Categories
penitenciar

Mutări și schimbări din funcție, suspendate cu ceva excepții

ANP mai trimite o adresă prin care reamintește că până la momentul aprobării noilor metodologii care reglementează mutarea și schimbarea din funcție aceste proceduri sunt suspendate, cu ceva exepții.

Adresa ANP suspendare mutari si schimbari din functie
Adresa ANP suspendare mutari si schimbari din functie

Mutările și schimbările din funcție, suspendate până la aprobarea noii proceduri

ANP revine la o adresă nu foarte veche și reiterează cele stipulate, în sensul că, începând cu data prezentei adrese și până la momentul aprobării noilor metodologii care reglementează mutarea și schimbarea din funcție, se sistează orice mutare (la cerere/in interesul serviciului) și schimbare din funcție, indiferent de motivele care au stat la baza promovării acestora, inclusiv cele aflate în curs de derulare şi pentru care nu au fost emise acte administrative de numire în funcție.

Tot ANP mai precizează că de la paragraful anterior, fac excepţie demersurile de mutare în interesul serviciului sau schimbare din funcţie pentru posturile de specialitate și unice. În aceste cazuri, atât pentru schimbare din funcţie, cât și pentru mutare în interesul serviciului, unitățile vor transmite, spre aprobarea conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, motivări temeinic justificate.

Din cuprinsul motivării trebuie să rezulte, în mod obligatoriu, următoarele aspecte:

  • necesitatea și urgenţa ocupării postului;
  • situația încadrării postului care face obiectul propunerii transmise (prevăzut/ existent/vacant; pe sector de activitate și pe tipul postului care face obiectul propunerii);
  • situația postului propus spre ocupare: data vacantării și demersurile de ocupare a acestuia de la data vacantării.

În context

ANP | Proiectele de OMJ privind schimbarea din funcție și mutarea polițiștilor de penitenciare, în consultare

Sistemul penitenciar, împotmolit în ordine și proceduri absente

Proiect | HG privind drepturile de transport ale polițiștilor de penitenciare

10 replies on “Mutări și schimbări din funcție, suspendate cu ceva excepții”

Este de 6 luni, dar asta s-ar incheiat pe 01.02.2020, inseamna ca pana atunci se vor aproba sau se poate depasi aceasta data?

Nefiind nicio sanctiune prevazuta este posibil sa fie depasite termenele. S-a mai intamplat.

cata cretinitate anp-ista! sunt legale sau nu sunt legale procedurile de schimbare sau mautare pentru functii unice ? pai daca sunt legale , sunt legale si pentru celelalte functii! Aceasta exceptie este prevazuta in vrei lege sau ordin de ministru sau doarspaga pentru aceste functii conteaza? si care ma rog sunt acele functii atat de vitale sistemului?

Se mai respecta criteriile la mutare ? Posibilitatea inlocuirii chiriei cu rata va duce pe unii la practici incorecte, ca sa nu spun ilegale, unii vor fi favorizati iar cei mai perversi, cu ceva atentii si trafic de influenta, vor rezolva mutarea fara nici o problema. Un caz ciudat la Codlea. Un psiholog din Galati a primit avizul negativ de catre ANP la sesiunea de mutare pe fuctia de educator la P. Codlea. Desi s-a incheiat sesiunea de mutare si au fost sistate mutarile pana la actualizarea legislatiei, dupa 2 luni de la terminarea sesiunii de mutare … au fost solicitate alte avize si a fost aprobata minunata mutarea. Avand in vedere potentialul financiar al respectivei d-nei psiholog, a comportamentului cameleonic si a datelor din dosarul personal (facultate la SH, proces impotriva P. Galati pentru incadrarea la angajare, primul ofiter debutant care a picat examenul la sfarsitul cursului pentru debutanti, certificat lingvistic eliberat dupa obtinerea avizele necesare mutarii, cumpararea unui apartament in Brasov dupa intrarea in vigoare a noului statut pentru a se incadra la plata ratei de la stat, etc.) nu a mirat pe nimeni mutarea. Speram ca sindicatele sa se implice in evitarea acestor anomalii prin sesizarea ANP care pentru unii este muma iar pentru alti este ciuma (ma refer la colegii care au sotie si copii in ale orase dar le-a fost respinsa mutarea in orasul natal).

Cica Vele vrea sa reorganizeze toate armele din MAI. Predoiu ar vrea sa reorganizeze si el ceva la anp?

Comments are closed.