Proiect | HG privind acordarea protecției polițiștilor de penitenciare

Proiect | HG privind acordarea protecției polițiștilor de penitenciare
Proiect | HG privind acordarea protecției polițiștilor de penitenciare

ANP ne transmite proiectul de Hotărâre a Guvernului privind acordarea protecției polițiștilor de penitenciare și membrilor de familie ai acestora, însoțit de instrumentul de prezentare și motivare.

Proiect | HG privind acordarea protecției polițiștilor de penitenciare
Proiect | HG privind acordarea protecției polițiștilor de penitenciare

Un sistem coerent de protecție a personalului din penitenciare

Potrivit inițiatorilor, proiectul are ca obiectiv stabilirea modalităților și a condițiilor în care se oferă protecție polițiștilor de penitenciare și membrilor de familie ai acestora, fiind implicate în acest sens structuri din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Prin promovarea și aprobarea proiectului se va asigura un sistem coerent de protecție a personalului și a membrilor de familie, care să răspundă nevoilor beneficiarilor. Proiectul vizează stabilirea unui cadru normativ şi organizatorico-funcţional aplicabil Administrației Naționale a Penitenciarelor, unităților penitenciare subordonate și structurilor din Ministerul Afacerilor Interne implicate.

Actualul proiect include condițiile în care se realizează instituirea protecției, informațiile ce sunt cuprinse în planul de protecție, precum și sarcinile și obligațiile ce revin în sarcina personalului desemnat să exercite protecţia personalului sau a membrilor de familie ai acestora, precum și ale șefului structurii de poliţie sau jandarmi care asigură efectivele pentru protecţie.

În context

Frecvența ultrajelor asupra polițiștilor de pentenciare, alarmantă

Proiect | Înăsprirea sancțiunilor pentru ultraj împotriva polițiștilor de penitenciare

ANP trebuie sa puna in aplicare masuri concrete de prevenire si combatere a ultrajelor din penitenciare

8 Comments

  1. Bună dimineața, cred că primul pas pentru protecția noastră este scoaterea /inlocuirea numelui din piept.

  2. Asta poti s-o faci tu,avand in vedere GDPR,Regula mentul UE 2016/679 si L363/2018.Restul e can=can.Daca esti atent,detinutii nu posrta ecuson cu numele lor,iar cand are loc identificarea lor,datele personale ale lor sunt confidentiale.Oare sa nu avem aceleasi drepturi ca ei,astia privati de libertate sau comparativ cu alte persoane libere?Nu va luati dupa alde apador sau altii ca ei!

  3. Domnule Dumitrașcu, despre inițiativa ANP de a modifica standardele de personal, respectiv a statelor de organizare conform nevoilor unităților, ce se mai știe? Merge mai departe? Se apropie bilanțurile și e una dintre problemele ce trebuie ridicate.

    • Ce standarde,Cosmine! Cand au avut sau cand au respectat astia standardele!!! Standarde sunt numai pentru palmasi-munceste frate degeaba, si pentru vreo trei.Tptusi,sindicatele,au dat in judecata angajatorii pentru ca un agent lucreaza cat pentru doi,adica pentru cumul de atributii si,implicit,cumul de functii?In Regulamentul vechi aveai un standard-1 agent la 100-150 ppl. Daca eu indeplinesc atributii pentru 200-300 ,ma salarizezi mai mult. Pe de alta parte, ce standarde mai ai in noul Regulament? Sa spuna toti care stiu ceva…. despre munca asta….

Comments are closed.