Categories
ANP

PROIECT | Instrucţiuni privind acceptarea donaţiilor, darurilor manuale şi sponsorizărilor în penitenciare

ANP ne transmite proiectul de Instrucţiuni privind acceptarea donaţiilor, darurilor manuale şi sponsorizărilor în sistemul administrației penitenciare. Observații și propuneri până la data de 17.12. 2019 la adresa de e-mail elena.mihai@anp.gov.ro sau direct pe text AICI.

Donaţiile şi sponsorizările din partea deținuților nu sunt acceptate

Potrivit inițiatorilor, art. 6 alin. (3)  din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 157/2016, prevede că: „Donaţiile şi sponsorizările din partea persoanelor private de libertate, a membrilor de familie sau aparţinătorilor acestora nu sunt acceptate, cu excepţia situaţiilor prevăzute de art. 196, art. 199 alin. (4), art. 200 alin. (2) şi art. 265″.

În considerarea prevederilor legale în materie, se impune adoptarea la nivelul sistemului administrației penitenciare a unor instrucțiuni care să reglementeze:

  • modul în care, în sistemul administrației penitenciare, pot fi acceptate donaţiile, darurilor manuale şi sponsorizările,
  • cerințele necesare în vederea stabilirii, la nivelul sistemului administrației penitenciare, a unui cadru unitar pentru acceptarea sau respingerea ofertelor de donaţie, daruri manuale și sponsorizări,
  • definirea unor termenii şi sintagme,
  • bunurile care fac obiectul sponsorizării, sens în care s-a prevăzut că fac obiectul sponsorizării numai bunurile care servesc desfăşurării activităţilor din domeniile cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific – cercetare fundamentală şi aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecţiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenţă şi servicii sociale, de protecţia mediului, social şi comunitar, de reprezentare a asociaţiilor profesionale, precum şi de întreţinere, restaurare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice.
  • situațiile în care nu sunt acceptate donaţiile, darurile manuale sau sponsorizarile,
  • situațiile în care sunt acceptate donaţiile şi sponsorizările din partea persoanelor private de libertate, a membrilor de familie sau aparţinătorilor acestora.

În context

PROIECT | OMJ privind organizarea şi desfăşurarea pregătirii profesionale a poliţiştilor de penitenciare şi criteriile de evaluare a rezultatelor acesteia

PROIECT | OMJ privind transformarea compensației pentru chirie în rată pentru credit imobiliar

Proiect | Înăsprirea sancțiunilor pentru ultraj împotriva polițiștilor de penitenciare

Proiect | HG privind drepturile de transport ale polițiștilor de penitenciare

CONSULTARE Proiect privind informațiile clasificate

13 replies on “PROIECT | Instrucţiuni privind acceptarea donaţiilor, darurilor manuale şi sponsorizărilor în penitenciare”

Nu pot. Cata vreme depinde totul de o interpretare a MJ/ANP, nu pot face o estimare.

Daca e vorba de interpretare e clara treaba ca nu se pot rezolva in 4h de la 12 la 16 , nu s-au rezolvat tot anul 360 de zile :))) in 4h nici nu se gandesc sa discute despre asa ceva . Asa merg la noi lucrurile , bi e ca au primit restul banii pe orele muncite sumplimentar in timp ce altii au luat libere fara nici un spor si tot cei cu 50% s-au bucurat de ceva din partea interpretarilor mj/anp . 100 lei in ziua de azi nici nu ii simti , dar e dreptul nostru de a ii avea .
Lupii nu mai ies in haite , se aduna in partide “

In legatura cu actualizarile de norma de hrana si echipament, ANP ne informeaza ca MJ a fost de acord cu mutarea sumelor disponibile de la alte articole pentru plata acestor actualizari.

Plata efectiva se va face insa doar daca in Parlament se va aproba sau nu proiectul depus de MAI in acest sens (de clarificare art. 37 din OUG 114/2018).

Nu stiu exact cand se discuta. Asta decide Biroul Permanent. Speram noi cat mai repede.

Pe site-ul Camerei Deputatilor. Eventual o sa-l caut eu pentru maine si o sa dau detalii despre asta.

Comments are closed.