Categories
penitenciar

PROIECT Regulament pentru organizarea și desfășurarea concursurilor pentru posturile vacante

ANP ne-a transmis ieri spre consultare proiectul de OMJ pentru Regulamentul privind modul de organizare şi desfăşurare a concursurilor/examenelor de ocupare a posturilor vacante de polițist de penitenciare, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

OMJ concursuri Legea 145 07 februarie dupa ordonanta
OMJ concursuri Legea 145 07 februarie dupa ordonanta

În context

OUG care modifică Statutul polițiștilor de penitenciare și deblochează concursurile din penitenciare, aprobată

ANP, pregătiri pentru concursurile de ocupare a funcțiilor vacante

ANP | Indicatori pentru analiza posturilor din penitenciare

20 replies on “PROIECT Regulament pentru organizarea și desfășurarea concursurilor pentru posturile vacante”

Din surse demne de incredere. In urma cu ceva timp s-a emis acea Decizie 51 a ICCJ care definea solda/salariul de functie. Un anumit sindicat dintr-un anumit minister s-ar fi adresat unei mari case de avocatura. Aceasta si-a luat angajamentul ca va pune poprire pe conturile MAI, am scapat pasarica!, si isi va acoperi cheltuielile ulterior. Ministrul Vela a rugat sindicatul respectiv sa nu treaca la executare silita, pentru ca va emite un act, nu se stie ce fel de act. Sindicatul nu se lasa, spune ca si asa guvernul e interimar si trece mai departe la executare silita. In ce consta speta? Este vorba despre recalcularea salariilor la nivel maxim din grila si recuperarea diferentelor pe ultimii 3 ani. Vela a mers mai departe, a zis ca nu e teapa, si a aratat propunerea de act normativ, din care spicuim si noi partea finala ”Recalcularea vizează și perioada de 3 ani, calculată până la 30 ianuarie 2020. În cazul personalului în activitate recalcularea se menține și după data respectivă, lunar, corespunzător condițiilor în care se desfășoară activitatea și în conformitate cu prevederile legale în vigoare. După recalcularea cuantumurilor/valorilor salariilor de funcție aflate în plată pentru polițiști se recalculează și cuantumurile sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii în vigoare, din salariul brut lunar, ținând cont în mod corespunzător de evoluția legislativă a măsurilor fiscal-bugetare adoptate cu privire la aceste drepturi”, se arată în proiectul de act normativ al MAI.

Eu nu am avut din sursa MAI aceasta propunere legislativa. Acum am vazut ca este afisata incepand cu data de ieri, pe site-ul MAI. In primul rand, ma gandesc la angajatii ANP, sa fie bine informati. Dupa aceea, ma gandesc la alte propuneri. De exemplu, sinpen ar fi in masura sa faca aceste propuneri. Ce zici, r-ule?

Stai liniștit nu este bai
Problema la noi este mult mai ușor de rezolvat pentru că se referă la colegii care nu beneficiază încă de spor studii superioare pe motiv că nu respectă/încadrează pe grila din omj 399
Din câte știu nu mai sunt multi
Toate bune

Furtuna in paharul cu apa, test grila la concursuri? Nu este prevăzută această modalitate la proba scrisă…

Comments are closed.