Categories
sindicat

ANP, pregătiri pentru aplicarea Deciziei ICCJ nr. 51/2019 privind plata la nivelul maxim al funcției

Pentru claritate, mâine vom posta si despre instrucțiunile privind plata compensației pentru chirie și transformarea acesteia în rată. Azi, despre aplicarea Deciziei ICCJ nr.  51/2019 privind plata la nivelul maxim al funcției. Pe scurt, ANP aplică decizia susamintită și în perioada următoare va pregăti documentația de fundamentare.

ANP: Decizia ICCJ nr. 51/2020 va fi pusa in aplicare

Așadar, mai jos discutia cu reprezentantii ANP. Sedinta a fost prezidata de catre directorul general. In deschidere FSANP, prin subsemnatul,  informeaza ca raspunsul ANP la petitia noastra referitoare la aplicarea Deciziei ICCJ nr. 51/2019 este formulat în termeni excesiv de tehnici și că va trebui lămurit.

ANP a precizat că e vorba de un raspuns preliminar și că acesta va fi detaliat ulterior pe masura ce se trece la aplicare, precizand din start ca există o diferenta intre MAI si ANP si ca abordarea in ceea ce priveste sistemul penitenciar va trebui sa fie adaptata la particularitatile acestui domeniu.

DMRU si directiile de specialitate vor identifica toate cazurile in care exista aceste diferente in ceea ce priveste coeficientul de ierarhizare maxim pe aceleasi atributii, precizand ca acestea se manifesta, la o prima evaluare in special in sectorul operativ. 

ANP considera ca, dupa finalizarea stagiului de debutant si atribuirea coeficientului maxim situația va crea o nemultumire in randul angajatilor cu vechime si coeficienti mari care ar putea fi demotivati de acest aspect si care nu vor avea in plus decat grupa de munca si alte elemente ce tin de vechime. 

ANP: Pentru functii similare, coeficientul maxim din sistem

Raportarea la nivelul aceleiasi functii se va face la sistemul penitenciar. Pentru aceeasi functie se va aplica nivelul maxim din sistemul penitenciar. Daca de exemplu la Pentenciarul Rahova pentru o anumita functie avem un coeficient 2.70, la Pentenciarul Giurgiu pentru aceeasi functie 2.75 si la Pentenciarul Vaslui 2.90, se va aplica pentru toate posturile din sistemul penitenciar – 2.90.

ANP se afla la acest momen intr-o etapa de analiza tehnica  din perspectiva juridica, economică și de resurse umane pentru a aplica Decizia ICCJ 51/2019. Analiza se va face pentru personalul care ocupa aceleasi functii si care isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Asadar, suntem pe calea cea buna, chiar daca mai dureaza pana cand vedem banii pe carduri. Important e ca de aceasta data ANP precizeaza cat se poate de clar ca Decizia ICCJ nr. 51/2020 va fi pusa in aplicare pentru viitor si ca va gasi solutii si pentru ultimii 3 ani, fiind luat in calcul pe langa sentintele judecătorești pe dosarele aflate deja in  curs si un act normativ pentru restante.

În context

ANP, ședință de lucru cu sindicatelele din penitenciare. Ordinea de zi.

INTERPRETARE Salarizarea la nivel maxim conform Deciziei ÎCCJ nr. 51/11.11.2019

ANP, punct de vedere în legătură cu aplicarea deciziei 51/2019 a ICCJ referitoare la salarizarea la nivel maxim

19 replies on “ANP, pregătiri pentru aplicarea Deciziei ICCJ nr. 51/2019 privind plata la nivelul maxim al funcției”

Domnule Președinte, coeficientul de ierarhizare nu ar trebui să se aplice la salariul minim pe economie? Aici este marea șmecherie. Poate ne lămuriți in acest sens.

Asta e alta discutie, alta speta. Deocamdata s-o vedem pe asta rezolvata.

Poate reusiti sa postati si despre chirii,asteptam de ieri cu mult interes.
Contam pe dvs!
Cu respect!

Asteptam cu interes sa vedem si noi detaliile exacte cu privire la actul aditional acum ca suprafata nu mai este necesara de mentionat.

In atentia d-lui DG, respectiv nea Firi. Legea 153, Legea Salarizarii in sistemul bugetar. Titlul de specialist de clasa este prevazut acolo, cu explicatii detaliate. Exista si un Regulament de aplicare. Vreau sa sustin acest examen, tocmai pentru a arata tuturor ca pot sa castig un ban cinstit, in plus, dupa atata amar de munca la hoti. Si sa port cu mandrie insigna de specialist de clasa pe domeniul meu. Vreau sa stiu de ce nu se aplica. In treacat fie spus, altii, de prin sistemul national de aparare, au declansat conflict de munca pe acest aspect. Vreau sa mai adaug doar atat. Infinit mai multi bani se cheltuie pe plata chiriilor, pe 50 la suta, pe alte farafastacuri, decat pe un mizilic precum acest titlu si care inseamna mult mai putin in bani si decat un spor de SD. Eu sunt un tip cam orgolios, recunosc, si nu prea suport incalcarea legii tocmai in materie de drepturi incalcate cu gratie. Mai ales de cei ajunsi in inalte functii, dar care nu au urcat in viata lor intr-un foisor, de Craciun sau Paste, sau cand iti este copilul bolnav acasa. In pragul pensiei, sunt prea putine lucruri care ne-ar face sa mai ramanem o vreme in sistem. Unul dintre aceste lucruri este transformarea chiriei. Al doilea, infinit mai putin important in bani, titlul acesta legiferat, promis dar neaplicat, din cine stie ce cauze care tin de orgolii absurde.

Mai exact Domn Președinte daca se pune în aplicare aceasta decizie 51 mai concret vor creste salariile? Cu ce sume sau pornind de la.. Pana la..? Mulțumesc de răspuns.

Nu am inca astfel de detalii. Cert e ca vir fi cresteri. Penteu calcule exacte mai discutam.

Buna ziua.Sa intelegem ca Anp(ca niciodata)recunoaste si va pune in aplicare decizia ccr,inclusiv recalcularea pe ultimii 3 ani,urmand sa vedem cat de repede se va misca.Ptr.cei care vor sa fie siguri si sa mearga in instanta,ne puteti pune la dispozitie un model de cerere?sau textul acesteia?
Stima.

Da. E atipic, dar asta e pozitia ANP. In ceea ce priveste modelul o sa postez unul la un moment dat.

Pe anumite componente din salariu probabil. Nu mi-e inca foarte clar. Adun inca informatii de la diversi specialisti.

Doar in instanta s-ar putea lamuri mai ales ca au trecut mai mult de 3 ani si deciziile instantelor au inceput sa vina dupa 2015.

Domnule președinte am și eu o întrebare ,agenții din a.n.p au coeficientul 3,20 se actualizează și la noi acest lucru cu punerea în aplicare a hotărârii judecătorești

Actualizarea la maxim se va face la nivel de sistem nu la nivel de aparat central. Asta a specificat in instanta.

Comments are closed.