Categories
penitenciar

Raport privind starea de sănătate a angajaților din ANP

ANP ne-a transmis recent raportul privind starea de sănătate a angajaților din aparatul central. Interesant ar fi un raport pentru tot sistemul penitenciar.

Afecțiuni constatate la ANP
Afecțiuni constatate la ANP

Cam asta e situația: 323 – persoane evaluate, 271 – apt, 116 – total afecțiuni, 47 – apt cu recomandări, 5 – apt condiționat, și discutăm despre aparatul central, acolo unde, cel puțin la prima vedere incidența afecțiunilor ar trebui să fie ceva mai redusă, expunerea la riscuri profesionale și pentru sănătate fiind ceva mai redusă.

În context

Directorii penitenciarelor despre problemele din penitenciare

ANP, explicații privind unele probleme ridicate de sindicate

Video | Problemele din penitenciare discutate cu reprezentanții Administrației Penitenciarelor și Ministerului Justiției

11 replies on “Raport privind starea de sănătate a angajaților din ANP”

Pe ăștia de la anp i-au afectat coeficienții de ierarhizare și sporul de pericol care sunt mult mai mari decât avem noi in teritoriu . Afecțiunile celor de la anp cred ca au fost generate și de statul pe scaun excesiv și stresul provenit de la detinutii menționați in documente :)))
Multă sănătate colegilor de la anp !

Ai dreptate …le doresc și eu sănătate. Pe unii i-am cunoscut, îi cunosc și îi voi cunoaște. Pe alții, nu. Nu pierd nimic. Oportunitatea și rațiunea existenței acestei instituții și mai ales a drepturilor de personal pe care le au adiacent, e o altă discuție, pe care guvernul ăsta și următoarele o vor analiza, asta e sigur.

Starea precara de sanatate a 35% din angajatii ANP..nu ne bucura deloc, ba mai mult ne intristeaza.In teritiriu este si mai rau.Aceasta datorita, stresului profesional+ experimentelor ( tip nazi)… care se fac pe noi.Faptul ca trecem zilnic prin zona cu radiatii puternice de tip X( cele mai puternice radiatii ionice dupa gamma) – sa nu credeti ca nu afecteaza organismele.Suntem cobaii – unui sistem tampit, care protejeaza detinutii( bruiere semnal tel)… dar extermina cu deosebita placere – angajatii.Odata cu aceste semnale – de alarma (medicale), personalul nu va mai sta pasiv.Sa fiti siguri….urmatoarea iesire in strada – va fi pt protejarea vietii si sanatatii personale. SINDICATELE, sa iasa din amorteala, moleseala actuala.Sa lupte pt drepturile angajatilor…cercetati legea…pt angajatii care-si desfasoata activitatea in conditii de radiatii de grad 1- pensionarea se face dupa 15 ani.Pt cei care lucreaza in mediu de radiatii tip 2 – pensionarea lor se face dupa 17 ani.Repet radiatiile de tip X sunt radiatii de tip 1- cele mai puternice, dupa radiatiile gamma.Tot personalul care a implinit 15 ani de serviciu ..sa depuna cerere de pensionare.

Concret stim ca bugetul a fost construit pe cresterile salariale din legea in vigoare si ca cel putin pentru noi sunt asigurate toate drepturile salariale in acest context.

Nu ne sunt date informatii pe grupe de varsta, ca s-ar putea sa fie surprize.La bolile profesioanale ….sunt bine…

E bine totuși că se decontează tot felul de analize fanteziste care nu au finalitate dar la ceva util dai bani multi din buzunar.

Se vor mari salariile cu 25% asa cum s-au marit si anul trecut.Adica pt. un agent cu vechime,udeva pe la 575 de lei….pe hartie.In mana…200 de lei… chinuiti…Dar se maresc salariile cu 25%,nu? Cine poate sa conteste asta? Vai mama noastra.Preturile au explodat la toate produsele..incepand de la benzina,curent,gaze si terminand cu banala mancare si guvernantii ne-au marit salariile in ultimii doi ani cu 300 de lei.Si presa tipa ca bugetarii au salarii mari.Au dreptate,pe hartie totul e roz…in realitate,asa cum spuneam,vai mama noastra!

E vorba de 25% din marirea prevazuta pana in ’22.Nu 25% din salariul actual.Asa apar confuziile si raca intre categorii.

Comments are closed.