Categories
sindicat

Penitenciarul Iași, soluții sindicale la probleme manageriale

La Penitenciarul Iași, multe sunt încă de schimbat. Nu doar felul cum arată intrarea în instituție (în imagine). În cele din urmă asta încearcă și Sindicatul reprezentativ din unitate prin insistența în soluționarea unor probleme care afectează drepturile și interesele personalului.

Problemele sunt constante, măsurile de remediere se lasă așteptate

Despre problemele de la Penitenciarul Iași am tot sesizat. Deloc surprinzător, multe s-au și confirmat la controalele ANP. Directorul adjunct Liviu Chilug a și fost sancționat de câteva ori în acest context deși, mai puțin surprinzător, rămâne în funcție în pofida faptului că apare în tot felul de materiale de control la secțiunea vinovați pe care timpul și procedurile interne o fac extrem de subțire în zona managerială.

În acest context ne-am și întâlnit în cursul săptămânii cu șeful ANP, colegii sindicaliști de la Penitenciarul Iași insistând în soluționarea unor probleme ce țin în primul rând de respectarea drepturilor și promovarea intereselor profesionale ale angajaților penitenciarului care sunt afectate, în principal, de permanentizarea managementului cu împuternicire în instituția în care-și desfășoară activitatea.

Reprezentanții sindicatului mizează pe dialog și soluții concrete

Nu are rost să revenim cu detalii punctuale, acestea fiind prezentate de-a lungul timpului și sumarizate de către de către Dorin Șcarlii, președintele Sindicatului Iuris din Penitenciarul Iași pentru directorul general al ANP. Important ar fi ca acestea să fie rezolvate într-un termen rezonabil și eventual să nu ne mai afecteze drepturile și imaginea decizii greșite ori, ca să găsim un termen mai blând, suspecte.

Sperăm, deci, să nu mai vedem deținuți favorizați prin spălarea de sanțiuni și exceptarea de la regulament și autoritatea colegilor subminată. Așteptăm o îmbunătățire a reacției la problemele ridicate de personal și mizăm pe faptul că dialogul duce la găsirea de soluții și, ca de fiecare dată, insistăm până când problemele își găsesc rezolvare chiar dacă uneori mai trebuie să mai și ridicăm unele semne de întrebare și să scoatem în evidență unele neajunsuri.

În context

4 replies on “Penitenciarul Iași, soluții sindicale la probleme manageriale”

Da, sistemul e condus ca la Strehaia. Atunci “cetățeanul” Chilug a devenit “managerul” Chilug – Bosul pușcăriei.

Nu e sigurul vinovat, sa nu l uitam pe actualul director pe fostul director de prin tara devenit ministrul finanțelor la Iași și nu în ultimul rand d na cu pantaloni de piele ajunsa director.
Dar cei mai vinovați sunt ultimii doi DG care i au menținut în funcție.
PS: Sper cu actuala conducere sa nu avem soarta BĂNCI CARPATICA s au a FABRICI DE ȚIGARETE IAȘI.

Angajatul il salvează pe șef de la inec.
– Cum aș putea să iți multumesc?
– Să nu povestiți nimănui ca eu am fost cel care v-a salvat!

„Dacă ești incompetent, nu poți ști că ești incompetent. Calitățile de care ai nevoie pentru a produce un răspuns corect sunt exact calitățile de care ai nevoie pentru a recunoaște răspunsul corect” (Dunning și Kruger).

Chilug, sărmanu n-are vină, vinovați sunt directorii ANP.
Chilug, e Agamemnon/Agamiță Dandanache, mai prost decât Farfuridi şi mai canalie decât Caţavencu.

Comments are closed.