Categories
penitenciar

Frecvența ultrajelor asupra polițiștilor de pentenciare, alarmantă

Citam deunăzi că 2 judecători au fost amenințați și înjurați de către doi deținuți. Se întâmplă din ce în ce mai des. La fel și cu ultrajele din penitenciare. Aproape că nu-i zi să nu aflăm de câte unul și e bine că au început să fie raporate, deși cu siguranță că destule nu sunt.

Ziua și ultrajul în penitenciare

Ieri s-au întâmplat de pildă 2 ultraje în penitenciare. Ambele pe fondul unor nerespectări ale regulamentului privind siguranța deținerii și a intervenției unui polițist de penitenciare. În ambele cazuri deținutul cu pricina a devenit violent și a trecut de la amenințări la violențe fizice, profitând de fiecare dată de lipsa de personal. Știți la ce mă refer. Situația aia în care intrăm în serviciu cu 25% sub ce spune documentul de planificare ca să recuperăm ore suplimentare.

La recentul Consiliu de conducere am reluat problema și am cerut noii conduceri a ANP să reia în discuție situația ultrajelor și un set de măsuri pentru protecția personalului. Ceva mai mult adică decât mesaje de îmbărbătare. O acoperire mai bună a posturilor în operativ, o mai bună gestionare a situațiilor de risc, protecție reală și împotriva amenințărilor care se întâmplă în societate. Sigur, poate costă, și cu siguranță presupune eforturi, dar trebuie.

În context

Ana Birchall: Nu se impun sancțiuni mai grave pentru ultrajele asupra personalului din penitenciare

Proiect | Înăsprirea sancțiunilor pentru ultraj împotriva polițiștilor de penitenciare

ANP trebuie sa puna in aplicare masuri concrete de prevenire si combatere a ultrajelor din penitenciare

9 replies on “Frecvența ultrajelor asupra polițiștilor de pentenciare, alarmantă”

Sunt specimene care nu vor fi niciodata “reeducate” sau reintegrate in societate si pentru ele e sau ar fi o singura solutie.Aia finala.Poate ca ar trebui sa fie reintrodusa pedeapsa capitala.

Intr-o tara saraca,cu educatie precara,cu coruptie generalizata,infractionalitatea creste proportional. Ultrajele fac parte si ele din acelasi mecanism-saracie-educatie-coruptie si…injustitie.Pe de alta parte,angajatii oparativi ai penitenciarelor accepta voit doua situatii-1)acel conglomerat (amalgam)cu personalul nonoperativ.2)lipsa sigurantei,numai pentru faptul ca fiecare isi asuma ,ca si cand ar lua pe cont propriu munca asta

La banii care ii primesc Agentii , sa zica mersi ca nu le dau drumul la hoti . :))) mai mult primesti la DEDEMAN sef raion 😉 .

DACA NU SUNTETI MULTUMITI CU ACEST SALARIU DE CE NU VA DATI DEMISIA DIN SISTEM? sef raion la DEDEMAN trebuie sa fii inteligent!

Lipsa personalului este o cauză ptr înmulțirea cazurilor de ultraj.
Dar cred că și teama de represalii este un factor de luat în seamă. În cazul nostru, lentoarea cu care un raport de incident “rămâne în picioare” sau faptul că, în vederea schimbării regimului de executare, existența rapoartelor de incident, nu mai reprezintă un factor de luat în considerare.

Giovanni Becali ,cand a fost incarcerat,a spus un mare adevar pe care l-a concentrat intr-o singura fraza ..,,Puscaria in ziua de azi ,nu mai sperie pe nimeni,,!

Adică în sistem sunt doar prosti??…Si in alte sectoare sunt inteligenti???….fii mai explicit și nu ne băga în tagma ta..adică a prostiei…

Nea 3 daca sef raion la Dedeman e sa fii inteligent , la puscarie te tin de prost ma ? Pensionarule

Comments are closed.