Categories
penitenciar

ANP anunță scoaterea la concurs din sursă externă a 321 de posturi vacante, într-o primă etapă

ANP se ține de cuvânt și deblochează concursurile prin adresa 26022/19.02.2020. Sigur, mai sunt detalii normativ-organizatorice de stabilit, dar lucrurile se mișcă. Mai jos situația la nivel de sistem a posturilor scoase la concurs, din sursă externă, într-o primă etapă.

Urmează deci anunțuri de concurs, cel mai probabil la începutul lunii martie. Până atunci ANP și birourile de resurse umane pregătesc documentația specifică pentru următoarele concursuri într-o primă etapă:

  • sectorul operativ: 101 posturi (agenți operativ);
  • sectorul economico-administrativ: 149 posturi (șoferi, agenți financiar-contabil, responsabili de sector, ofiteri economiști, etc.)
  • sectorul medical: 55 posturi (asistenți medicali)
  • sectorul juridic: 2 posturi
  • sectorul evaluare şi selecţie psihologică: 14

3 sesiuni de concurs în pregătire

Repartiția pe unităţi a posturilor ce vor face obiectul procedării de scoatere la concurs a fost comunicată penitenciarelor din subordine și am postat și noi pe site documentele cu pricina acum câteva zile. Acestea au fost analizate în cadrul şedinţei din data de 18.02.2020, şedinţă la care-au participat și organizațiile sindicale reprezentative la nivel de sistem. Iată că se poate.

ANP precizează că în 2020 va iniţia mai multe sesiuni de ocupare a posturilor vacante din sistemul penitenciar, din informațiile noastre peste 750 de posturi vacante de execuție și conducere din toate sectoarele de activitate urmând a fi lansate în diverse proceduri de concurs la nivel național și fiind avută în vedere organizarea unor centre de concurs regionale pentru acest proces.

În context

ANP Consiliu de conducere pentru discutare posturilor vacante care vor scoase la concurs

PROIECT Regulament pentru organizarea și desfășurarea concursurilor pentru posturile vacante

OUG care modifică Statutul polițiștilor de penitenciare și deblochează concursurile din penitenciare, aprobată

64 replies on “ANP anunță scoaterea la concurs din sursă externă a 321 de posturi vacante, într-o primă etapă”

Doar cu aproximatie. In prima parte a lunii martie e foarte posibil sa veem anunturile de concurs. Atunci ar incepe si inscrierile.

Nu in prima etapa din cate stiu, dar intentia este ca sesiunile de concurs sa fie declansate la 2 saptamani distanta. Asa ca, daca planul merge, lucrurile se vor misca rapid si se va mai echilibra situatia chiar si la evidenta.

Se vor indica in anuntul de concurs. Depinde de specialitate.

Dar despre concursurile suspendate care urmau să fie reluate nu știți nimic domnule președinte? Majoritatea informarilor (inclusiv anunțul postat de ANP cu privire la suspendare )ne-au dat speranța că acestea se vor RELUA. Să înțelegem că după ce am ajuns unii până la interviu (alții chiar l-au susținut) acum acele funcții nu mai sunt priorități? Vă mulțumesc!

Nu vor fi reluate avand in vedere ca au fost organizate pe o prevedere legala declarata neconstitutionala.

Si nici nu vor fi scoase din nou la concurs? Totuși au fost foarte mulți candidați înscriși care au “investit” bani si timp cu probele.

“au fost organizate pe o prevedere legala declarata neconstitutionala” – daca este sa o luam asa , toate concursurile au fost organizate pana acum ilegal sa intelegem? unii s-au facut directori si sefi peste puscarii

Aplicarea deciziei CCR fiind doar pentru viitor a afectat doar concursurile nefinalizate.

Am fost ofițer iar în urma hotărârii instanței de judecata am devenit agent. Pot sa candidez pe funcția de ofițer.

Si cam in ce perioada o sa vina această aprobare? De aproximativ un an nu s a mai tinut nici o sesiune de mutari! Bătaie de joc!

Ordinul e finalizat, ar mai fi dezbaterea publica dupa care semnarea. Teoretic, intr-o luna ar trebui sa-l avem.

Buna ziua! Daca achizitionez o locuinta in urmatoarea luna si peste un an ma voi transfera la MAI pot sa beneficiez in continuare de decontul pt rata transformata din chirie?

Și dacă pleci din sistemul penitenciar, poți să o iei și pe mata să îți plătească ratele la bancă.

Am si eu un prieten , vrea sa achizitioneze un apartament cu 2 camere , nu se poate sa i se deconteze si lui rata ? :))))
Subiectul puscariei pana si hotii isi doresc decontarea ratei la apt.

Celor cu decont transport ar trebui sa le plateasca anp-ul si reparatia la masini sau decontul ratei pentru o masina fie ea noua sau sh .

Decontarea ratei la locuința este cel mai de preț drept câștigat de angajatii din sistem . Ce este curios la alți colegi, cum naiba sa gândești in halul asta și sa fi invidios de un alt coleg va beneficia de acest drept, cum sa fi obsedat și nemulțumit ca in sistemul in care lucrezi este mai bine ? Din păcate sunt și șefi care gândesc la modul asta, bine ca n-au puterea sa stabilească obsedații ăștia salariu ca era vai de noi.

Nu cred că este cineva invidios, doar că unii au depășit bunul-simt și pun niște întrebări stupide, pe care le văd și alții. Normal că este bine să se câștige drepturi pentru salariați,dar nu este normal să întrebi toată ziua același lucru, indiferent de subiectul abordat, de cele mai multe ori fiind întrebări ce denotă o inteligență redusă. Greșesc oare cu ceva, domnule Președinte?

Sa stiti ca nu toti lucratorii sunt dornici sa-si achizitioneze neaparat si imediat o locuinta, fiecare are motivele lui. Chiar daca unitatea imi plateste o parte din rata, parca nu prea imi vine sa fac un imprumut la care suma finala de plata este de 3 ori suma imprumutata. Cei mai mari camatari legali cine sunt? Insa ii intreb pe cei care cu sumele salariale mari castigate prin perioada de glorie economica a tarii ce au facut cu ele? si-au facut imprumuturi la banca achizitionandu-si masini scumpe de zeci de mii de euro sa se dea falnici. Hmmmm, mergea bine treaba, cred ca si acum platesc ratele la masini. Dar de ce-i care s-au pensionat ce sa mai zicem, ca unii au iesit pe o lege mai favorabila iar altii pe o lege mai putin avantajoasa, dupa atatia ani de munca. Pana la urma si in fond unitatea imi da voie sa schimb destinatia unei sume de bani, in urma unui drept de care beneficiez si la care ma incadrez.

Pai cine stabilește formulele de calcul ale salariului lunar în baza legislației în domeniu? ca doar nu o face șeful de schimb :)))) E implicat și șeful de schimb intradevar, dar la nota de efective:))).

Anonim. Dacă instanta a anulat decizia de trecere în corpul ofițerilor pe motive ce nu au legătură cu fraudarea examenului și nu ai vreo interdicție stabilita, poți candida liniștit.

In anul 2020 vor fi mai multe sesiuni de ocupare a posturilor vacante. Aveti idee cand se vor scoate la concurs posturile de conducere (sef secție/sef tura), în ce luna? Multumesc!

Cu,,ocheanele”sa stai bine sau sa îți pui borcane ca să nu lovești duba de hoți, în rest poți face Need for Speed cu ei, deifturi și alte nebunii. Avem niște mașini în parcul auto de prin 100 de km in 2 zile, asa ca nu ți face probleme. Sistem de frânare cu piciorul direct pe roata ca la bicicleta. Direcție asistata electronic, tragi stânga și o bagi în gard ca ea o ia dreapta. Ce sa mai, când nu pornește faci focul repede sub ea ca la Bucegi sau dai hoții jos sa i dea un impuls.

Conditiile specifice pentru fiecare categorie de functie vor fi prevazute in anuntul de concurs.

Domnule Dumitrascu, este vreo precizare in noua lege, prin care sa se interzica participarea la un concurs pentru post de conducere celor care, initial, au fost incadrati pe post de agent. Va multumesc.

Da. Sunt conditii de vechime si agentii pot doar pana la sef serviciu sa candideze.

Asta, daca postul e din sursa interna, dar pentru cele din sursa externa nu ar mai trebui sa fie nici o restrictie, nici pentru agenti, nu? (E vorba de post de contabil sef, cred ca se incadreaza la nivel de sef serviciu oricum). Multumesc.

Buna ziua,
In legatura cu probele pentru concurs,s-a introdus si sustinerea unei probe care verifica cunoștințele unei limbi străine?
VA MULTIMESC ANTICIPAT.
O ZI BUNA!

Pentru a se publica anuntul de concurs, mai e necesara vreo formalitate, de aprobat vreun OMJ privind metodologia concursurilor?

Comments are closed.