Categories
penitenciar

Instrucțiune ANP privind avansarea în grad

ANP a transmis ieri instrucțiuni privind avansarea la împlinirea stagiului minim și înaintea împlinirii stagiului minim.

Instructiune ANP acordarea gradului profesional urmator
Instructiune ANP acordarea gradului profesional urmator

Adoptarea unui conduite unitare

Art. 1 – Până la data de 5 a lunii în curs se vor transmite, pe mail, către Administraţia Naţională a Penitenciarelor – Direcţia Management Resurse Umane propunerile de avansare în gradul profesional următor a personalului care îndeplinește condiţiile de acordare începând cu data de 01 ale lunii următoare.

Art. 2 – Pentru adoptarea unui conduite unitare privind acordarea gradelor profesionale la împlinirea stagiului minim și înaintea împlinirii stagiului minim, se vor lua următoarele măsuri:

a) Pentru polițiștii de penitenciare avansați în grad profesional la împlinirea stagiului minim se va organiza o şedinţă, de către conducerea unităţii, doar cu persoanele care au făcut obiectul actului administrativ, pentru aducerea la cunoştinţă a înaintării în gradul profesional următor.

b) Pentru polițiștii de penitenciare avansați în grad profesional înaintea împlinirii stagiului minim, se va organiza o şedinţă festivă pentru comunicarea actului administrativ de acordare a gradelor profesionale. Având în vedere că avansarea în grad profesional înaintea împlinirii stagiului minim se acordă cu ocazia zilelor de 29 iunie şi 1 decembrie, ședința festivă va fi organizată, bianual, cu întreg personalul unităţii, în raport de posibilitatea de participare a acestuia (misiuni operative, răspândiri, natura serviciului desfășurat etc.), la date anterioare acestor zile.

c) Se iau toate măsurile necesare, astfel încât odată cu aducerea la cunoştinţă a înaintării în gradul profesional următor, înaintea împlinirii stagiului minim, a poliţiştilor de penitenciare să li se înmâneze acestora noile însemne de grad.

În context

PROIECT Instructiune pentru aplicare a OMJ-ului privind transformarea compensației pentru chirie în rate

Consultare | Proiect privind acordarea în 2020 a majorării de 50% pentru lucrări de excepție și misiuni speciale

PROIECT Regulament pentru organizarea și desfășurarea concursurilor pentru posturile vacante

5 replies on “Instrucțiune ANP privind avansarea în grad”

În contextul actualei crize presupun că nu mai poate fi vorba despre concursuri pentru ocuparea posturilor vacante…

Comments are closed.