Categories
penitenciar

Prezentarea penitenciarelor în format PowerPoint

Dintre lucrurile începute, dar nefinalizate pentru sistemul penitenciar, prezentarea penitenciarelor s-a oprit undeva după ce au fost postate pe site-ul ANP, 27 de documente de tip PowerPoint. Nu pare cea mai fericită abordare, chiar dacă aceasta pare c-a prins ceva mai bine site-ul MJ.

Demersul a plecat de la ambiția de a trasmite informații relevante referitoare la unitățile penitenciare, cu scopul declarat de a promova o imagine corectă a sistemului, în rândul opiniei publice românești. Conform site-ului oficial al ANP s-a mai dorit a se prezenta și munca asiduă a lucrătorilor din penitenciare, în demersul, deloc ușor, de a schimba mentalități, de a readuce alături de familie și comunitate, speranța. 

Nu știm cât de mult au fost realizate aceste obiective prin demersul aparent oprit din motive încă nelămurite, dar presa n-a părut prea interesată de această inițiativă oficială. Pentru cei interesați, lista prezentărilor poate fi consultată AICI și AICI, cu avertismentul că unele prezentări de gratii, mese, picturi, steme, statistci și clădiri sunt destul de greu de descărcat din pricina dimensiunilor și că veți vedea și chipuri pe care v-ați fi dorit poate să le uitați.

În context

Bilanțuri și rapoarte de activitate

Directorii penitenciarelor despre problemele din penitenciare

Video | Problemele din penitenciare discutate cu reprezentanții Administrației Penitenciarelor și Ministerului Justiției