Categories
ANP

Tiberiu Ungureanu, director general al ANP

Începând cu data de 10.12.2019, ministrul Cătălin Predoiu a semnat împuternicirea directorului Penitenciarului Mărgineni, domnul Tiberiu Ungureanu, comisar șef de poliție penitenciară, în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru o perioadă de 1 an de la data numirii.

Tiberiu Ungureanu revine la ANP în funcția de director general

Tiberiu Ungureanu (în imagine, în centru) se întoarce așadar la ANP și, optimiști fiind din fire, ne manifestăm încrederea că se va strădui să facă treabă bună. Cristian Pleșa a readus dialogul și a avut ușa deschisă pentru orice problemă, chiar dacă nu de fiecare dată a luat deciziile pe care poate le-am fi așteptat. Într-o logică firească, în perioada următoare, ar trebui să vedem și soluții pentru problemele din penitenciare puse în practică.

Nu știu alții ce cred, dar personal mizez pe o reîntoarcere la normalitate. Până la urmă nu cred că așteaptă cineva minuni. E greu de crezut că sistemul penitenciar se poate schimba în bine de la o zi la alta. Dar cu dialog, echilibru și seriozitate se pot schimba lucruri. Evident că nu e simplu, dar altă cale nu există. Și, în cele din urmă, trebuie să ne concentrăm pe rezolvarea problemelor și să nu ne pierdem timpul cu prostii.

Cătălin Predoiu: Sistemul penitenciar reclamă un management profesionist

Provocările aflate în fața Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sunt foarte mari din perspectiva reducerii supra-aglomerării şi a condiţiilor de detenţie, respectării drepturilor omului şi securităţii cetăţenilor, inclusiv din perspectiva problematicii condamnărilor suferite de România la CEDO din cauzele indicate mai sus. Acest context reclamă un management energic, profesionist şi orientat pe rezultate, în condiţii de stres financiar şi instituţional, în condiţiile unei presiuni de timp care ţine de aşteptările cetăţenilor.

Îmi exprim încrederea şi aşteptările ca proaspătul director împuternicit să facă faţă acestor aşteptări, graţie experienţei sale îndelungate în sistemul penitenciar şi a expertizei acumulate, atât în calitate de manager de penitenciar, cât şi de manager de sistem. Sunt, de asemenea, încrezător că va exista o colaborare loială şi onestă din partea managementului ANP faţă de Ministerul Justiţiei, în cadrul atribuţiilor legale ale fiecărei instituţii“, a declarat Ministrul Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu. (sursa: just.ro)

În context

ANP, program de mentorat pentru directorii de penitenciare

Video | Problemele din penitenciare discutate cu reprezentanții Administrației Penitenciarelor și Ministerului Justiției

Ocuparea posturilor vacante, încă în stadiu de proiect

Cifra zilei: 5.805

Sistemele și dotările de siguranță în penitenciare, prioritare

20 replies on “Tiberiu Ungureanu, director general al ANP”

Nu e chiar o surpriză având în vedere că relativ recent (iertare-mi cer că nu știu exact când și în ce context a fost stabilită ierarhia …..) penitenciarul Margineni a ieșit pe primul loc!
Dacă ar fi să facem scenarii (da’ nu facem😜!!) am spune că numirea ar putea avea legătură cu VIP-urile care au fost/sunt custodiate la Margineni….

Nu am iesit la pensie. Stau cu ochii pe voi. Si pe Fyry. Istoria cu lucratura care i s-a brodit, nu mi-a placut. Asa ceva nu se face. Eu nu am nimic cu intelectualii. Se poarta raspunsurile scurte. Si prieteniile reevaluate.

La realitatea TV sa difuzat ca angajații din penitenciare întra în greva pe motiv ca se taie pensiile și sunt 5000 de polițiști care vor sa iasă la pensie. Ce este cu aceasta isterie?

Se tot joaca diversi cu tot felul de dezinformari. Asta se intampla. Motive reale, la acest moment, nu sunt. Sigur, e posibil orice dar e ca in povestea cu drobul de sare. Nu stiu altii, dar noi cand am avut informatii de ceva concret am reactionat. Acum nu avem si incercam sa nu e lasam dusi de val si sa cream panica.

Sunt dezinformari ale unor oameni de rea-credinta. Totul e politic!Cei care vor sa iasa la pensie,vor iesi, cu sau fara pensii speciale!Sistemul e putred iar oamenii sunt demotivati!

Poate ca asta e si obiectivul. Sa ne demotiveze. D-aia si trebuie sa fim atenti.

În comisia de munca din parlament am avut și noi reprezentant sau doar celelalte structuri de aparare

Din partea Cartel Alfa a fost vicepresedintele Dumitru Coarna, care s-a ocupat de prevederile pe zona de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Ce se mai aude cu actualizarea normei de hrana si echipament?Anul asta sa ne luam adio,nu?Vad ca snlp,in lasitatea lor,nu au mai publicat nimic referitor la aceasta problema!

Azi pe la 10 ANP ne-a informat ca avand in vedere ca proiectul prin care ni s-ar fi permis sa platim actualizarile cel mai probabil nu va fi aprobat in cursul acestui an, va trebui sa returneze banii la ultima rectificare pentru a putea sa fie inclusi in buget pentru la anul.

La anul vom relua demersurile pentru aceste actualizari, speram noi impreuna cu ANP de aceasta data. Pana la urma idea e sa colaboram pentru a rezolva probleme. Poate asa inteleg si cei care ne barfesc ca sindicalismul inseamna actiune nu dezinformari.

Suntem penibili ca sistem…Cum vine un nou ministru cum apare o alta conducere. Fiecare ministru cu escorta lui (a se citi dama de companie)…Nici nu mai conteaza daca sunt sau nu competenti cei numiti. E clar ca sunt agatati politic si gandesc politic.

Frumoasă povestea, dar nu trebuie luată situația în caterincă…. Am devenit proștii sistemului bugetar și asta se datorează în mare parte conducerii ANP,( care se ocupă numai de imputerniciri în prag de pensie a religvelor sistemului și altceva nu se mai face , 6 luni director și atât am vazut), dar și a sindicatelor, care “tolerează ” golăneala asta.

Pe la un post tv era unul care intrebat la cine se refera termenul de militari spunea ca el intelege ca se includ toti din familia de aparare si ordine publica.Adica si noi si politia.Acu depinde de cum inteleg ceilalti daca nu e trecut cu litere in lege.

Degeaba ne agitam. Nimeni nu o sa rezolve nimic doar prin vorbe. Si unele sindicate din pwnitenciare mare lucru nu au facut pentru oameni. Joaca dupa cum le canta tot sefii. Directorii dau 50 % la acelwasi persoane doar k sunt prin rotatie. Copii nu ne pot fi deranjati k deja e prea mult. Nu ti poti face serviciul corect k nu trebuie sa vezi nimic ..k atare e luat ca si deranj la persoana…si in rest vorbe si vorbe…mereu aceleasi. Si drepturile noastre nu le putem avea pana de sarbatori..noi suntem doar pleaba.

Comments are closed.