Categories
penitenciar

Consultare | Specificații tehnice pentru uniforma polițiștilor de penitenciare

ANP transmite spre consultare specificațiile tehnice ale articolelor de echipament din cadrul normelor pentru asigurarea uniformei de oraș, a celei de serviciu și ceremonie pentru polițiștii de penitenciare.

Adresa ANP consultare unifo… by FS ANP on Scribd

Observații și propuneri până la 31.12.2019, ora 12:00

Inițiatorul precizează că fișele tehnice enumerate mai sus au fost întocmite în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 2908/2013 privind aprobarea Regulamentului pentru descrierea, compunerea și modul de purtare a uniformelor și echipamentului specific (…) precum și cu prevederile HG1997/2004 cu modificările și completările ulterioare, acte normative aflate învigoare la acest moment.

Specificaţiile tehnice pentru emblemă cu sigla ANP pentru mânecă, emblema pentru coifură și nasturi nu au schiţe atașate deoarece nu este stabilită heraldica acestora, conform noii reglementări în vigoare aferente Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr 102/1992 privind stema țării şi sigiliul statului.

Specificatiile tehnice au fost întocmite după elaborarea unui raport de analiză a rezultatelor chestionarelor aplicate celor 10 purtători selectaţi dintre membrii personalului Penitenciarului Jilava, selectându-se dintre materialele testate, cele care au prezentat rezultatele optime.

În context

ANP propune modificări la uniforma polițiștilor de penitenciare

Winter is coming!

ANP actualizează norma de echipare pe 2019. Tot pe hârtie

ANP, instrucțiuni pentru asigurarea drepturilor personalului din penitenciare

Penitenciarul Gherla | Atenție, aterizează Motociclista!

15 replies on “Consultare | Specificații tehnice pentru uniforma polițiștilor de penitenciare”

Bai colegule nu exista vesta de vara si de iarna.Vestele sunt facute din diverse materiale si sunt diferite modele in functie de adresabilitate si scop. Ia si citeste ca netul e mare.

La o Fabrica din jud.Bacau, loc.Tg.Trotus se confectioneaza echipament pentru carabinieri, garda financiara, etc pt Italia si exista o haina, care se transforma si in vesta de vara si care are mai multe accesorii ce pot ajusta geaca in functie de anotimp si uzanta… dar ei prind contracte de echipament doar in Italia, Germania, Franta etc nu si in Romania….

Ana habar nu ai ce înseamnă Vesta tactica dar daca voi vreți să vă de-a cate 2 de fiecare să aveți de ce va plânge apoi.

O schimbare in bine:apare tinuta de oras,cu bluzon,camasa,cravata si cascheta!E bine ca se revine la prestanta subofiterului de peniteciare,stirbita de hulita salopeta de lucru!!!Un lucru nu inteleg:suntem politisti…asa ne numim conform Statutului;de ce nu apare,pe nici o tinuta ,inscriptia cu ”Politia Penitenciara”???iar nu avem voie sa le purtam???Nu mai spun de sigla ANP,care trebuia si ea revizuita!…

De cămașă la tinuta de serviciu nu se menționează nimic. Pentru ce trebuie patru buzunare laterale la pantalonii de serviciu si buzunarele oblice pe pieptul bluzonului?

Cu tot sincerul respect pe care vi-l port, atat sindicatelor, cat si tuturor politistilor de penitenciare care lucreaza direct cu “pepeleii”. Domnilor care ne dorim sa fim toti “mascati”(cu veste tactice, genunchiere&cotiere, cagule, casti si tonfe “pe” noi in serviciu, permanent), toate isi au rostul lor pe lume, la fel si la koi in siatem. Parerea mea avizata(!!!) este ca ar trebui sa nu uitam ca lucram cu oamenii (detinutii sunt tot omeni, card se vor intoarce printre noi, si ni-i dorim mai educati: atat de educati incat sa nu ne dea un cutit in spate cand ne recunosc pe atrada, unde nu mai avem “veste multifunctionale”) si ca regula este sa stapanim noi, cei din “paza” in primul rand, mestesugul vorbelor, tehnicile de comunicare: bineinteles, acestea imbogatite cu experienta dobandita in munca direct cu detinutii, plus un pic de carte (inclusiv lege). Astea pe primul plan, ca regula. In subsidiar, unii dintre cei cu calitatile mai sus descrise, este necesar sa aplice, in cazuri bine prestabilite, forta, cu tot ce implica ea. Nu uitati ca, in lume in general, razboiul este unul permanent si “rece”, in care armele sunt manuite de catre diplomati si munitia este informatia. Abia cand aceste arme nu-si mai ating scopul, se recurge la conflictul armat. Sarbatori fericite colegilor din sistem in general, celor din “paza” in special!

Lumea. Vrea vesta tactica dar se plange ca tre sa poarte 12-13 ore sau cat o fi la fiecare, centura cu porturile pentru spray,catuse si baston.

Cu ce frantz ma ajuta pe mine vesta aceea?.. lucrez pe maxima siguranta si am la mine doar cheile si telefonul…si culmea,e liniste.

Comments are closed.