Categories
sindicat

Lege privind respingerea OUG privind plafonarea pensiilor militare

Comisia pentru muncă şi protecţie socială propune plenului Camerei Deputaţilor, adoptarea proiectului de lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2017 care printre altele a plafonat pensiile militare.

Concret, art. 1 prevede că Se respinge Ordonanța de urgență a Guvernului nr.59 din 4 august 2017 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.648 din 7 august 2017.

Aviz negativ pentru OUG privind plafonarea pensiilor militare
Lege privind respingerea OUG privind plafonarea pensiilor militare

Eliminarea discriminării pensionarilor militari

Motivul, coform deputaților este acela că în acest fel s-ar ajunge la eliminarea inechităţilor create în rândul pensionarilor din anumite categorii socio-profesionale. Sigur, OUG-ul e din 2017 și același Adrian Solomon, din aceeași poziție de președinte de Comisie, a tot tras de timp și-a tot lungit-o vreun an după ce proiectul de față a fost reîntors în comisii din plen. Iată că din opoziție altfel se văd pensiile militare.

În acest context, Art.VIII. – Cererile de pensionare înregistrate şi nesoluţionate până la data de 15 septembrie 2017 se soluţionează conform normelor legale existente la data înregistrării cererii. – se elimină. La fel se întâmăplă și cu prevederea referitoare la faptul că (4) Adeverința-tip întocmită de angajator va cuprinde, pe lângă elementele necesare stabilirii pensiei de serviciu, potrivit legii, și venitul net așa cum este definit la alin.(3).

În context

Dilema zilei: Ce fac!? Mai stau!?

Guvernul respinge proiectul privind eliminarea pensiilor militare pentru angajatii din penitenciare

Salarizarea si resursele umane din penitenciare incalcite de legi proaste

Proiect de lege privind eliminarea plafonarii pensiilor militare la salariul net

Video | Problemele din penitenciare discutate cu reprezentanții Administrației Penitenciarelor și Ministerului Justiției

19 replies on “Lege privind respingerea OUG privind plafonarea pensiilor militare”

Nu inteleg un lucru. De ce nu le spuneti oamenilor sa iasa la pensie? Este suspecta tacerea d-voastra. Si Coarna si-a anuntat oamneii sa anunte mai departe. Curg cererile de pensionare la unitatile MAI si totul se face in liniste absoluta.

Pentru ca nu cred ca trebuie sa iasa la pensie si c-o sa se dea OUG peste noapte. Unele anunturi panicate au aparut marti. E sambata si n-a aparut nimic peste noapte. Din in formatiile pe care le am nici n-o sa fie.

Cand am avut informatii pe care le-am putut verifica c-ar fi probleme, am facut public riscurile. Nu stiu altii, dar nu vreau sa fiu responsabil de pensioarea in regim de urgenta 1.000 de colegi. Pierderile sunt si pentru cei in cauza si pentru sistemul penitenciar.

Foarte corect. Ma ingrijoreaza un lucru si nu voi mai comenta in van. Cum e posibil sa prinda asa de tare o manipulare voita sau nu? Pai, domnule Dumitrascu, daca este posibil asa ceva, inseamna ca, daca prietenul Coarna transmite ca trebuie sa ne vindem casele pentru ca ni le ia militia poimaine, noi trebuie sa ne facem cortul in fata blocului din seara asta? Nu am nimic cu Coarna, mentionez. Pe de alta parte, daca ati cere actiuni de protest in fata unitatilor, pentru actualizarea nh si ne, cred ca ar iesi vreo 15 in toata tara. Din care 10, de la sediul central. Na, ca m-am facut nepopular si cat am dorit sa evit…

Prinde pentru ca se intampla intr-un context care permite asta. Cateva luni de zvonuri, proiecte care nu dau motive de optimism, declaratii politice populiste, confuzii de termeni, etc

Din cate vad nu este suficienta aceasta anulare a ordonantei 59. Din cate stiu legea 223 este modificata in prezent si de ordonanta de urgenta 114/2018. De vazut art. 84 din ordonanta mai sus amintita. Asa ca daca aceasta va ramane in aceasi forma, se pastreaza limitarea pensiei la net. Poate ca ma insel, dar cineva care este mai specializat in legislatie cred ca ne-ar putea lamuri.

gata! l-au spalat si pe Banuta! incepand cu 16.12.2019 acesta a solicitat incetarea imputernicirii in functia de director! dece nu a fost sesizata comisia de disciplina din MJ? de ce nu a emis minstrul ordinul de incetare al imputernicirii?

Poate c-a obosit. E totusi dificil sa conduci un peniteciar, iar dansul nu abunda in calitati.

Ce stiti despre inițiativa legislativă de anulare a SDSL si a majorării, pentru anul 2020.Domnul Coarnă zice că ar exista asa ceva.

Comments are closed.