Categories
penitenciar

ANP reface standardele de personal pentru penitenciare

La finalul anului trecut ANP cerea unităților penitenciare din subordine să tranamită informații referitoare la necesarul de personal în scopul echilibrării organigramelor și statelor și al refacerii standardelor de personal.

Adresa situatie posturi prevazute si indicatori
Adresa situatie posturi prevazute si indicatori

Echilibrarea numărului de posturi și modificarea standardelor de personal

Motivul este așadar echilibrarea numărului de posturi prevăzute în statele de organizare ale unităţilor subordonate, din perspective obiective, respectiv complexitatea misiunilor îndeplinite, specificul unităţii, arhitectura locului de deţinere, precum și alte caracteristici specifice cu impact în modul de planificare.

ANP mai precizează că urmare a analizelor efectuate, în raport cu rezultatele obţinute, se va proceda la reanalizarea standardelor de personal prevăzute de Decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 348/2016 cu mențiunea că obiectul reechilibrării numărului de posturi prevăzute, în statul de organizare, îl vor face doar posturile vacante.

De asemenea, separat, penitenitenciarele vor transmite care sunt priorităţile la nivelul local din punctul de vedere al infrastructurii unităţii (construcţii etc), respectiv complexitatea și stadiul proiectelor aflate în desfășurare. Aceste priorități vor fi avute în vedere, inclusiv la momentul repartiției absolvenților.

În context

Proiect | OMJ privind verificările specifice și criteriile de apreciere a comportamentului corespunzător

Politica penitenciară, în planul de guvernare

PROIECT | OMJ privind organizarea şi desfăşurarea pregătirii profesionale a poliţiştilor de penitenciare şi criteriile de evaluare a rezultatelor acesteia

13 replies on “ANP reface standardele de personal pentru penitenciare”

Este posibil si necesar. Trebuie intre timp sa fie modificat statutul pentru eliminarea prevederii neconstitutionale.

Nu s-a schimbat nimic de la precedentul. Cand apar noutati dam de veste.

Sunt unități care au mai făcut propuneri pentru modificarea statelor proprii, cu fundamentare conform standardelor, dar ANP a avizat negativ, fără nici o motivație. Oare actuala conducere ANP are o viziune mai deschisă la nevoile fiecărei unități? Dacă e așa, aprecierile noastre. Unitățile trebuie să aprecieze necesarul propriu de personal, chiar dacă par asemănătoare din punct de vedere al regimului, etc. La anumite capitole, diferențele pot fi chiar mari între unități.

Domnule Dumitrașcu, se refac standardele de personal și implicit modificarea statelor de organizare și apoi se vor organiza concursurile? Așa ar fi logic.

Coret. Asa ar fi logic. Concursurile insa se vor organiza dupa ce se rezolva problema de constitutionalitate din Statut.

Buna ziua dle. DUMITRASCU . Ati putea preconiza o data aproximativa pentru rezolvarea problemelor de constitutionalitate din Statut ?

Pe hârtie, toate bune si frumoase,sa apara bine la ANP..Birourile sunt pline de agenți operativi iar pe secții 2 amarati de agenți cu 300 de hoti..corect,nu?

Poate ar trebui sa interzicem mutarea pe funcții după placul șefilor (multi din pază lucrează în Administrativ) astfel slăbind siguranța și mărind uzura celor care trebuie sa muncească dublu sau triplu. Siguranța individuală este la pământ, lucram cu articole de protecție expirate de ani buni!!! Cine răspunde de noi? Directorii țin de scaune lăsând capul plecat la deținuți iar agenților, palmasilor li se explică “subtil” la sală de pregătire legalitatea comisiilor de disciplină. În primul trimestru al anului 2020 ies la pensie 30-40 de oameni din operativ. Nimeni nu prevede dezastrul! Se așteaptă ca noi, prostimea sa facem munca celor plecați la pensie! Adică cumul de funcții doar ca să le fie lor bine! Să mă pis pe ei de șefi corupți, niște pizde în fața hoților și băieți cu noi, ăștia micii! Nu mai există ofițerii care să-și câștige respectul prin respect ci doar prin intimidare, dezbinare, falsitate! Mama voastră de vanzatori! P.S.: nu generalizez dar aceștia sunt majoritari!!!

Comments are closed.