Categories
penitenciar

Incident la Penitenciarul Satu Mare

Cel mai probabil presa va prezenta în diverse feluri incidentul de la Penitenciarul Satu Mare. Aseară am avut deja câteva exemple. Pentru că susținem o informare corectă și din surse oficiale, mai jos comunicatele ANP pe aceasta temă.

Comunicat de presă – Incident Penitenciarul Satu Mare 18.03.2020

Vă informăm că, astăzi, 18.03.2020, în jurul orei 20 , la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de deținere.

Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan inițiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeași cameră de deținere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la fața locului s-au deplasat și echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate.

În ciuda intervenției prompte, incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, în prezent acordându-se îngrijiri medicale pentru alte două. Celelalte cinci persoane cazate în aceeași cameră de deținere se află în afara oricărui pericol.

În vederea prevenirii oricăror situații de risc generate de fumul degajat, întreaga secție de deținere a fost evacuată. Subliniem că nu a fost necesară acordarea de prim ajutor persoanelor cazate pe celelalte secții de deținere, starea de spirit în rândul acestora fiind corespunzătoare. De asemenea, nu au rezultat vătămări ale polițiștilor de penitenciare aflați în serviciu.

Incidentul a fost notificat judecătorului de supraveghere a privării de libertate, în prezent desfășurându-se demersuri în vederea sesizării unității de parchet responsabile. Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele judiciare abilitate în efectuarea cercetărilor.

Subliniem că incendiul s-a produs imediat ulterior efectuării apelului de seară, procedură în cadrul căreia persoanele private de libertate implicate nu au invocat nemulțumiri. (sursa: ANP)

În completarea informațiilor furnizate anterior, precizăm că o echipă de specialiști de la nivelul aparatului central al Administrației Naționale a Penitenciarelor se va deplasa, mâine, 19.03.2020, la Penitenciarul Satu Mare, în vederea cercetării, pe linie administrativă, a cauzelor și împrejurărilor producerii incidentului.

Echipa va fi compusă din directorul general adjunct, directorul Direcției Inspecție Penitenciară și șeful Serviciului Siguranța Deținerii.

Transmitem, totodată, că cele două persoane private de libertate pentru care s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului au fost transportate la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică, în vederea efectuării unor investigații de specialitate. (sursa: ANP)

În context

VIDEO | Compromisuri care costă

Prioritățile anului 2020 pentru penitenciare

VIDEO | Compromisuri care costă

8 replies on “Incident la Penitenciarul Satu Mare”

Și o să fie găsit vinovat agentul supraveghetor pentru că nu avea extinctorul la centura multifuncțională….
Cert e că cei trei au scăpat de coronavirusului….

Probabil au participat în ianuarie la un program al colegilor de la reeducare dar au reținut doar jumătate din ultimul vers din scrisoarea III a lui Eminescu….
Partea bună e că s-au eliberat 3 paturi pentru cei care răspândesc intenționat coronavirusul(cum este cazul fostului ofițer MAI), Partea mai puțin bună e că sunt ocupate 2 paturi în secția de terapie intensivă a spitalului din Satu Mare..

N-au respectat hotii din celula manualul nostru de proceduri…Nu vad niciun vinovat…au vrut baietii sa mearga in Rai,si ce sa le faci? Te pui in calea fericirii?

Tuta aia de avocata pitigaiata instiga pe un post de televiziune ”de ce nu se respecta nu stiu ce proceduri a CEDO ,de ce nu-i elibereaza clientul sau(normal)”-mai pe romaneste,da foc la detinuti!o inconstienta!

Vasii aia este o oligofrenă care își face reclamă la TV ca să mai facă clientelă. Ea era o ilustră anonimă care s-a ridicat la OTV, la Dan Diaconescu, altă lepră infractoare.
Din punctul meu de vedere, avem de-a face cu o sinucidere colectivă. La fel de bine, cei trei puteau să-și pună ștreangul de gât în cambuză, și nu-i vedea nici dreaq.
Aia e! Selecție mai…naturală…mai…puțin artificială. Oricum nu interesează pe nimeni în perioada asta de trei imbecili care s-au sufocat cu propriile saltele…arse…
În cazuri de-astea nu e nimeni vinovat. De ce trebuie găsiți vinovați tot timpul, pentru orice?
De fatalitate n-ați auzit?

Pentru că va exista mereu un prost care să își ia șuturi în fund.De ce?Pentru că tot felul de șefi,sefuleti,sefuti inventează sau încearcă să reinventeze pușcăria lucrând cu sârg la cum sa ne îngropăm in chestii inutile și sa fim și mai neoperativi.De ce? Nu-i mai satura nimeni de bani și putere.Sunt conștienți că dacă sar “din X5 înapoi în opinci” cred că își pun ei latul de gat.

Comments are closed.