Categories
ANP

ANP, propuneri de modificare preventivă a programului de lucru

Ieri, 30 martie 2020, Consiliul de conducre al ANP. Pe agendă, organizarea preventivă a programului de lucru, plata orelor suplimentare, nerecuperate, aplicarea deciziei ICCJ 51/2019 și măsuri privind prevenirea epidemiei de coronavirus.

1. Organizarea preventivă a programului de lucru

ANP propune organizarea programului de ture astfel încât fiecare penitenciar să poată să aibă cel puțin 1 schimb în rezervă pentru eventualitatea apariției unor cazuri în care vom avea schimburi contaminate, la acest moment lucrându-se la finalizarea variantei optime de planificare. Mai jos forma agreată în principiu pentru programul pe 5 schimburi.

Varianta propusă în principiu
Varianta propusă (în lucru)

Propunerile care implicau utilizarea unei părți din concediul de odihnă pentru completarea numărului lunar de ore au fost respinse în Consiliul de conducere. Va urma probabil o perioadă scurtă de consultare cu specialiștii din penitenciare după care măsura va fi pusă în aplicare alături de altele ce țin de prevenirea răspândirii coronavirusului prin secvențierea programului.

2. Plata orelor suplimentare nerecuperate

Directorul general a dat citire răspunsului Ministerului Justiției care lămurește situația plății orelor suplimentare, sens în care vestea bună este că se menține plata orelor suplimentare care nu pot fi recuperate în 60 de zile dacă acestea rezultă din planificarea în serviciu.

Pentru orele de activitate care intră în sfera Decretului privind instituirea stării de urgență, ANP va ține evidență separată, iar acestea vor putea fi doar recuperate. Sigur, o vreme, va mai fi ceva confuzie până apar indicațiile scrise, dar în perioada următoare problema se va lămuri.

3. Stadiul aplicării Deciziei 51/2019

Pe agendă a mai figurat, fiind un angajament recent al ANP, și aplicarea Deciziei 51/2019 privind privind plata la nivelul maxim al funcției. ANP a reconfirmat fără rezerve intenția de a pune în aplicare, problema la acest moment fiind de calcul efectiv pe zona de financiar.

Cel mai probabil ANP ne va informa că, date fiind prioritățile impuse de contextul stării de urgență, va mai dura până când situația se mai liniștește. Ceea ce nu-i o problemă. Unde am așteptat cu anii în dezacord, putem să mai așteptăm cu săptămânile pentru aplicarea unei soluții agreate.

4. Măsuri privind prevenirea epidemiei de coronavirus

ANP a prezentat informații referitoare la stadiul și problemele întâmpinate de unități în procesul de aprovizionare cu materiale și echipamente de protecție dar și măsurile organizatorice privind   prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus. Am tot postat adresele și deciziile, sunt deja cunoscute.

O problemă importantă, în acest context, se menține infodemia dezinformării care însoțește pandemia de coronavirus. Unele tentative sunt mai străvezii, altele mai perfide. Problema e atât de importantă prin potențialul de a crea panică încât autorități naționale, europene și globale atenționează cu privire la acest aspect.

În context

ANP, recomandări privind echilibrul emoțional în perioada pandemiei

ANP, pregătiri pentru aplicarea Deciziei ICCJ nr. 51/2019 privind plata la nivelul maxim al funcției

ANP, recomandări privind echilibrul emoțional în perioada pandemiei

76 replies on “ANP, propuneri de modificare preventivă a programului de lucru”

Nu vreau neaparat sa comentez/critic noul program adaptatat la noul coronavirus.In afara ca epuizeaza personalul,noul program ascunde altceva-excedentul de personal-zeci sau sute de angajati din intitutiile de custodiere care nu au obiectul muncii in aceste zile grele. Adica, ce poti sa faci cu 1/4 din personalul unitatii aflat in administrativ care nu are ce sa faca la serviciu cat e ziua de lunga si care trebuie sa primeasca pe langa salariu,sporul de pericol si statutul special sau o buna parte din personalul escortelor?!In rest,s-auzim numai de bine despre corona!

Nu cred ca e chiar asa. Ca operativul sa poata lucra, neoperativul trebuie sa-si faca treaba. Oricum vor fi implicati in formarea schimburilor 5 si pe alocuri 6.

Dar ce facem daca au “ei” o revelatie si revin la alt program? Unii deja au inceput lucrul dupa gunoiul asta de program.

Noul program de lucru,dupa noul coronavirus, pare a fi un experiment periculos. Deci,dupa 12 ore de serviciu,mergi acasa si dormi cateva ore,dupa care revii la serviciu 12 ore…si tot asa timp de 14 zile….O fi bine?

Evident ca presupune un efort destul de mare, dar ar fi si alte solutii sa se asigure acele 14 zile ficarui schimb? ANP vrea sa aiba 1 – 2 schimburi in rezerva (cele 14 zile) care la nevoie (contaminarea unui schimb aflat in serviciu) sa poata sa preia.

Programul e facut in asa fel incat sa permita ca 1 schimb sa fie in permanenta in cele 14 zile ca rezerva. Daca rezerva participa la activitati atunci e inutila si fara sens o astfel de masura.

Va salut d-le Presedinte.de ce nu sunt trimisi 14 zile acasa si cei de la birouri?ce activitati desfasoara?cei de la schimburi ”supravietuiesc” acelor sporuri date pt zilele de sambata si duminica.Stiti ca,eram trimisi acasa cu japca sambata si duminica?ramanea un singur supraveghetor pe doua sectii.Acum trimisi acasa pierdem si bani si concediu.Celora care nu le iese orele li se da concediu,este corect?

Si pentru birouri va fi modificat programul in sensul in care se va aplica o secventiere. Asta e intentia ANP. In formula propusa nu se pierd concedii, sunt intr-adevar mai putine sambete si duminici.

Te mai gândești la bani si la sporuri colegule? Voi chiar asa inconștienți sunteti? Chiar nu putem sa fim si noi responsabili si sa constientizam pericolul???? Colegii de la politie si jandarmerie sunt deja uscati de putere dupa atatea saptamani de munca si expusi direct la virus si noi care nu avem niciun caz in sistem la acest moment ne gandim tot la bani si sporuri??? Chiar asa nepasatori si inconștienți suntem??? Asemenea gandire de talpa bocancului te scarbeste efectiv… Ne am obișnuit doar cu binele noi… Sa primim si atat.. Dezamagitor…

UN program absolut ineficient, deoarece personalul tot se va plimba la, si de la unitate. Având un schimb(pluton) de rezerva, garantează cineva ca nu se contaminează restul schimburilor? Traficul personalului este mai intens pe perioada programului de 12/24,deci riscul e mai mare, si se vor contamina 3 schimburi nu doar unul.In concluzie, o aberatie de program.

Nu exista metoda infailibila, e doar o masura de siguranta in plus. Evident ca e posibil sa apara si contaminare intre schimburi si sa nu fie cu cine inlocui.

Bună ziua, părerea mea este externalizarea serviciilor: financiar, logistica, MSU, SSM, juridic, resurse umane, educație și asistenta psihoscila. Cred ca ar fi indicat creșterea personalului pe domeniul operativ. Nu cred ca este normal ca sectorul educație și asistenta psihosociala sa aibă o salarizare net superioara fata de operativ iar directorul educație și asistenta psihosociala cu un număr de 12 angajați sa aibă o salarizare net superioara fata de directorul de unitate sau fata de director paza cu 190 angajați.

Ai uitat medicalul !!
Sau și ăștia trebuie externalizati…. da’ nu chiar acum😀!!

Ați dat o idee chiar foarte bună!
Stiati ca o firma de paza poate suplini cu brio sectorul operativ și asta la preturi de un sfert fata de cheltuielile de personal actuale? 🤔
Eu zic sa-și facă fiecare treaba acolo unde este pus și sa nu ne mai uitam în ograda altuia. Treceți va rog prin DZU trei luni la financiar, logistica și chiar resurse, apoi mai gândiți-va înainte de a face afirmațiile de mai sus…
Apropos: ați uitat sa specificați ca un medic de unitate are salariul aproape dublu decât un director de unitate… 😃
În aceasta perioada eu zic sa lăsați invidia de o parte și sa punem umărul cu toții pt a trece cu bine peste acea ta perioada
Stima colegilor care înțeleg situația actuala și își fac serviciul asa cum trebuie.

Eu zic să rămâneți în sistem doar cei de la operativ. Si atât. Dacă tot îi desconsiderati atât pe ceilalți colegi de ai dvs. Să solicitați ce aveți nevoie direct de la ANP, să așteptați să vi se vireze salariile tot de la ANP, orice cerere/ solicitare de co să o trimiteți tot acolo…Eventual, dacă primiți acum echipamente, puteți să le acordați deținuților și asistență medicală…Am tot respectul pentru colegii de la operativ, sunt băieți super de treabă, dar văd că există și excepții. Păcat! Și în vremuri critice, noi avem treabă tot cu capra vecinului.

Sănătate și securitate în munca? Cu programul asta?Oamenii din acest birou încasează banii degeaba.Ar trebui sa nu intre lumea în serviciu la programul asta făcut de niste oameni care umbla cu mintea creata și în pungă.

Nu sunt de acord cu dumneavoastra. Toti colegii au rolul lor si trebuie sa renuntam la disputele astea intre sectoarele de activitate.

Imi mentin parerea referitor la cei de la SSM intrucat nu au deschis gura referitor la programul asta infect propus si aprobat pe repede inainte.In schimb sunt foarte vizibili si verbali cand vine vorba de amenintat lumea in singura perioada din an cand muncesc: analizele obligatorii si alea facute cum sunt facute.
Nu e o disputa, e o constatare din propria experienta.

Se poate limita contactul intre angajați. Schimbarea sa se faca direct in fiecare post in parte, prin grija Șefului de Tura( se anunță din timp dispunerea pe posturi).Armamentul rămâne încuiat în fiecare foișor. La intrare in serviciu, după verificarea stării de sănătate, se merge individual direct la postul repartizat.

Sau, o masura mai dura, dar mai eficienta, rămân toate schimburile izolate la unitate timp de o luna. Sperand ca intr-o luna se diminuează răspândirea virusului. Apoi, daca se îmbunătățește situația, se reduc treptat si masurile.

Serios ? Și unde stai izolat o luna in pușcărie, unde dormi, unde te speli, etc ? Stau și ma întreb, covid ul asta oare in afara de afectarea plămânilor o afecta și creierul ? Cel puțin așa pare .

In stare de urgentă înțeleg ca este necesar sa ai un schimb de rezerva, însă trebuie sa ai și personal bine odihnit . Mintea luminata care a făcut acest program oare a lucrat in schimburi in viața lui ? Cum sa lucrezi 4 ture consecutiv, zi după zi, noapte după noapte, 12 ore cu 12 ore, de trei ori consecutiv ? Cum sa îți faci fondul de timp intr-o jumătate de luna ?
Domnule Dumitrascu, înțelegem este stare de urgentă, toți trebuie sa facem eforturi însă acest efort va conduce, in câteva zile la epuizarea totala și îmbolnăvirea personalului, irascibilitate in lucru cu detinutii si câte și mai câte consecințe negative ! Trebuie sa intervenți sa se stabilească cu totul alta abordare .
Va fi un haos de neimaginat, epuizare totala, iar rezultatele acestei decizii aproape nule !

Soluția este sa se lucreze 12/24 pana la jumătatea lunii, chiar dacă nu se face Fondul de timp angajatul poate sa își ia concediu de odihna .
La program 12/24 lucrează 3 schimburi și 2 schimburi sunt de rezerva .
Program propus, la care se lucrează este inuman, va conduce la îmbolnăvirea personalului, irascibilitate, evenimente negative, imunitatea scăzută a personalului, imunitatea scăzută conduce la contactarea rapida a virusului, care angajatul îl va duce acasă la familie !
Ne puteți spune cine a gândit acest program ? Ce a gândit acea persoana când a conceput acest program, stie ce înseamnă sa lucrezi așa ? A lucrat vreodată așa ? Nu, nu a lucrat pentru ca nici la revolte, mineriade sau alte situații care au fost in sistemul penitenciar nu sa lucrat într-un program similar .

Este intr-adevar extrem de dificil chiar daca e doar pe o perioada limitata de timp. Intrebarea ar fi ce alta solutie am gasi sa putem avea prin rotati cate un schimb in rezerva 14 zile (cat incubeaza coronavirusul asta)?

N-are nici o legătura incubatia, riscul este aproape identic . Intru in cele 14 zile libere, in ziua 7 de liber merg la cumpărături, contactez virusul și îl aduc la serviciu după 7 zile când trebuie sa intru in tura .
Programul 12/24 este cel mai bun, lucrează trei ture și doua stau acasă .

Nu. Vezi tu…peste o saptamana or sa vina dementii care au facut programul asta si or sa spuna ca in cele 14 zile in care esti “liber” sa stai numai in casa. Asta ca nu o sa mai ai ocazia sa te infectezi cu 7 zile inainte de intrarea in serviciu…treaba e gandita bine.

Vreti solutia???
Nu c red ca vreti solutia pentru ca pe modelul impus asta nu este solutie viabila
Solutia mea, avand ceva vechime si experienta in munca, este de a face in fiecare unitate un schimb tampon, care sa stea efectiv acasa si sa fie platit in regim telemunca. Adica cu tot cu sporuri pentru ca asa spune legea (pentru curiosi si ,,militieni” a se vedea art.108-110 C.Muncii).
Deabia atunci vom vorbi de un schimb pe care il putem folosi cu riscul minim de a fi infectat.
Aceasta este o chestiune de asumare si intelegere, inclusiv din partea colegilor din unitati.
Pe modelul de schimburi propus, vai mama noastra, dar…fiecare pasare pe limba ei moare.

Dar cum stam cu personalul care au boli cronice? Aceștia nu trebuie protejați? Vad ca la ei nu se gândește nimeni. Sunt colegi care au diabet, au tensiune aceștia nu trebuie protejați? Ce ziceți?

Ba da, trebuie. Din ce am discutat cu unii directori au luat masuri in acest sens. N-am vazut insa ca ANP sa fi dispus asta. Poate mi-a scapat.

Ce program este asta Dumnezeule ? Aici lucrează doar doua schimburi, unul este la 8 ore și doua schimburi acasă . Ce cauta acel schimb la 8 ore .
Dacă vrei sa ai schimburi de rezerva, faci 5 schimburi, lucrează 3 in program de 12/24 iar celelate doua le ai de rezerva acasă . La un interval de doua săptămâni le bagi in serviciu pe cele de acasă și doua dintre schimburile care au lucrat sunt libere doua săptămâni . Al 5 le-a schimb îl schimbi după o luna .
Oare ce este atât de greu ?
Înainte se lucra pe 3 schimburi in program 12/24, acum ai 4 schimburi și mai înființezi încă unul astfel încât 2 sa fie de rezerva

Eu personal sunt bolnav cronic cu tensiune arteriala de 6 ani iar în aceasta perioada stau acasă și nu ies la cumpărături decât o data pe săptămână dar dacă o sa fiu și eu inclus în acel pluton de rezerva oare eu pot face fata la ture de noapte care sunt interzise celor cu tensiune. Pe timp de zi nu este problema.

Schimbul sau schimburile de rezervă sa lucreze la 8 ore și să intervină numai la nevoie.Sa fie făcute .

In cazul asta problema ar fi ca ar fi nu doar zilnic expus ci ar mai si transmite de la un schimb la altul. Idea asa cum o propune ANP era sa fie acasa si sa nu fie expusi.

Eu nu am jignit pe nimeni( alcapraz). Doar spun o parere. Care poate fi bună sau rea. Veniti si voi cu pareri, nu cu jigniri.

E foarte bine ca vi cu păreri dar vino și cu argumente și solutii, unde se spală personalul, cine le aduce schimburi, unde doarme, etc etc !

Eu zic ca cel mai bine se poate lucra in operativ 24/72.in loc de 3 apeluri /24ore se reduce la 1 apel/24 ore,fluxul de personal se reduce considerabil.in acelasi timp se mai pot constitui alte 1 sau 2 plutoane ,dar fiecare pe specificul lui.unul pt paza si celalalt pt supraveghere.(pentru ca ele nu se intalnesc practic,foisoarele cu supravegherea,,vad ca nimeni nu s a gandit la asta,in caz de contaminare nu e nevoie sa schimbi tot plutonul).eu lucrez de mai bn de 17 ani in operativ si cunosc perioadele de revolte,cand a trebuit sa stam cateva zile prin unitate,si credeti ma nu e deloc usor.eu unul nu ma vait,dar acele ture consecutive,de zi,urmate de cele de noapte vor face mai multe victime decat covid.incercati dle presedinte sa va ganditi la varianta mea,poate suporta imbunatatiri.multumesc

E f corect cum gândești.se vede ca ai experienta in domeniu.contactul cu ppl si traficul trebuie să fie minim în această perioadă.cum nu avem cazuri în sistem de infectare,noi suntem singurii care putem duce.asa ca,trebuie redus la greu traficul si apelurile.24/72 E varianta corecta

Este o buna solutie cea cu 24,72 .Am lucrat și eu destul timp asa si ai dreptate.trebuie să se ia in calcul asta

4 schimburi, 5 schimburi, 8 ore, 12 ore, 12/24, 12/48…ideea e ca trebuie limitat cât mai mult contactul cu exteriorul si intre schimburi. Dacă sunt 2 schimburi de rezerva, iar schimburile in serviciu se contaminează, nu trebuie sa vina la munca cele 2 schimburi libere? Si se vor contamina in scurt timp si ele.

Rusine! Rusine ANP! Un alt mod de a epuiza fizic si psihic lucratorii de la schimburi. Nu stiu cat vom rezista in felul asta. Si-asa avem problemele noastre familiale, acum ni se implementeaza si un sistem de munca total neagreat de noi. Ajutati-ne sindicate!

Este un program de lucru draconic. Privarea de somn, de odihna, provoaca boli mult mai grave decat covid. Boli cardio, diabet, leucemie, boli hepatice…sa nu mai vorbim de cele psihice cum ar fi depresia. Oamenii nu sunt masini sa ajunga acasa, sa se puna in pat si sa doarma instant si continuu 8 ore pentru ca apoi sa mearga iar la lucru. Cum pot eu sa ies din tura de noapte, sa ajung acasa sa dorm cateva ore ca apoi sa intru iar tura de noapte cand copilul plange, vecinii bocane, cainii latra si asa mai departe. Luati in calcul si factorul uman. Ce se intampla daca dupa 14 zile de program dinasta percutez cartus la rastel si omor pe cineva? Ce se intampla daca evadeaza un detinut si eu reactionez tardiv sau gresit? Ce se intampla daca un detinut moare in camera si eu nu am dat turele pe hol pentru ca eram atat de obosit incat am atipit cateva minute? Cu programul asta ne punem in pericol pe noi, pe colegii nostrii si punem in pericol si detinutii pe care ii custodiem.

Intrebare: Pentru cei care au copii mici acasa si nu au efectiv cu cine sa ii lase ( bunicii sunt batrani, sunt bolnavi cronici ori nu-i ai, nu ai pe nimeni), face ANP vreo dispensa sa putem veni cu ei la servici? Are ANP vreo viziune pentru toate spetele sesizate in comenturi?
Cu totii suntem in aceeasi barca si cu totii trebuie sa vaslim si pentru a avea forta trebuie sa fie si intelegere, si empatie, si suflet, si tact…

Mi-e greu sa cred ca in acest context se poate aproba o astfel de cerere.

Cine e aceasta minte luminată? A intrat vreodată pe secție? A stat 13 ore in foișor fără să îl schimbe cineva nici macar sa meargă la toaletă? Eu lucrez la tura am fost sunat acasa ca duminică sunt liber de la dispecerat ca 03 de la jilava e o fetiță si nu are curaj sa sune personal . Iar luni in pc2 se călcau in picioare băieții de la escortă. Bătaie de joc va bateti joc de oameni ca nu suntem animale si de carierele noastre . Rusine sa va fie. Educativul de la jilava vine in weekend si escorteaza 2 deținuți 200 de m ca sa de-a de mâncare la câini. Pt asta iau ei banii si sunt ofițeri ca la jilava sunt 50 de câini care au mâncare medicamente si ofițeri care se ocupa de ei de luni pana duminica si operativul nu are o rezerva ca da libere cu japca. Aș vrea să adopt limbajul de pușcărie si sa imi revars tot ce se întâmplă

Confirm 100% ce spune colegul. Dar e clar ca nimănui nu ii pasa. La jilava educativul sunt un fel de “zei”, prietenii știu de ce 😉

Domnule presedinte, ati lucrat si dvs in vremurile cu 3 schimburi,deci stiti ca este un efort mare. Eu intreb,1)Cine certifica ca 1 sau 2 schimburi sunt contaminate? Testarea la covid se face numai in cazuri grele,dupa internare…2)Dupa cat timp aflam ca 1 sau 2 schimburi sunt contaminate, ca incubatia dureaza 14 zile sau mai mult si ele pot fi in serviciu? In cazul asta va fi contaminata toata suflarea….

Raspunsul e ca nu astepata nimeni sa fie certificat cum n-a asteptat nici pana acum cand a dispus masuri de siguranta si au fost trimisi oameni in sa se izoleze. Problema e ca daca o poti face in cazuri individuale de “contacti” e mai greu s-o faci cu un schimb intreg daca nu ai ceva pregatiri inainte. Cam asta e logica ANP.

Buna ziua domnilor.. Incepand din data de 01.04.2020 personalul din administrativ de la Penitenciarul Timisoara a fost planificat 10 zile lucratoare a cate 12 ore insemnand 120 ore iar pentru restul de 40 ore au fost obligati sa-si faca raport de concediu. Oare o fi corect? De ce nu se poate un program asemanator cu a celor din ANP prevazut in Decizia 399 din 31.03.2020..nici personalul nu ar fi epuizat si nu s-ar “fura” din concediul personalului.

Nu trebuia sa-si faca rapoarte de concediu. In felul asta l-au acoperit pe cel care i-a abuzat.

Chiar nu se poate face nimic cu Directorul de la Timișoara pentru abuzurile pe care le face.

Primul pas e ca oamenii sa nu le mai accepte si sa nu mai semneze ca sa-l acopere.

Acum se protejeaza, e cu toate dezinfectantele dupe el, are frica sa nu se betejeasca, e precaut, vrea sa fie sanatos pana se redechid punctele de lucru..ca scade bugetu si nu mai termina o alta vila..ups. Covid..taci si baga concediu si 12 ore ca nu nu va tine sa-i comentati ca va barbiereste.

Noul program aduce o încărcătură psihică/fizică în plus agenților care derulează munca cu ppl. Și asa suntem încărcați cu greutățile de acasă (grija familială), acum trebuie sa suportam o altă tensiune căreia nu-i vad rostul!
Presimt ca după câteva ture multi or sa între în medical (justificat sau nu), ulterior cei rămași fiind nevoiți sa ducă corvoada pe mai departe.
Colegii sunt nemulțumiți de situația aleasa de ANP, o situație care nu face decât sa încarce și mai mult tensiunea acumulata datorata lipsa cu desăvârșire a echipamentelor de protecție (mănuși & măști).
Conform ultimelor studii Covid-ul se transmite inclusiv pe calea aerului, în urma dialogului sau atingerii obiectelor contaminate.
Daca ANP nu-și va proteja angajații, prevăd o situație precum cea din spitale.
Nu suntem lași, suntem puternici dar trebuie sa se gândească cineva și la protecția noastră , până nu este prea târziu!
Va salut colegi, multă sănătate!

Fratilor voi uni nu vedeti decit in fata ca gaina boaba de graute.
Cind eram in oprativ si eu la fel comentam ca ce fac cei din admin.
Ei bine voi aveti decit cheia si atit.Dar ca sa nu fie revolte si alte nemultumiri ale hotului intervine admin.-hrana ,aprovizionare ,
transport, bani, salarii, gestiuni,sanatate,magazii,gosodari e.t.c.
Deci lasati vaietele ca dupa ce se zice,, liber schimbul,,te duci la bere iar daca un coleg din admin. semneaza un act este bun de plata si peste 10 ani. Va spune cineva care a lucrat si colo si colo.

Am lucrat 25 ani în sistem dar nu am văzut pe nimenimeni sa plătească 1 leu.Tu ai văzut pe cineva?

Nu și au fost destule cazuri în care controalele curții de conturi au scos la iveală destule măgarii.

Sa publicat în Monitorul Oficial OUG prin care se limitează niște drepturi printre care și pensionarea anticipată a polițiștilor de penitenciare.

Stimati colegi, vorbim degeaba. Din pacate la nivelul conducerii ANP, nu mai avem acei oameni destepti pe care îi cunosteam noi. Prin neprofesionalismul ANP ului, precum si stresul psihic si fizic la care suntem supusi, prin nerespectarea timpului legal de odihna, dispunerea unui program inadecvat sistemului penitenciar si efortul inuman de executare a serviciului de paza si supraveghere, avem posibilitatea actionarii in instanta si tragerea la raspundere a celui/celora care se fac vinovati de aceste decizii ilegale. Au luat decizii in forta, fara a consulta opinia celor direct afectati de acestea, pentru a arata cuiva, ca si ei fac ceva pentru evitarea extinderii pandemiei. Vom avea colegi care nu vor rezista acestui program emis fara o judecata logica si care vor claca. Deocamdata nu avem ce face, dar la momentul oportun, ne vom putea cere drepturile in instanta si vom face tot posibilul pentru a reintra in normalitate.

Este o organizare preventiva a programului, iae scopul acesteia este sa fie un schimb liber, 14 zile ( schimb de rezerva )… Din pacate, acest lucru nu poate rezolva problema unui penitenciar , in care cateva zeci de oameni ( din 2 schimburi) sunt testati pozitiv… Virusul se poate raspandi cu usurinta, nu numai la cei din operativ, astfel ca o ,, rezerva” nu va rezista mult timp… Este , in primul rand , nevoie de echipamente de protectie , iar personalul sa stie sa foloseasca CORECT echipamentele …

Dl.ANONIM nu ai vazut tu dar stiu cazuri concrete in care au fost platiti bani f.multi de catre angajati.

Un program de kkt, in loc sa limiteze numărul personalului care vine la serviciu prin acest program este suplimentat. In serviciu de zi sunt de fapt doua schimburi, cel din serviciu și cel de la 8 ore . Pe timp de noapte, dacă va vine sa credeți, au fost planificați și cei de la vizita care dorm toată noaptea !

Atunci Dl.Penitenciar baga ca berila pina o sa iti sara ochii ca eu am lucrat si 24cu 12 si nu mai comentam mai ales acum cind e stare de necesitate.
Vreti numai bani ,bani,bani dar noi cei cu 20-25 de ani vechime care am facut munca voluntara mii de ore nu ne mai vaitam.

Suntem roboti in ceea ce privește sectorul operativ lucrez de peste 27 ani in sistem nu am fugit așa cum unii lideri ne au îndemnat dar totuși dacă doreau al 5 tura o făceam lejer din recuperării si. Concediile 2017 2018 2019

dincolo de discutiile noaste, intrebarea este: unde e legalitatea unui program de lucru de tip 12/12h? dupa 2 serii de tipul asta, poate sa sune ceasul cat vrea el!

Comments are closed.