Categories
ANP

Directorii penitenciarelor despre problemele din penitenciare

Site-ul oficial ne spune câte ceva despre întâlnirea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, cu șefii Administrației Naționale a Penitenciarelor și cu directorii unităților de detenție.

Întâlnire de lucru între directorii de penitenciare, conducerea ANP și ministrul Justiției

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut la 19 decembrie, o întâlnire de lucru cu directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar-șef Tiberiu Ungureanu, însoțit de adjuncții săi, și cu 46 de directori ai unităților de detenție din sistem. Firesc, ministrul vrea să-i cunoască pe directorii penitenciarelor. Interesant ar fi ce probleme s-au discutat.

În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă principalele probleme ale fiecărui penitenciar, unitate cu unitate, prezentate de fiecare director în parte. Aici probabil că lista a fost lungă și că toată lumea s-a plâns de legislație și de lipsa resurselor, umane și financiare. N-ar fi de mirare ca și relația cu sindicatele să fi fost o discuție, mai ales că se anunță chestiuni complicate.

Obiectivele MJ în legătură cu agenda ANP, prezentate directorilor de penitenciare

Ministrul Justiției a prezentat obiectivele pe termen scurt și mediu ale MJ în legătură cu agenda ANP, precum și o serie de soluții gândite împreună cu conducerea ANP, pentru reducerea gradului de ocupare a penitenciarelor care sunt supraaglomerate. La capitolul soluții n-ar trebui uitată nici latura umană a problemei penitenciarelor. Mai ales că supra-aglomerarea tinde să devină o chestiune de statistică și standarde.

Ministrul Justiției a cerut celor prezenți să se implice în identificarea de soluții manageriale concrete privind reducerea gradului de ocupare și creșterea siguranței în penitenciare. Cătălin Predoiu le-a cerut participanților să se implice proactiv în identificarea unor soluții, având în vedere urgența aplicării unui plan integrat de măsuri pentru a rezolva durabil problema condițiilor din penitenciare și de a evita condamnările României la CEDO.

În context

Directori de penitenciare în off-side legal

ANP, program de mentorat pentru directorii de penitenciare

Ministrul Justiției se întâlnește, în sfârșit, cu directorii de penitenciare

Chiar așa! Director sau comandant?!

Tiberiu Ungureanu, director general al ANP

9 replies on “Directorii penitenciarelor despre problemele din penitenciare”

cu cine sa discute ministrul? cu ofiteri imputerniciti directori in mod clientelar , pe reldcumetrie si 6 luni cu 50% si apoi pensie de 13.000 lei! acesta este un sistem de crima organizata in ANP!

Cu cat timp inainte se poate depune raportul de iesire la pensie.Cineva mi-a spus 30 zile.Va multumesc

Sunt destule cazuri cand au depus si cu 1 zi inainte. Nu stiu de acest termen de 30 de zile.

Bune subiecte de palavrageala in ultima vreme.problemele penitenciarelor,neajunsurile detinutilor,nimic de neplata drepturilor si bătaia de joc la adresa angajatului,semne bune anu are in stilul asta,o sa faca predoiu ce a mai facut,mai nimic pentru noi.Sa avem sărbători fericite,noi astia de picăm de sărbători in serviciu ca asa e cand nu inveti carte ca exceptionalii din sistem.

Cred ca n-ati mai citit demult. Saptamana asta doar despre pensii si salarii am scris. Nu putem insa face doar asta. Mai sunt si alte teme de interes. Daca nu va intereseaza subiectele de context, nu le cititi. Nu-i nicio suparare. Probabil ca putem trai intr-o lume in care sa ne limitam la 2 teme de interes.

Comments are closed.