Categories
sindicat

Ce crește și ce îngheață în 2020

Dacă totul merge bine, se pare că anul viitor chiar scăpăm de înghețarea salariilor și pensiilor, urmând deci ca Guvernul să acorde creșterile legale. Asta reiese din proiectul Guvernului privind exercițiul fiscal-bugetar pe anul 2020. Dacă totul merge bine. 

Creșteri de salarii și pensii în 2020, conform legii

Expunerea de motive la proiectul de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020 publicat în data de 11 decembrie 2019 pe site-ul Ministerului Finantelor Publice ne dă câteva indicii pe care Guvernul le intenționează pentru menținerea deficitului bugetar undeva catre acel 3% și a nivelului de îndatorare publică sub 40% din PIB

Vestea bună ar fi că, spre deosebire de ultimii 2 ani, dacă nu se schimbă nimic în intențiile Guvernului, nu îngheață salarii și pensii așa cum s-a tot zvonit deși prim-ministrul Orban a tot explicat contrariul, precizând în legătură cu acest subiect că “există o legislaţie în vigoare pe care o respectă”. Cum n-a apărut o OUG de înghețare ca anul trecut și cel precedent, ar fi motive serioase să sperăm la creșterile prevăzute legal.

Cresc accize și îngheață indemnizați pentru demnitari

Potrivit inițiatorilor, pentru obținerea veniturilor bugetare pentru perioada 2020-2022 sunt avute în vedere schimbări referitoare la actualizarea nivelului accizei specifice pentru țigarete și eliminarea mecanismului plății defalcate a TVA, dar și înghețarea, începând cu 1 ianuarie 2020, a indemnizațiilor lunare pentru funcțiile de demnitate publică și funcțiile asimilate acestora.

Alte măsuri sunt înghețarea valorii indemnizației de hrană (art. 18 legea 153/2017) acordată personalului plătit din fonduri publice și a cuantumului indemnizației de merit la nivelul de 6.240 lei și interzicerea cumulului pensiei cu salariul în instituții publice, pentru pensionarii care beneficiază de drepturi de pensie plătite din fonduri publice. Indemnizația de hrană, nu norma de hrană (OG 26/1994).

În context

Dilema zilei: Ce fac!? Mai stau!?

Aplicațiile de pontaj și salarizare reparate de ANP. Deocamdată, din vorbe

Proiect | De anul viitor, pensiile militare s-ar putea majora

Decizie importantă a ÎCCJ privind salarizarea la nivel maxim

Aprobări și dileme salariale

18 replies on “Ce crește și ce îngheață în 2020”

Sorine mai usor cu pianul. Mai jos art.37 alin.2 din OUG nr.114/2018, in forma existenta la data prezentului articol/comentariu>
În perioada 2019 – 2021, cuantumul compensaþiei bãneºti, respectiv al alocaþiei valorice pentru drepturile de hranã ºi, respectiv, valoarea financiarã anualã a normelor de echipare, precum ºi valoarea financiarã a drepturilor de echipament se menþin în platã la nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018.
???
Nu de alta dar din ce mai citim si noi nu rezulta ca ar fi fost efectuata vreo modificare la perioada 2019-2021, astfel incat oamenii sa nu mai traiasca cu alte impresii
Concluzie> pana nu se cauta solutia gen alte sisteme unde norma era marita la dec 2018 sau nu se abroga acest alin.2 nu vorbim de nici o norma marita, noi trebuind sa multumim cu totii cum se cuvine ex DG m.d., intentionat scris cu litere mici; pacat ca nu am optiuni font mici de tot asa cum este individul. Urati mai!!!
Mai cautam si daca sunt vesti bune cu drag

Da. Aveti dreptate. Am scapat din vedere chestiunea normelor. Ma refeream la cresterile salariale.

N-ar trebui sa reacționam și noi în presa în legătură cu pensiile deoarece numai cei de la politie ies în mass-media și își expun punctul de vedere?Poate ar trebui sa iasă și domnul Predoiu sa aibă un punct de vedere, sa m-ai liniștească spiritele

O sa-i cerem informatii si o pozitionare clara cand ne vedem. Inteleg ca saptamana viitoare.

Mereu li s-a cerut si s-au pozitionat ca strutii.Suntem ai nimanui , suntem nimeni in acest sistem si nu se ajuta nici macar conducatorii nistri directi adica anp-ul, nu obtinem nimic usor, obisnuiti-va cu ideea.Suna pesimist dar daca privim in urma cam asta se vede.

Pana la urma se face actualizarea la norme din ianuarie ? ” ca din urma nu vom primi nimic ” . Se vor actualiza normele sau nu avem baza legala ? :))) Au fost dati in judecata acum 74 de ani si cand s-au alocat banutii , a aparut hotararea (nu e baza legala ) brusc , cum e posibil ? Isi bat …a de noi .
Se vor plati normele in actualizate pe luna in cura din ianuarie ?

Nu poate nimeni garanta nimic, dar noi vom contiua demersurile si in 2020 pentru aceste actualizari.

Compensarea chiriei se raporteaza la salariu. Daca va creste acesta va creste si compensatia pentru chirie.

De altfel niste ingerasi neintelesi detinutii.Toti sunt nevonovati si sunt la puscarie pe nedrept, pedepsele sunt prea mari si ii tin din treaba .Noi suntem aia rai .

Domnule Dumitrascu, o imagine scanata a unei decizii de pensie anonimizata care sa nu contina date personale, cuantum pensie, etc., nu ar putea fi postata pe site-ul fsanp ca sa se vada ce fel de pensie, denumirea ei, este cea de care beneficiaza lucratorii din penitenciare? Noi stim denumirea pensiei primite de politistul de penitenciare insa poate preia si mass media. Va intreb pentru ca stiti si dv. foarte bine cat de inraita este opinia publica fata de cei ce primesc pensii speciale, lucratorii de penitenciare nebeneficiind de astfel de pensii. Poate ca astfel se lamureste macar ce fel de pensii primesc politistii de penitenciare si inceteaza propagarea unui neadevar de catre rauvoitori sau necunoscatori multi dintre acestia facand parte din pacate chiar din guvern.
Daca gresesc si nu este posibil un astfel de demers imi cer scuze!
Cu stima, S.G.

Daca nu-i convinge legea care e clara, mi-e greu sa cred c-o s-o faca un cupon de pensie, dar e de luat in calcul.

Comments are closed.