Categories
sindicat

Instrucțiune ANP privind acordarea majorări prevăzute la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020

Instrucțiunea ANP 395/25.03.2020 stabilește procedura de acordare pentru personalul din sistemul administrației penitenciare, a majorării salariului în cuantumul prevăzut la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor (…).

Instrucțiune ANP privind acordarea majorări prevăzute la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020

Intructiune ANP 395/25.03.2020 by FS ANP on Scribd

În context

Ordonanță militară și ordin medical privind prevenirea răspândirii și tratamentul coronavirusului

Ministrul Predoiu despre respectarea măsurilor de siguranță medicală

ANP, instructiune privind informarea referitoare la posibile situații de risc epidemiologic

23 replies on “Instrucțiune ANP privind acordarea majorări prevăzute la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020”

Cu privire la art 2 , alin C” … si in perioada starii de urgenta nu a desfasurat activitate in regim de telemunca”. Ce sa intaleg , daca unul dintre parinti LUCREAZA , subliniez lucreaza de acasa celalalt nu beneficiaza de majorare. In speta angajatul lucreaza de acasa program 8-17, pt ca sa decis ca toti angajati din firma (firma IT) lucreaza de acasa. Sa imi explice dir gen cum se poate avea grija de copii , daca tu angajat lucrezi pt patron si trebuie sa te pontezi.

Am primit o hartie de la HR firmei de IT care precizeaza ca nu se desfasoara telemunca ci munca la domiciliu. Care sunt doua lucruri distincte conform legiuitorului.Dar conform colegilor de la Ru din penitenciar conform art 2 din decizie eu nu pot beneficia de acel spor.

Munca la domiciliu (lucrul de acasa) este o specie a telemuncii (lucrul intr-un alt loc decat sediul firmei/organizatiei/institutiei). In opinia subsemnatului, colegii de la RU au interpretat corect.

In plus, spiritul legii este de a-i ajuta pe cei care prin natura muncii nu pot primi liber sau lucra de acasa (cel putin unul dintre parinti). Ori, inteleg de la dumneavoastra ca nu aceasta este situatia.

Legea nu are in vedere in mod punctual aceasta ipoteza, dar in interpretarea subsemnatului, celalalt parinte nu poate primi mjoararea.

Foarte corect răspunsul dvs., d-le președinte , unii dintre noi pierdem cu totul simțul realității și al măsurii, în dorința de a câștiga prin orice mod și absolut nemeritat bani, care nu ni se cuvin. Majorarea se aplică doar pentru faptul că ambii părinți sunt la serviciu și nu pot fi, cel puțin unul, acasă cu copiii în această perioadă, datorită rigorilor serviciului. Exclus în situația în care unul dintre părinți este, bine mersi, acasă cu copilul, în concediu, culmea de creștere sau chiar pensionar, pentru că avem și astfel de situații, nu ?

Lasati ca sunt cupluri in care unul dintre parinti e pensionat sau in cresterea copilului si tot vor bani desi nu se modifica cu nimic situatia acum – in starea de criza in care ne aflam-fata de acum 3 luni.Vor bani fara numar si stiti care e problema? Ii vor primi.De ce? Pentru ca se poate si pentru ca nesimtirea si tupeul sunt la cote foarte mari.Acum niste multi ani cand am intrat in sistem erau si atunci neamuri destul de multe dar erau si “fraieri” care sa-i certifice pe aia.Cam 50-50 zic eu.Acum raportul e 80% nemuri pe fata si 15% neamuri ascunse care se dau de gol dupa ce incep munca.

Pentru deplasarealul la serviciu este suficient legitimatia sau mai trebuie și declaratie?Sunt în co și încep de luni.

Dle Dumitrascu o mica speta:
-copilul anul trecut nu avea virsta pentru a fii inscris la gradinita, acum are virsta necesara dar nu il mai pot inscrie deoarece gradinitele sint inchise conform legii.
Ambii parinti lucreaza in sistemul de aparare a tarii, deci nu pot primii zile libere, copilul sta cind cu un parinte cind cu celalalt parinte.
DE CE NU POT BENEFICIA DE CEI 75%???
Cu ce este mai prejos copilul meu fata de ceilalti copii ai caror parinti primesc acest ajutor?

sa va fie rusine colegi.Cereti si iar cereti bani.Platiti-va o bona,aveti cu ce.Altii au 1500,va mirati cum de se cere taierea pensiilor si salariilor mari.Datorita voua, nu vas mai ajunge

In sfarsit, cineva care taxează nesimtirea ! Salariul unui agent nou angajat este de 3300 ron (fara vechime), la care se adauga chiria platita de stat de 800 ron. NU comentez ce salarii au agentii cu ceva vechime dar sigur isi poate permite o bona de 500 ron.

Instrucțiune ANP privind acordarea majorări prevăzute la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020

sa ma scuze colegii ca sint nesimtiti pe aici si pe dincolo si pe cei ce fac legi si fac instructiuni(nu este asa)
aici era vorba doar de echitate.

Bravooo colegule, au terminat cu chiriile și ratele și au găsit alta sursa de bani.Sa va fie rusine .Mie unul imi e scârba de colegi că voi care aveți venituri în casa la care altii doar visează aveți rate la masini de mii de euro vă faceți vacanțe doar pe afara,deconturi de transport,voucher de vacanta,și tot mai vreti.Saturativa odată ca altii s.au saturat de voi.RUSINE.

Circula un proiect la MAI despre sistarea iesirii la pensie pe perioada starii de urgenta .Stiti ceva- aveti vreo informatie?

Nu l-am vazut. Daca l-ati vazut trimiteti-l sa putem verifica sursa. Daca nu, nu mai raspanditi zvonul. 🙂

rusinos,asa este ..as propune sa fie afisati la avizierele unitatilor beneficiarii acestei pomeni ca sa stim si noi saracii ce exista printre noi….precizez ca si cei cu 50 % se sfiseaza ,nu cred ca este ilegal…noi colegii i-am putea ajuta si noi cu o cheta , ajutor si chiar altceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *