Categories
sindicat

Guvern, măsuri suplimentare pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus

Guvernul dispune noi măsuri privind prevenirea epidemiei de coronavirus interzicând aglomerările de persoane, reglementând modul în care părinții pot beneficia de libere pe perioada închiderii școlilor și protecția socială ca răspuns la dificultățile economice din această perioadă.

  1. ORDONANȚĂ MILITARĂ nr. 2 din 21 martie 2020privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19
  2. HOTĂRÂRE nr. 217 din 18 martie 2020pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ
  3. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 30 din 18 martie 2020pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2

În context

ANP, reglementare privind telemunca pentru angajații din penitenciare

Pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Măsuri privind starea de urgență medicală în sistemul penitenciar

16 replies on “Guvern, măsuri suplimentare pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus”

Ce facem in cazul in care ambii parinti ( unul politist de penitenciare si un cadru medical) ai unui copil de 2 ani jumatate care nu e inscris la gradinita si care pana acum statea cu o bona (aceasta refuza sa mai iasa din casa sa vina sa stea cu copilul)???? In acest caz nu beneficiem nici de liber si nici majorare de 75%? Cred ca sunt destui in situatia asta.

Intr-adevar legea nu acopera o astfel de situatie. Va trebui sa va gasiti o alta bona cel mai probabil.

Numai (editat admin) !!! Cauta solutii singur. Ma bucur ca s-a terminat subiectul cu rata platita de stat .. devenise o obsesie !

chiar nu va e rusine?rate de la stat,desi aveti cumparate una sau mai multe locuinte pe numele rudelor,vreti 75% in plus la salariu,desi altii sunt platiti cu acesti bani stand in somaj, vreti decont transport,concediu,ochelari,dinti,etc,aveti bun simt?

Probabil Giani și “tânărul” sunt ori celibatari ori au o altă. .. orientare😜!!!
Pentru cei care suntem în situație similară colegului Mihai, este cu adevărat o problemă, da’ ce știți voi….
În situații limită (să sperăm că nu o să fie cazul) se poate ajunge la demisie, familia e pe primul plan, restul nu contează.

pai ce mai stai .. statul iti asteapta demisia. Decat sa comentezi aiurea, citeste o carte de management financiar. Un salariu iti creeaza independenta financiara si poti gasi alta bona. Nu mai fi milog. Traim vremuri grele si voi va gânduri la chirie, plata ratei, salariu stand acasa etc.

Daca vrei cu adevărat să faci ceva, te vei gândi serios și vei găsi o CALE. Daca nu ai voință să acționezi, vei fi las și vei găsi o SCUZĂ.

Am întâlnit mulți filosofi în sistem, dar nici-un Giani… până acum!!!!!
Să ne trăiești neprețuite!

Alooo…ce milogi? Am pus o problema de care se lovesc multi colegi cat si cadre medicale!!! Nu avem cu cine sa mai lasam copiii si suntem obligati sa venim la munca. Obligatii peste obligatii…as fi vrut sa vad si solutii. Voi ” independentilor” financiar cum ati proceda? V ati lasa copilul de 2 ani singur acasa? Sa va fie rusine…

Bravo, Mihai! S-au găsit să comenteze toți (editat admin) care până acum plângeau că vor rate plătite de stat. Dacă nu au copii, de unde să știe cum stă treaba?

Ești obligat? Bo$$ primesti dispozitiv de lupta și te dai mare că ești polițist.De ce te plângi?

O solutie este sa soliciti conducerii CO/libere/recuperari explicand situatia in mod corect, nu exagerat daca ma poti intelege.
Concret, mai lasa partea cu plansul (75% si alte pierderi) si fa o cerere (probabil ca veti gasi tipizatul prin unitate), care este legala.
Deabia daca nu gasiti intelegere poti apela la alte tertipuri, inclusiv CM
Spor la scris

Comments are closed.