Categories
ANP

ANP, verificări in cazul infractorilor notorii transferați la Penitenciarul Targu Jiu pentru liberare în viteză

Aflăm din presă că o comisie a Administrației Naționale a Penitenciarelor va verifica “eliberările” unor infractori celebri din Penitenciarul Târgu Jiu. Da. Același loc despre care am tot scris. Acolo unde se primesc sponsorizări de la deținuții-vip contra diverse avantaje.

Controale la Penitenciarul Târgu Jiu

Masura vine dupa ce un procuror de la DIICOT a dezvaluit ca mai multi detinuti celebri s-au transferat aici pentru a se elibera mai usor. Cel mai recent caz de acest fel este cel al lui Ovidiu Tender care s-a eliberat de la Targu Jiu. Iar astfel de cazuri au mai fost, implicati fiind aceiasi detinuti-vip si aceiasi sefi de penitenciar care pana acum au fost albiti in serie de diverse verificari ANP-iste.

In urma analizei efectuate la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu privire la transferarea unor detinuti catre unitati penitenciare in vederea obtinerii unor posibile avantaje la regimul de executare a privarii de libertate sau a facilitarii acordarii unor drepturi sau vocatii prevazute de lege, a fost dispusa constituirea unei echipe de specialisti de la nivelul aparatului central ce se va deplasa la Penitenciarul Targu Jiu in scopul verificarii acestor aspecte” (ANP)

Au mai facut controale, nu ne asteptam la minuni. E drept ca lucrurile s-au mai schimbat si directorul Popescu nu mai are protectia pe care o avea in vremea inneguratului, dar inca nu cred ca ANP va schimba ceva chiar daca totul pleaca de la magistratul Marius Daniel Nanu, procuror-sef al DIICOT – Structura Teritoriala Gorj, care  a afirmat, saptamana trecuta, ca instantele din Targu Jiu sunt permisive in cazul liberarilor conditionate, iar din acest motiv infractorii notorii se transfera la penitenciarul local.

Probleme în serie la Penitenciarul Târgu Jiu

Marius Daniel Nanu a facut aceasta declaratie in fata procurorilor din CSM, in cadrul interviului pentru a ocupa o functie de conducere. El este in prezent in fruntea DIICOT Gorj, dar in calitate de sef interimar. “La noi, la Gorj, instanta este mai permisiva. S-au invatat multi din tara, infractori de notorietate, isi fac cerere de transfer in penitenciar”. Nu e singurul loc, mai sunt cateva. Comisiile de analiză prietenoase, instanța la fel și se aliniază astrele întru liberarea celor care știu pe la ce uși neferecate să bată.

„Binenteles, isi fac cerere de eliberare de la noi, de la Gorj. Cel mai recent caz este cazul lui Tender care s-a eliberat de la Targu Jiu. Si este condamnat, trimis in judecata de DIICOT. Este instanta mai permisiva, indeplineste conditiile, ii aproba cererea”, a declarat procurorul. Stie pe ce se bazeaza cand spune asta. Nu de alta, dar se vede din avion si ar trebui ca favorizarea detinutilor-vip sa inceteze rapid, daca vrem sa mai avem pretentia ca aplicam legea nediscriminatoriu.

În context

Management prin incompetență, cazurile Târgu Jiu și Buziaș

Gândacul din biroul directorului Penitenciarului Târgu Jiu

‘Sponsorizarile’ de la detinuti-vip, compromisuri extrem de compromitatoare

Penitenciarele în mass-media: bizarerii, prejudecăți și semi-știri

‘Sponsorizarile’ de la detinuti-vip, compromisuri extrem de compromitatoare

21 replies on “ANP, verificări in cazul infractorilor notorii transferați la Penitenciarul Targu Jiu pentru liberare în viteză”

Va face anp_ul exact ce a făcut și la academia poarta albă, în toate tunurile date, nu numai în cazul cu scriitorii…

Cei din ANP. vor mușamaliza ilegalitățile. Răspunsul va fi că cele reclamate au fost verificate la data … de lucrătorii DIP. dar nu s-a confirmat cele menționate în petiție.

Domnule presedinte. Sindicatele din politie anunță că pentru 110.000 polițiști se mărește sporul de antena sau condiții vătămătoare cu 150_200 lei. Nu este valabil și pentru noi? Suntem în aceeași barcă, nu?. Ei spun ca e oficial aceasta mărire.

E aceeasi lege pentru toti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Din tot felul de comunicate e reprezentaților guvernului înțeleg că sporul pentru condiții grele/vătămătoare va fi unul fix, același pentru toți angajati- 25% din salariul minim brut – și nu în funcție de salariul de bază..
Așa este corect, deoarece condițiile vătămătoare sunt la fel pentru toți și nu diferite în funcție de gradele de pe umeri…
Dacă și chiriile spre exemplu, s-ar acorda tot așa, am întra în normalitate(nemaivorbind de economiile care s-ar face la bugetul lui Citu😀😀!!)

Nu este corect pt ca nu poti compara un angajat din administrația locală cu unul din penitenciar care stă 25 ani cu infractori pe secție.Nu ti se pare?

Domnule Presedinte ,se reitereaza proiectul Brailoiu ,Orban a reafirmat dorinta oarba sa mareasca varsta de pensionare la politisti.In lipsa de motivare pentru ramanerea in sistem ,sunt porniti sa ne forteze sa ramanem,iar noua sa ne mai adauge ani la mandatul de executat.Ar trebui sa fim atenti ,mizam pe sprijinul Dv,sa le explicati ca vor face mai mult rau sistemului decat asa zisul bine pe care electoral ni-l vor.Stima.

Nu cred ca va fi mai mult de o discutie pe tema asta, dar intr-adevar provoaca temeri, si asta nu ajuta.

In loc sa mareasca varsta ar trebui sa se inchida aceste portițe pentru tot felul de protejati tot de-ai lor de fapt. Din cauza unor nehaliti – si sunt cativa-trebuie sa o traga mii de oameni.

Daca vror sa faca dreptate,ar trebui ca sporurile si pensionarea sa se acorde /faca diferentiat ptr OPERATIV si NON-operativ. Nu o spun eu,ci,diversi ,printre care Robert Turcescu sau alti invitati de la Realitatea Plus.

Pensionare diferențiată și grupe de munca diferite….sunt unii la birouri care n au văzut secție în viața lor

Cel de la birou nu trebuie sa “vadă” Secție, cum nici tu nu trebuie sa înregistrezi documente, sa faci calcule financiare, proceduri de achiziții șamd . Mai lăsați in plm frustrările ca iei cu 1000 lei mai mult ca cel de la birou .

Comments are closed.