Categories
sindicat

Legea privind respingerea plafonării pensiilor militare în plenul Parlamentului

PL-x 310/2017 revine la 11 februarie 2020 în plen cu propunerea de respingere a OUG 59/2017 care a plafonat pensiile militare începând cu august 2017. O reparație așteptată și posibilă în actualul context politic.

Raportul suplimentar asupra proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59:2017
Raportul suplimentar asupra proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2017

În context

Guvernul propune modificarea legii pensiilor militare de stat

De ce sunt in ordine pensiile militare: mic îndreptar anti-demagogie

Decizie în Parlament: Pensiile militare nu sunt pensii speciale

23 replies on “Legea privind respingerea plafonării pensiilor militare în plenul Parlamentului”

Ce înseamnă mai exact asta pentru cei care s-au pensionat/se vor pensiona după septembrie 2017?
Mulțumesc!

Inseamna ca se elimina plafonul si ca in acest caz s-ar elimina plafonul. Deci ar creste pensiile cu 25 – 30%.

Bună ziua.
Eliminarea OUG nr.59/2017 ar însemna un lucru simplu, pensiile se vor raporta la total brut și nu la salariul net cum este în prezent.
Acest aspect presupune că nu veți mai plăti cota către Casa de pensii, în acest moment cei pensionați plătind această cotă. Cu alte cuvinte, un pensionar al sistemului plătește pensie până la abrogarea OUG nr.59/2017 cu toate că nu mai este salariat.
La fel ca și Sorin sunt un optimist incurabil, dar dvs nu vă așteptați că această faptă bună nu rămâne netaxată, dar asta este o altă discuție.
Toate bune

Daca va fi aprobata/promulgata, cred ca va fi prorogata, ca la magistrati! Pe langa “golul” lasat de recentele si suficient de numeroasele pensionari,se va mai crea un mic mare vid,de aceea nu e greu de anticipat. Sa ne spuna Antim,ca el e specialist in pensionari si omniprezent!

Domnule Pierre, e de bine, ce sa mai zic…Din pacate, nu ma poate imbarliga nimeni sa ies acum la pensie, pen˘ca io nu vreau, nu me duc, orice ar fi, na….In al doilea rand, nu prea cred ca se va aproba abrogarea OUG 59/2017. Vor aparea, insa, niste proiecte, cat de curand, pe filiera d-lui ministru Ciuca, al apararii, care ne vor privi si pe noi. Hai, treceti la munca si mai lasati visele astea frumoase de a iesi din sistem pe cale artificiala.

Mistere Antim,Uite ,incepi sa-mi placi din ce in ce mai mult. Adica,sa-mi fii simpatic! Nu ca nu mi-ai fi fost,da’ parca acum imi dau eu seama cine esti!!!!! Pisicher,mon cher!

In contextul politico/economic stim ca acest fapt e putin probabil sa se intample.Se vor face iar valuri si parlamentarii vor mima o noua zi,saptamana de lucru.Sau se poate elimina plafonarea si sa stam in stand by ca la alocatii.

Nu-mi propun sa va conving ca e posibil. Eu fiind optimist cred ca e posibil.

Ce știți despre situația de la Penitenciarul Vaslui??
Tocmai am văzut ceva la TV…. Mare “crai” directorul!!! 😀😀😀😀

De acord cu dvs.E Posibil dar trebuie sa existe si vointa politica.Au vointa,dar ptr.anticipante,motiuni de cenzura etc.

Chiar daca se va abroga ordonanta 59, pensiile vor fi calculate si limitate la fel, deoarece ordonanta 114 din 2018 la art. 84 cuprinde aceleasi prevederi, iar aceasta e in vigoare.

E o întreagă șmecherie.
PREVEDERILE OUG 59/2017 PRIVIND PLAFONAREA AU FOST PRELUATE IN INTEGRALITATE DE OUG 114/2018.
Asa ca … degeaba respinge OUG 59 ptr ca PLAFONAREA va rămâne conform OYG 114.
E o păcăleală probabil data de comun acord cu CCR care are de 2 ani pe masa sa analizeze neconstitutionaliratea OUG 59 si ptr ca nu au cum sa spuna ca e neconstitutionala probabil de comun acord cu guvernul au preluat in OUG 114 prevederea cu PLAFONAREA iar de o tii mulțimii si ptr ca CCR sa iasa basma curata resping OUG 59.

Buna ziua!Credeti ca aceasta modificare ii va benefecia si pe cei pensionati inaite de 2017?(tatal meu spre exemplu este pensionat in 2010)

Acel OUG nu se refera la cei pensionati inainte de 2010. Am pus pe site un proiect care se refera la asta acum vreo 3 saptamani.

Comments are closed.