Categories
penitenciar

Penitenciar Gherla. Somnul șefilor naște monștri

Aflăm din presă că un deținut ar fi agresat grav un alt deținut la Penitenciarul Galați. La mijloc s-a aflat și-o bară de metal și prea multă îngăduință pentru un criminal. Agresorul, Miki Mădălin Lupu, mai mute omoruri la activ și recent o tentativă de evadare de la Penitenciarul Gherla.

Reacție slabă, deținuți agresivi

Așa e la pușcărie, deținuții se mai bat, veți spune. Și, e adevărat că nu dacă n-ai voie să-l izolezi de ceilalți, nici măcar pe un criminal care a încercat să evadeze și care și-a incendiat celula, astfel de incidente se pot întâmpla indiferent cât de rapidă ar fi intervenția și câte sisteme de supraveghere ar fi pe holuri.

Nici supravegherea continuă nu-i permisă, CPT lăcrimând la astfel de practici. Unele lucruri, însă, le facem greșit. De pildă, pe lângă faptul că nu poate fi luat în serios, aflăm că directorul adjunct pentru siguranță și regim de la Penitenciarul Gherla, îl ține pe țigări pe aproape evadatul criminal Miki Mădălin Lupu.

Liniște cumpărată cu țigări?!

Cel mai recent exemplu este la momentul în care ‘domnul’ criminal mai sus amintit a fost transferat la Penitenciarul Galați, nu înainte ca acest domn Apahidean să-i transmită țigări pentru drum, probabil din fondul de protocol și acțiuni speciale pe care se pare că instituția îl folosește, nu c-ar fi existat vreun articol bugetar în acest sens.

Sigur că trebuie să-i tratăm pe deținuți cu umanitate, dar asta e prostie și sper ca informația noastră să se infirme deși, nimic din ceea ce ne-au spus de rău colegii noștri de la Penitenciarul Gherla despre acest domn Apahidean, nu s-a întâmplat să nu se confirme. Pe cât de moale cu deținuții, pe atât de abuziv cu subordonații.

În context

Cazul El Chapo de Gherla: comisii de disciplină, evaluări de șefi și reinstruiri naționale

Penitenciarul Gherla | Atenție, aterizează Motociclista!

Chiar așa! Director sau comandant?!

4 replies on “Penitenciar Gherla. Somnul șefilor naște monștri”

Mai grav este ca a venit cu transport special individul la Galati si ce sa vezi
Neputinta unora si, cred eu, ignoranta sefilor incepand cu imputernicitul vesnic si terminand cu seful de sectie au condus la astfel de incidente de tinem pagina principala pe mai multe ziare si canale tv.
Recomandam cu caldura domnului dg sa il mai imputerniceasca pe el si altii ca el, eventual sa il/ii gratuleze cu un meritat 50%.
O fi bine o fi rau nu stiu, va las pe dumneavoastra sa decideti cititorii, dar nu uitati ca datorita unor astfel de indivizi a putut exista cazul Sandu Constantin la noi
Un amanunt de picanterie sau de culise daca doriti – oare cine era sef sectie canda murit detinutul???
Cum nu ati ghicit, actualul si vesnicul imputernicit, dar ce vorbim noi aici cand clica formata si au impartiti ciolanasele si fac cum vor, ca doar au sprijin puternic din zona anp si nu numai.
Asteptam provincia cu pareri.
Toate bune si rugativa sa nu fiti de serviciu la viitoarea intamplare nefericita

Nu prea se iau masuri cu violentele si atitudinile violente intre detinuti, cica asa e la puscarie. Ala cu fata aia de nebun si tatuaje pe fata si dosarul lui trebuia tinut la GSR, nu sustinut sa faca rost de tigari. Nu cumva a fumat si in duba, asa regulamentar??

Comments are closed.