Categories
penitenciar

Încă un abuz al șefilor Penitenciarului Gherla împotriva angajaților anulat în instanță

Din ce în ce mai multe probleme la Penitenciarul Gherla, cândva una dintre cela mai bune instituții de detenție din țară. Acuzații frecvente de abuzuri și incompetență explicate de numărul din ce în ce mai mare de evenimente negative. Unele, din păcate, tranșate doar în instanță.

Pe scurt. O sancțiune abuzivă. O confiscare la fel de abuzivă. Lipsesc mijloacele reale de apărare la nivel instituțional. Agentul merge în instanță și, în apel, câștigă. Cauza e relativ simplă, dar demonstrea o aplecare către un autoritarism cu subordonații din partea, printre alții, a furnizorului de țigări pentru deținuții care fac probleme.

Ora estimata: 12:00 Complet: Complet 5A Tip solutie: Pronunţa o nouă hotărâre

Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de către apelantul Penitenciarul Gherla în contradictoriu cu intimatul Moldovan Ioan, împotriva sentinţei civile nr. 955/2019 pronunţate de către Judecătoria Gherla, în dosarul civil nr. 1028/235/2019 pe care o anulează în tot şi reţine cauza spre judecare.

Judecând cauza admite plângerea contravenţională formulată de petentul Moldovan Ioan în contradictoriu cu intimatul Administrația Națională a Penitenciarelor – Penitenciarul Gherla.

Anulează procesul verbal de contravenţie seria U nr.009/20.02.2019 încheiat de Compartimentul Siguranţa Deţinerii din Penitenciarul Gherla şi sancţiunea aplicată, şi dispune restituirea către petent a perechii de căşti audio ridicată de la acesta în vederea confiscări, măsură ce a fost luată faţă de contestator cu titlu de sancţiune complementară.

Obligă intimatul la plata către petent a cheltuielilor de judecată în sumă de 3590 lei, reprezentând onorariu avocaţial şi taxa de timbru în fond şi apel. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi, 26.02.2020.

Document: Hotarâre 237/2020 26.02.2020 (Sursa: Tribunalul Cluj)

În context

Penitenciar Gherla. Somnul șefilor naște monștri

Cazul El Chapo de Gherla: comisii de disciplină, evaluări de șefi și reinstruiri naționale

Penitenciarul Gherla | Atenție, aterizează Motociclista!

4 replies on “Încă un abuz al șefilor Penitenciarului Gherla împotriva angajaților anulat în instanță”

Am apus pe scurt chiar in paragraful anterior celor in care am preluat sentinta.

Comments are closed.