Categories
ANP

Cătălin Predoiu: starea penitenciarelor, neglijată de mulți ani

Cătălin Predoiu: “Nu e suficient să abrogăm peste noapte și în niciun caz prin ordonanță de urgență, ci trebuie să punem ceva în loc. Recursul compensatoriu este un efect, nu este cauza, cauza este starea penitenciarelor din România, care a fost neglijată de mulți ani în România.”

Situația penitenciarelor, probleme acumulate

S-au mai făcut lucruri pe parcurs, însă nu suficient și s-au acumulat niște probleme. Acestea au condus la o cazuistică bogată la CEDO, aproximativ 7000 de cauze care stau în pronunțare și care ar însemna despăgubiri destul de serioase pentru România. Am cerut în mod ferm, la CEDO, o înțelegere pentru România, mai ales că și alte state au fost în situația noastră.

Nu cerem îngăduință, dar trebuie să punem în aplicare o serie de măsuri în sitemul penitenciar astfel încât să ameliorăm condițiile. Spre exemplu, să nu mai avem o rată de ocupare de 150%, ci să coborăm sub 100%. Cu alte cuvinte, fiecare să stea pe locul lui”, a explicat ministrul Cătălin Predoiu.

În context

Sistemele și dotările de siguranță în penitenciare, prioritare

VIDEO | Ministrul Justiției anunță investiții în penitenciare și cere abrogarea legii recursului compensatoriu

Video | Petrică Bănuţă, a solicitat încetarea împuternicirii la Penitenciarul Poarta Albă

Politica penitenciară, în planul de guvernare

Siguranța personalului din penitenciare, o problemă tratată superficial de autorități

Rezoluție critică în privinţa penitenciarelor din România, amânată

6 replies on “Cătălin Predoiu: starea penitenciarelor, neglijată de mulți ani”

Înțeleg că ar urma să nu se mai calculeze ca procent de maximum 15% din salariul fiecărui angajat, ci ca procent fix de 25% din salariul minim brut pe economie. Cei care au calculat pentru sănătate de exemplu pretind că pentru cineva cu un salariu sub 3.700 lei înseamnă mai mulți bani. Ne-ar trebui însă o simulare pe salariile noastre ca să ne lămurim exact.

Comments are closed.