Categories
FSANP

ANP despre sesizarea comisiilor de disciplină

ANP comunică penitenciarelor din subordine că, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, delegă competența de sesizare a comisiilor de disciplină adjuncților pentru direcțiile pe care aceștia le coordonează.

Adresa ANP competente sesizare comisie disciplină
Adresa ANP competente sesizare comisie disciplină

Directorul general stabilește competențele adjuncților în materia sesizărilor disciplinare

Adjuncții primesc sesizările pentru direcțiile din coordonare, în restul situațiilor, pentru polițiștii de penitenciare din unitățile subordonate, competența revenind directorului de penitenciar. Așadar, ANP transmite că:

1. Întocrnirea sesizărilor pentru directorii din cadrul unităţilor penitenciare  revine directorului general al ANP;

2. Întocmirea sesizărilor pentru directorii adjuncţi din cadrul unităților penitenciare de unitate, revine directorilor generali adjuncţi ai ANP, coordonatori ai structurilor în cauză, conform atribuţiilor stabilite prin decizia directorului general;

3. Întocmirea sesizărilor pentru polițiștii de penitenciare, cu excepția celor prevăzuţi la punctele 1 şi 2, din cadrul unităţilor subordonate ANP, revine directorilor unităților de penitenciare.

În context

Comisiile de disciplină reintră în legalitate

Directori de penitenciare în off-side legal

6 replies on “ANP despre sesizarea comisiilor de disciplină”

Am primit de la niste baieti buni o hotarare motivata a ICCJ pentru dezlegarea unor notiuni. Pe scurt, ca sa nu lungim pelteaua, pe intelesul tuturor. S-a hotarat ca salariu de baza pentru politisti si militari, inseamna salariul functiei de baza/ solda functiei de baza si nu haloimisul care ni se aplica acum, respectiv CFI x 197,33 lei, valori valabile la 31 12 2009. Pe data de 17.02.2020 se va judeca un alt dosar extrem de important pentru drepturile noastre p-e timp de pace.Conform Legii 153 a salarizarii, salariul de baza in 2022 va fi, bineinteles, cel din tabelul respectiv, corespunzator functiei. Pentru conformitate –In aplicarea Legii 152/2017, completată de OUG nr. 56/2017, salariul minim pe economie se compară cu solda/salariul funcției de bază, așa cum au fost ele definite în Legea 284/2010.
Complet de judecată: Completul pt. dezlegarea unor chestiuni de drept
Numărul documentului de soluționare: 51/2019
Data documentului de soluționare: 11.11.2019
Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
Soluție: civil – Admite sesizarea

P.S. Completare necesara. Chiar daca a aparut in MOf aceasta hotarare cu dezlegarea unor notiuni de drept, respectiv ce inseamna salariu de baza, ea nu are consecinte juridice, pana la abrogarea OUG 59/2017 si art.84 din OUG 114. In orice caz, la sfarsitul lui 2022 salariul de baza nu va mai fi cel determinat ca o formula compozita, ca acum, va fi cel din Anexele la Legea salarizarii 153, conform cu functiile respective. Nu va imprumutati inca la banci degeaba.

Antim, intr-un limbaj mai usor de inteles ce inseamna asta? sunt interesat mai ales in urma concluziei puse de dvs de a nu ne imprumuta inca la banci

@robi S-a definit ce inseamna salariu de baza pentru militari/fpss. Este salariu/solda functiei de baza. Pentru moment, insa, la politisti, politisti de penitenciare, se calculeaza salariul brut in functie de un indice compozit si nu in functie de salariul de baza, asa cum este definit de ICCJ. De ce? Pentru ca inca sunt in vigoare niste acte normative care nu au fost, si nici nu se intrevede a fi, abrogate. Acest lucru poate continua, insa, numai pana in 2022, atunci cand salariul de baza maxim apare in tabelele anexa la legea salarizarii unitare, legea 153. Atunci nu va mai fi nicio confuzie. Salariul brut nu se va mai calcula pe baza unui indice compozit, care cuprinde o valoare din 2009, Chestia cu nu va imprumutati inca la banci, a venit din putul gandirii mele, in sensul ca ati mai putea astepta pana cand salariul o sa fie mai mare. Adica, am facut o gluma, cam proasta, recunosc. Voi fi mai rezervat, pe viitor. Daca am gresit cu ceva, poate ma ajuta salarizarea.

Sunt confuz !
adica eu ca simplu politist de penitenciare nu pot sesiza comisia de disciplina daca sunt lezat sau nedreptatit?
sau cum?

Ba da. Adresa se refera doar la situatia in care sesizatorul ar fi directorul general.

Comments are closed.