Categories
penitenciar

VIDEO | Ministrul Justiției anunță investiții în penitenciare și cere abrogarea legii recursului compensatoriu

Starea de siguranţă a cetăţenilor nu este de discutat şi de negociat! Este declarația făcută de Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, după adoptarea în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a proiectului de abrogare a recursului compensatoriu. La pachet, așa cum e și normal, cu investiții în penitenciare.

Mai mulți bani pentru investiții în penitenciare

Cătălin Predoiu a mai precizat și că vor fi alocați de la bugetul de stat bani mai mulți pentru investiţii în penitenciare. Ceea ce ar fi trebuit să se întâmple de ani buni și nu musai pe construcții faraonice ci pe modernizarea și extinderea capacității penitenciarelor pe care le avem. Nu de alta, dar e și mai ieftin și mai rapid.

Chiar dacă mai puțin spectaculos, câte 200 de locuri în plus în 20 de penitenciare realizate în 2 – 4 ani înseamnă mai mult decât 2 penitenciare noi care, dacă luăm în calcul ce s-a întâmplat cu ceea ce ar fi trebuit să fie Penitenciarul Pantelimon, în construcție din 2006, s-ar putea să nu le vedem în era noastră. Asta dacă ignorăm faptul că ne și costă mult mai mult.

Altfel, comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, proiectul privind abrogarea recursului compensatoriu. Astfel, vor beneficia de efectele recursului compensatoriu persoanele condamnate începând cu 24 iulie 2012 şi până la intrarea în vigoare a prezentei legi. Altfel, sigur, efectele negative ale prezentei legi o să tot continue ani de zile.

În context

Problemele sistemului penitenciar, moștenire pentru noul ministru al Justiției

Sistemele și dotările de siguranță în penitenciare, prioritare

Politica penitenciară, în planul de guvernare

Sistemul penitenciar și povara bunelor intenții uitate-n stadiul de declarație

DOCUMENT Ministerul Justiției, explicații despre bugetul sistemul penitenciar

29 replies on “VIDEO | Ministrul Justiției anunță investiții în penitenciare și cere abrogarea legii recursului compensatoriu”

Despre banii acordati pt locuinte in locul chiriei, nu se mai aude nimic? Totul este o minciuna?

Am o senzatie de deja-vu !E multa filozofie la politicieni,sa nu spun ca nu mai cred in lacrimile lor.Toti astia de au fos ministri la justitia lor, au spus ca vor moderniza si vor investi.Sa ma bata vorbele lor,dar inafara de biserici ,eu nu am vazut nimic construit din banii publici(din Romanica sau UE)In ce-or fi investit,nu stiu,stiu ca de 30 ani e aceeasi problemain puscarii. Ma bucur rau de tot ca s-a rezolvat problema cainilor vagabonzi(carora M Constantinescu le-a dedicat cantecul “Iubiti si cainii vagabonzi”) . Astept pana la epuizare o compozitie de-asta-‘iubiti si penitenciarele” !Doamne feri, isi vor dori multi sa vina si,poate, sa nu mai plece!

Asa e. Istoria nu ne indeamna sa fim optimisti. Trebuie insa sa notam obiectivele anuntate ca sa stim la ce ne raportam evaluarile.

Mi-aduc aminte de omul cu “ievaluarile”,care “ievalua” pe toata lumea si orice Noul slogan va fi “ievaluam si iar ievaluam”.

Ce,parca n-au investit si ministrul “alta intrebare” sau cel cu “ievaluarea”?Probabil ca puscariile sunt un fel de groapa Marianelor sau vreo gaura neagra si trebuie investit pana se umplu

Da. ANP ne-a prezentat cateva idei, le-am discutat. Urmeaza sa avem un proiect de modificare a OMJ. De principiu modificarile vor fi la insemne sau de detaliu si au angajat o firma care sa certifice calitatea materialului.

Ne luam adio pe anu asta de la actualizarea normelor.Daca se străduiesc un pic mai Actualizează odata norma la Deținuți.

Cand o sa fim noi importanti se vor grabi cu noi.Cum insa hotii sunt importanti in tara asta….

Se pare ca miercuri se va discuta in Parlament si modificarea pensiilor militare ( de serviciu)… Daca stiti ce modificari sunt propuse ?

Da Ionut :)))) . Daca ridica tonul hotul de craciun , ingheata anp-ul si le face oferte la curv.e .

Daca vor fi aprobate, da. In text scrie si cum. Problema e ca toate presupun impact finaciar si nu cred ca exista vointa politica pentru aprobare in plen. Prin comisii au tot fost proiecte.

Prin ANP se aude ca s-au aprobat toate cele necesare si saptamna viitoare ar urma plata retroactiv,sunt adevarate zvonurile?

Comments are closed.