Categories
ANP penitenciar

ANP, controale de weekend în penitenciare

Mediafax ne informează că ANP centralizează penitenciarele care nu sunt corespunzătoare și că ieri, zi de duminică, 22 decembrie 2019 se întâmplase un control neaşteptat la Rahova, Jilava, Mioveni şi Găeşti.

ANP, verificări privind starea penitenciarelor

Tehnic vorbind, informația exista probabil, dar conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a solicitat de la toate unităţile subordonate rapoarte, inclusiv fotografii relevante, privind spaţiile de deţinere care nu sunt corespunzătoare, potrivit unui comunicat de presă al ANP, transmis ieri. După care a făcut public acest demers, probabil în pregătirea unor acțiuni de amploare referitoare la abrogarea legii cunoscută drept a recursului compensatoriu.

„În vederea dezvoltării unui sistem de management aplicat în ceea ce priveşte implementarea unor măsuri pe termen scurt de îmbunătăţire a condiţiilor de detenţie, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a solicitat, de la toate unităţile subordonate, rapoarte, inclusiv fotografii relevante, privind spaţiile de deţinere care nu sunt corespunzătoare din punctul de vedere al condiţiilor de detenţie”, precizează ANP.

O activitate inopinată, desfășurată periodic

Această centralizare facilitează stabilirea principalelor deficienţe şi, implicit, a măsurilor de optimizare, “constituind o activitate complementară celor de verificare şi sprijin desfăşurate în unităţile subordonate”. Mediafax a simțit nevoia să citeze din comunicatul cu pricina, cu siguranță din dorința de a nu pierde din semnificația profundă a acestei activități, pe cât de complementară, pe atât de utilă.

Un control inopinat a avut loc, deci, duminică, la peniteciarele Rahova, Jilava, Mioveni şi Găeşti, verificările fiind făcute de specialişti din ANP şi au vizat modul de organizare a activităţilor deţinuţilor, dar şi calitatea hranei pe care aceştia o primesc, anunţă oficialii Administraţiei. Nimic despre personal ori despre acordarea drepturilor pentru polițiștii de penitenciare, dar contextul este oricum prea sensibil pentru a se umbla la părțile delicate, acum în preajmă de sărbători.

În context

Cătălin Predoiu: starea penitenciarelor, neglijată de mulți ani

Cifra zilei: 5.805

Politica struțului anepist și problemele din penitenciare

3 replies on “ANP, controale de weekend în penitenciare”

Daca sunt ceva probleme cu hrana,aducem porcii de acasa Draga ANP,la cat mai multe activități,sa ii întreținem cu SEAP ul nostru ca niste show mani ce suntem,daca tot nu e ok sa vina bobonete si micutzu sa nu cumva sa simtă detentia Domnu puscarias.Dar rusine daia,mai aveti si voi?Din kkt nu ai cum sa faci bici si sa si trozneasca,poate doar sa stropeasca,la cat se aloca pentru darapanaturi din 90 încoace construiati câteva pușcării dar data trecuta a omis aspectul asta Domnu predoiu.

Dupa ce au inventat niste criterii doar pentru “ei” acu inventează aceste controale doar in weekend. E bine zic eu, nu?

Comments are closed.