire și reparații se află momentan în faza de evaluare tehnică, pentru loturile de coifură, încălțăminte și ciorapi.

Între timp, ANP promite plata restanțelor la vară

Pentru loturile care au fost anulate automat în data de 24.10.2019, procedura de achizitie publică a fost reluată, cu data de deschidere 18.11.2019, dar nici de această dată nu a existat nici un operator economic care să depună ofertă, procedura fiind anulată administrativ de sistemul SEAP.

Potrivit Ordinului 2908/2013, Anexa nr.4, art. 4 ” Drepturile de echipament ale funcţionarilor publici în activitate se stabilesc anual, în funcţie de cantitatea și durata de serviciu prevăzute în norme, se asigură gratuit şi se acordă în limita echivalentului valoric al cotei-părţi anuale a articolelor prevăzute în norme, corespunzător încadrării în statele de organizare.”

Context în care ANP menționează că absolvenţii SNPAP Târgu Ocna au primit în 2019 o parte din drepturile de echipament, respectiv articole de echipament din compunerea uniformei de oraş. Aici ar fi interesant de aflat ce anume exact, pentru că informațiile primite nu ne îndeamnă deloc la optimism mai ales că winter is coming“.

Pentru articolele de echipament care nu vor putea fi distribuite anul acesta, ca urmare a nedepunerii de oferte în cadrul procedurii de achiziție publică, articolul 25, alin.(2) din Ordinul 2908/2013 stipulează că:”Restanțele in echipament sau bani se asigură, cu prioritate, până la data de 30 iunie a anului următor, dacă nu a fost posibilă acordarea echipamentului la termenul legal”

În context

ANP actualizează norma de echipare pe 2019. Tot pe hârtie

Pe unde s-au rătăcit echipamentele de bruiaj pentru penitenciare

ANP, instrucțiuni pentru asigurarea drepturilor personalului din penitenciare

Penitenciarul pierdut Pantelimon

FSANP, actiune in instanta pentru actualizarea normei de echipare

13 replies on “Winter is coming!”

Asta nu se pune ptr ca verii sunt rude de gradul 4,deci nu e conlict de interese cand e vorba de o lege proasta

D-le Dumitrascu,

Ce masuri veti lua cu priviri la articolul 8 ,alin 2din proiectul publicat pe site-ul MJ cu privire la chirie?
Adica,eu daca stau cu prietena(ul)/logodnicul(a) mea care poate sau nu sa devina sotia/sotul trebuie sa impart suma chiriei la 2 sau nu am inteles eu bine?
Nu exista asa ceva in nicio alta structura din Romania.
Speram ca veti lua atitudine cu acest aspect,total discriminaroriu sa obligi pe cineva sa beneficieze de jumatate pt ca nu sta cu sotul(sotia) in acelasi imobil.
Asteptam cu mare interes raspunsul dvs!!!

Proiectul este in procedura de transparenta decizionala. Vom transmite observatii si vom discuta problemele cu MJ.

Cum adica sa aduci adeverinta de la primar ca nu exista fond locativ si totodata sa ateste o agentie imobiliara ca nu exista oferte care sa satisfaca cerintele tale??
Dle presedinte,isi bat joc de noi,doar pe la agentii imobiliare nu mai mergeam sa cerem adeverinte.
Speram ca veti lua atitudine serioasa,modificari se pot face.
Am colegi din academia in MAI,Mapn si nu exista asemenea absurditate nicaieri.
Cei de la acte normative MJ se plictisesc si isi bat joc de fraieri?

Poate datorita abuzurilor și chiriilor luate fictiv s-a ajuns aici.
Da, doar ca cei de la Mai au dreptul la 400 lei chirie, nu ca noi 2-3000 lei.

Comments are closed.