Categories
sindicat

Proiect de Ordin privind angajarea fără concurs în penitenciare

ANP ne transmite spre consultare proiectul de Ordin al ministrului Justiției privind angajarea fără concurs în penitenciare pe o perioadă determinată de 6 luni.

În temeiul art. 6 din Anexa 1 la Decretul nr.195/2020privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate pot angaja, la nevoie, fără concurs, pe durată determinată de 6 luni, polițiști de penitenciare definitivi, funcționari publici și personal civil contractual, din sursă externă sau cadre care au trecut în rezervă/cărora le-au încetat raporturile de serviciu din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Proiect de Ordin privind angajarea fără concurs în penitenciare by FS ANP on Scribd

În context

Instrucțiune ANP privind acordarea majorări prevăzute la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020

Ordonanță militară și ordin medical privind prevenirea răspândirii și tratamentul coronavirusului

Ministrul Predoiu despre respectarea măsurilor de siguranță medicală

69 replies on “Proiect de Ordin privind angajarea fără concurs în penitenciare”

Cei care au iesit la pensie pot reveni pt.6 luni fara sa piarda pensia?
Ar fi un avantaj fata de cei neinitiati nu credeti?

Dupa ce ca unii au iesit la pensie cum au iesit, tragand in piept toata viata lor si s-au combinat cu sefii 6 luni sa aiba pensie babana, acum sa revina si sa aiba si pensia si salariul? Nu e putin bataie de joc?

Deja sunt foști șefutzi-în prezent pensionari-care se revăd în “funcțiile ” de…… lingușitori (aș putea folosi sinonime 😀!!).
Stați pe fundul vostru și vedeți-vă de pensie. Mulți ați crezut că se va închide pușcăria când ați plecat, uite ca nu s-a închis, la fel cum nu se va închide nici dacă nu vă veți întoarce acum…

Vă invidiez pentru răbdarea pe care o aveți în a răspunde atâtor întrebări, multe dintre ele cel puțin idioate… (de fapt întrebările n-au nici o vină, cei care le adresează însă… e discutabil !!) și nu doar in legatura cu acest subiect.
Stau și mă întreb dacă unii”colegi” sunt așa de la început sau îi transformă… sistemul?

după cele 6 luni,exista posibilitatea de a se organiza concurs pentru ocupare definitivă pe post?
Pentru cele 6 luni,ce salariu se oferă?

imi raspunde si mie cineva la întrebarea anterioară?
Posibil sa fie doritori pentru a ajuta dar să aibe siguranta locului de munca si pe viitor nu doar in situatii de urgenta.
Multumesc,o zi bună !

Nu e cazul sa repetati intrebarea de 3 ori. Cand vad comentariile le aprob si, daca e cazul, raspund.

Nu va garanteaza nimeni ca va fi concurs pentru ocupare definitiva dupa cele 6 luni. Salariul pentru angajatii temporari va fi acelasi ca si pentru definitivi.

Inca nu avem detalii, dar cel mai probabil cei cu experienta vor avea un avantaj.

Cei care au ieșit la pensie sa rămână cu pensia.Sa se caute persoane tinere și dacă corespunzătoare să fie angajate ulterior.Pensie lungă!

Mai de baza ar fi persoane pensionate recent! Dacă am angaja neinstruiti de pe strada, ce am putea face cu ei… E totuși pușcărie nu brutărie. Sa luam în calcul ca nu va fi timp de cursuri și cocolosit… Se anunță vremuri cel puțin dificile… Sa angajeze doar persoane cu experienta în șist de ordine publica și apărare. Va spune asta un politist de 30 de ani… Cu vreo 8 ani experienta.

Sigur că da
Domn președinte, propun să fie readuși in sistem următorii
Movilă, Lupu V, … și lista este lungă dar mă opresc aici pentru că simt că am nevoie de multă lămâie după ce am citit pe aici că și comentarii.
Alcapraz, dacă prostia ar durea in acest sistem ai vedea cum unii merg numai urlând prin unitate, dar asta este o altă discuție.
Vin in sistem fără nici un trecut, dar cu un viitor foarte luminos pentru că mama, tata, bunicul, etc țin fff mult la ei, iar ei își cumpy BMW dacă înțelegi ce vreau să spun.
Succes la angajare fără concurs

Pensionari sunt baza!
Vrei sa știi de ce:
Profesioniști, experienta dobândită i minim 15 ani și ce foarte important, AZI l ai REANGAJAT pt 6 luni și “” e bun de munca*”. pe când Tineretul-durează formarea lui profesionala.

Sa anunțat că se suspendă ieșirea la pensie anticipat pt.politisti și militari Aveți informații?

Circula un proiect. Nu stiu daca e oficial. Nu stiu daca s-a aprobat. Nu se refera la noi.

Buna ziua, daca sunt angajat personal contractual intr -o unitate penitenciara de 17 ani pot beneficia de cele 6 luni in functia de politist politie penitenciara? Multumesc!

De ce nu se încadrează elevii de la școala Tg.Ocna/Arad, așa cum s-a procedat in decembrie 2004 ,atunci când a fost demilitarizarea sistemului., când s-a făcut doar 3 luni de școală pentru a acoperi necesarul de posturi rămase vacante in urma valului mare de pensionări?

Din pacate posturile vor fi ocupate de “anumite persoane”,asa cum se intampla in orice sector al statului.Coruptia nu va fi niciodata eradicata din tarisoara asta.Imi este mila de tinerii capabili care nu pot intra in sistem datorita chestiilor de acest gen.Pariez ca cei incadrati dupa 6 luni vor trebui sa ofere “ceva” pentru pastrarea postului.Sper ca acest comentariu sa fie aprobat.Cu respect!

Interesant ca pe lumea sta toti daca-i intrebi si-au ocupat postul cinstit prin concurs, dar daca-i intrebi majoritatea celorlalti au intrat pe pile. Ca sa vezi firea omului?!

Cei pensionati vor trebui sa redevina activi si nu mai pot fi si pensionari(l 223/2015)Prin oug s-a suspendat pensionarea anticipata

Buna seara!
După cele 6 luni , exista posibilitatea de a rămâne în sistem ? Pentru ca sunt oameni care au un loc de munca in momentul de fata si nu cred ca isi permit ca dupa 6 luni sa ramana pe bara. Multumesc

E o angajare temporara. Nu e nicio prevedere care sa permita transformarea intr-una definitiva.

criterii de înălțime sau pentru altceva ?
exista tematica pentru postul de agent in sectorul de deținere ? ce trebuie sa învățam ?

am citit proiectul și am ajuns la subiectul despre întâlnirea cu 3 persoane din administrație și vorbirea despre drepturi obligatii și statut, participanții trebuiesc sa știe aceste lucruri ? sau doar ca participant primim informații despre aceste lucruri ?
intr un final nu trebuie învățat nimici, ci doar cererea respectiva ?
mulțumesc anticipat

E bine sa stiti cat mai multe, dar pentru angajarea temporara si pentru situatia de urgenta se va respecta acel ordin. Asa cum va fi aprobat. Nu inventati deci probe si conditii care nu exista.

pensionarii sunt disperati ca stau in casa si n-au ce face? cand au plecat nici nu s-au uitat in urma.
sa aiba o sansa cei care au de suferit de pe urma crizei. ca pot sa inlocuiasca un detinut in foisor.

Cei care indeplinesc conditiile de pensionare normale nu anticipate la noi la ANP pot sa iasa la pensie?

Buna ziua.
1.Nu trebuie nimic învățat ?
2.Am citit despre o întâlnire cu 3 membrii unde discutam… ei ne învață sau noi trebuie sa le răspundem la întrebări ?
3.Daca este ceva de învățat un link cu legea sau ce trebuie sa învățam

Multumesc

E vorba de o angajare temporara. Aveti ordinul pe baza caruia se va face postat. Il puteti citi. Nu pot raspunde in mod repetat la intrebari la care deja aveti raspunsul intr-un document oficial. Pe site-ul ANP gasiti legislatie relevanta pentru doritorii de informatie.

apropo de framantarea din sistem, astia ce vor veni pe perioada determinata de 6 luni isi vor putea transforma chiria in rata?

Pt asta vrei sa te angajezi?
Stai acasă și platesteti ratele mai bine.
Sistemul penitenciar, nu cred ca acum are nevoie de oamenii, ca tine.

Buna ziua!
Sunt înscrisă la trei concursuri care sunt suspendate din mai 2019. Am mai participat la încă 2 concursuri unde am luat locul 3 și la celălat locul 2.
Sper sa fie posturi in zona unde locuiesc și sa am norocul sa intru in acest sistem pt ca îmi doresc foarte mult și pt ca m-am pregătit și ma pregătesc in continuare.
Îmi făcusem speranțe pt posturile care urmau sa apăra la început de Aprilie pt care se lucra la acel proiect de lege, dar se pare ca acele posturi nu vor mai fi scoase la concurs pt ca ne-a lovit “covidul”.

cand se va aproba atunci vor fi postate criteriile si pasii pentru recrutare?
cred ca cel putina va trebui sa invatam ceva? si nu am gasit nimic cu ce anume trebuie, nu cred ca este doar pe baza de cerere si documentele necesare, daca se poate sa mi rapsundeti aici cu ce trebuie invatat

E vorba de o procedura pentru incadrare temporara. Nu va pot spune nimic despre ce nu exista.

daca sunt din bucuresti pot aplica la 2 penitenciare de ex si la rahova si la jilava ? sa vad unde pot fi ales ?

Buna ziua. Cand se pot afla amanunte despre numarul de locuri si penitenciarele la care sunt disponibile ?
Va multumesc.

Buna ziua imi puteti spune o adresa de mail sau o alternativa unde putem trimite cererea de angajare impreuna cu actele necesare angajarii pentru localitatea Craiova. Multumesc anticipat!

Poate se pot lua in calcul cei care au participat in trecut la concursuri si au trecut testul psihologic si vizita medicala..

Domnilor,chiar am observat intrebari cu adevarat stupide!Nu fac parte din sistem,am facut,in urma cu 5 ani!
Trebuie sa asteptati!Rabdare!
In momentul in care se va publica ,veti sti!Si eu astept,poate totusi corespund cerintelor,desi am terminat o scoala militara si am 35 de ani,poate am o sansa de a ma reintoarce!Va salut cu respect!

Comments are closed.