Categories
ANP

ANP, pregătiri pentru concursurile de ocupare a funcțiilor vacante

Pe fondul deficitului de personal ANP face pregătrile pentru scoaterea la concurs a posturilor vacante, în așteptarea aprobării OUG care rezolvă problema de constituționalitate din Statutul polițiștilor de penitenciare.

Proiectul de OMJ care ar trebui să asigure punerea în aplicare a Statutului așa cum va fi modificat în ceea ce privește concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante din sistemul administrației penitenciare este și acesta pregătit, și sunt toate condițiile ca din primăvară să înceapă o campanie de ocupare a funcțiilor vacante care să mai echilibreze situația.

Sigur, situația din acest punct de vedere a stat întotdeauna prost, dar parcă acum și pe fondul recentelor pensionări e o nevoie și mai mare, înainte de a ajunge la un punct critic. Ar mai fi, evident, și problema bugetului, dar momentan, măcar pentru urgențe, ar fi bani. Motiv pentru care în ANP se lucrează în acest moment la o evaluare din această perspectivă, a prioritizării unor viitoare concursuri.

În context

Proiectul care deblochează concursurile pentru posturile vacante din penitenciare, pe circuitul de avizare

Prioritățile anului 2020 pentru penitenciare

Legislația de resurse umane, pe agenda conducerii ANP

31 replies on “ANP, pregătiri pentru concursurile de ocupare a funcțiilor vacante”

Daca exista riscul sa cada guvernul, bine ar fi sa intre cat mai.repede in sedinta….ca altfel, o luam de la inceput😔

Se va afisa la vremea respectiva. Pe site-ul ANP (anp.gov.ro) la sectiunea Cariera gasiti si bibliografii si exemple de subiecte pentru tot felul de functii.

Domnule presedinte, va rugam sa urgentati semnarea omj ului pt transformarea chiriei in rate. Spuneati ca este la ministru de la sfarsitul lunii decembrie…si intram in februarie imediat.
Exista periocolul ca guversul sa cada, iar in acest context vom ramane iar in asteptare alte cateva luni.

Din pacate nu-l semnez eu. Subsemnatul poate sa aminteasca celor in drept ca e urgent, ceea ce am facut.

Domnule presedinte, stiu ca sunt multi oameni bine pregatiti care ar putea ocupa diferite functii in acest domeniu, dar din pacate s au nascut cu o deficienta de vedere, discromati sau daltonisti, aceste deficiente se pot corecta prin purtarea unor ochelari, am evita altfel si discriminarea p 1 din 8 barbati au aceasta deficienta care se poate corecta, ar fi o realizare si o propunere decenta! Multumesc

Bună ziua!Am 49 de ani, acum 4 ani am participat la concursul de ocupare al uni post in cadrul uni penitenciar ,am trecut de testarea dată la Rahova ,fișa medicală OK ,interviu trecut un accident a fäcut sa nu trec proba sportiva unde nu cred ca aveam probleme de ce mai aveți nevoie de proba de calculator . Cunosc persoane care lucrează in penitenciare care nu stiu sa deschidă un calculator .Scuzati-mă pentru comentariu am o întrebare mai pot participa la această vârstă la concurs ? Va mulțumesc!

Discromatii sunt discriminati in ROMANIA.In alte tari activeaza in polite armata etc fara probleme.Nu vad cum un obez din unitatea mea este mai bun ca un discromat care nu vede cifrele alea tampite din planse.

Din pacate peste 50% dintre sunt obezi.
Nu pune nimeni accent pe probele sportive, iar punerea la dispozitie din motive ce tin de dieta nu exista.
In sistem majoritatea intra supli, iar in 2-3 ani sunt obezi.
Cred ca ar trebui sa se ia masuri urgente. Deoarece obezitatea colegilor aduce f multe dezavantaje: acestia isi iau multe concedii medicale, munca lor trebuie suplinita de altii, se pensioneaza apt linitat, deconturi de medicamente…si nu in ultimul rand are de suferit imaginea noastra. Mie chiar imi e rusie de mai multi colegi in legatura cu imaginea lor in uniforma.

Bună ziua! Dle Sorin Dumitrașcu, concursurile se vor relua sau se organizează totul de la zero? Noi, cei care suntem inscriși la concursurile suspendate, ce facem? Susținem din nou testarea psihologică, plătim fișă medicală “din nou”…concurență acerbă…”din nou”. Nu este prea corect, asta in cazul in care nu se reiau concursurile din punctul in care au rămas. Dvs ce părere aveți, ce informații aveți? Vă mulțumesc anticipat!

domnule presedinte nu este deloc corect sa se reia de la 0 si sa ma inscriu in cursa iar cu cei care au picat prima data !!! ceva trebuie facut aici …suntem foarte multi in situatia aceasta !!! nu cred ca poate sa nu se intervina pe langa anp in situatia aceasta ca nu poate un jurist din anp sa se joace cu banii , timpul si cariera mea !!! eu unul oricum am de gand sa ii chem in judecata dca raiau de la 0! singurul vinovat este Romanu de la ru ca a intarziat fara baza legala continuare concursurilor cand nu aparuse decizia ccr! Romanu v-a plati pentru ce a facut ! o sa vedeti

Asa e. Nu e deloc corect. Din pacate nu cred ca juridic, se poate altfel. Concursurile au fost organizate intr-un context neconstitutional.

Păi și cele care au continuat, nu au fost organizate tot in context neconstituțional? Ba da!! Acum sunt incadrați…nu mai are nimeni nici o treabă..

Bună ziua! Credeți ca se vor scoate locuri și pentru încadrare ca fiter penteu cec cu facultate?

Comments are closed.