Categories
sindicat

ANP, mesaj pro izolare socială transmis de detinuți

Nu știu alții ce cred, probabil  că subsemnatul e ceva mai ruginit într-ale comunicării publice, dar nu e deloc potrivit un mesaj moralizator dinspre deținuți către România liberă care trebuie să stea acasă din princină de coronavirus.

Mai jos, mesajul. Cum adică?! „Aşa cum rezistăm și noi aici, aşa puteţi rezista şi voi”?! Oare se compară?! Poate fi pus pe același plan ‘rezistentul’ infractor din pușcărie cu românul plătitor de impozite. Ce spuneți?!

UPDATE 09 aprilie 2020 ora 20.00

Clip-ul cu pricina a fost eliminat de pe site-urile ANP și MJ după cum se poate vedea mai sus.

În acest context, recomandăm ANP să mențină un tipar de comunicare exclusiv informativ și să continue să pună accent pe implementarea măsurilor de prevenire a epidemiei de coronavirus în penitenciare.

Gestionarea eficientă a acestei situații va comunica opiniei publice tot ceea ce este de știut despre penitenciare în această perioadă. Contextul nu e deloc potrivit pentru experimente de comunicare publică.

Iată și unele dintre reacții:

1. “VIDEO Culmea campaniei la ANP. Deţinuţii de la Rahova, folosiţi pe post de moralişti pro-izolare: ‘Aşa cum rezistăm noi, aşa puteţi rezista şi voi’

2. Ironic. Îndemn din partea deținuților să stăm închiși în case. „Aşa cum rezistăm și noi aici, aşa puteţi rezista şi voi”

În context

Managementul de penitenciare, uneori cu și despre deșeuri

ANP, dispoziție privind activitățile în spații închise

Ordonanță militară și ordin medical privind prevenirea răspândirii și tratamentul coronavirusului

29 replies on “ANP, mesaj pro izolare socială transmis de detinuți”

Sa vorbim despre lucruri serioase, exista riscul de a intra în șomaj tehnic? . Ministrul muncii a anunțat că o parte din bugetariivor intra in șomaj.

Nu. Suntem intr-un deficit cronic de personal si am primit chiar aprobarea pentru a angaja personal temporar.

PS. Si comunicarea publica e o tema la fel de serioasa. 🙂

Si totusi acesti politicieni de feisbuc o trag tot mai serios cu somajul tehnic.Daca ne vor arde ca ei atat asteapta.Si cum administratia centrala ei pe alocuri si cea locala e obisnuita sa bage bete-n roate si sa zica foarte repede “facem sefu’ ” nu as fi foarte mirat sa se intample.

Sigur, drobul de sare poate sa cada oricand in Romania. Nu avem insa motive sa credem ca se va intampla in ceea ce ne priveste.

Pai ce somaj e ala cand imi depasesc norma de ore ?Cica la minister e cineva confirmat infectat.

Buna ziua . Exista undeva informatii privitor la penitenciarele care fac aceste angajari temporare ? Va multumesc.

Nu. Ordinul de ministru inca n-a fost aprobat. Cand apar noutati comunicam.

Iată încă un exemplu de oameni care nu știu cum să-și justifice salariul…
Nu mă refer la cei dedicați si implicați in munca de reeducare.
Da’sunt convins că cei care au avut ideea cu mesajul infractorilor către populație sunt nemaipomenit de mândri de marea lor realizare!!!
Au ajuns #@$&#$@& să dea lecții de civism oamenilor cinstiți! Vai de ea țară!!!
Să stea liniștiți, vor fi primi nominalizați la 50%,mai ales dacă o țin tot așa!! 😀

Strigator la cer ! Ce lucruri frumoase face A.N.P.-ul …. cuvintele nu-si mai au sensul in toata melodrama asta gandita de mai marii si inteligentii sistemului.

Sunt sigur că Ioana Morar a fost cu ideea, ea păstorește reintegrarea de mulți ani…. reintegrare care în acest timp de criză și a băgat medical…

Concedii medicale au aparut democratic intre sectoarele de activitate.

Da, e probabil că ea a fătat ideea asta, înțelege prost ideea de reintegrare socială a unui infractor, iar postul în care a fost plantată această cucoană de prin Cluj și capacitățile ei sunt două mulțimi disjuncte. Nu e prima nici ultima, așa e Antime ?

Comunicare e un fel de Cutia Pandorei in tot sistemul. Deficitar modul de comunicare și modul de asumare … de la vârf, in jos.
Abuzurile din partea managerilor pe fondul stării de urgentă nu se fac așteptate, apar ca ciupercile după ploaie ….
Deținuții au numai drepturi și noi numai obligații :
deținuții numai spală vesela ci Bucătarul ca deh ei sunt la pension( plătitori de taxe etc, care sunt in spitalele patriei mănâncă pâine cu margarina, după studii)
Ofițerul de permanenta însoțeste carutul ce transporta hrana de la bucatarie la sala de mese, se sigura de calitatea hranei, de modul de servire( mare atenție cu firimiturile de pâine in silințele cu sare de pe mesele ppl… )
Dacă ești vizibil răcit, vii la servici… asta e te cheamă patria, nu conteaza ce ai …
Toți angajații sunt posibili oameni ce încalcă legile și regulamentele, ei au tendința de a jongla … cu orice …de a fura…
De ce nu le dați un pistol sa ne împuște pe toți, ca doar pupincuristi sunt buni in acest sistem.
PS: ofițerul de resurse umane se pare ca nu își are obiectul muncii, își deleagă toate sarcinile Agenţilor din compartiment și el se ocupa cu filajul angajaților, consilierea managerului . Consilierea proasta și o răutate sora cu dracu! Le-a stricat imaginea tuturor angajaților de frica ca nu ajunge el director, pardon întâi sef paza și apoi director. Tov manager sunteți direct răspunzător de toate nedreptățile acoperind acest impostor . V -ați alungat oameni de valoare și ați luat vipera lângă dumneavoastră.
Iar , acest ofiter este rusine a sistemului și a acestui sector in care sunt oameni de valoare !
Cu respect,

Sa trăiască dl Mutu de la Centru Educativ Tg.Ocna !!!! Fără număr !!!
Știm cât îți dorești sa desființezi aceasta unitate și sa ne bagi la bulău pe toți… Poate te ia la ANP – și sa le spui in fata ce gândești despre ei, nu numai pe la spate… ca tu faci legea cum vrei tu și spui ca așa a dat directiva DMRU.
Ești o rusine și de o răutate nemaintâlnita.

Tot timpul cei de la ANP, dupa o gandire profunda, dau cu mucii-n fasole. Terminasera toate ” vedetele” sa ne dea sfaturi sa ramanem cuminti, era musai sa ne mai sfatuiasca si detinutii….Nemaipomenit! Dar si in provincie se intampla la fel. Superiorii de la Timisoara trimit zilnic incurajari si povete, incheind cu : ptr orice problema, voi si membrii familiei va puteti adresa superiorilor. Cata grija! Fiind mai trecut prin viata, nu mi se mai ridica o pleoapa, credeti ca ma puteti ajuta, superiorilor? Cel mai superior o da cu dumnezeisme, filozofeaza regretand mult ca nu l-a cunoscut pana acum atat de bine pe Dumnezeu. Asta probabil din lipsa de puncte de lucru si, mai ales, fiindca nu prea mai are balta peste…. Prietenii stiu de ce! Folosind gradele de comparatie, si celui mai superior, si celor la fel de si mai putin superiori, va spun doar atat: HAI SICTIR!!!!!

Le cam încurca treburile “băieților” rămași in cartier sau veniți de pe diaspora cu acest “stați in casa” 🙂

De la min muncii spun că exceptați ar fi sănătatea,armata și internele.Cred că preventiv ar trebui să aibă loc niște discuții.Dupa ar fi ceva mai greu de remediat .

Bună seara, aveți info dacă la salariul de azi s au virat și banii pt majorarea de 75% pt parinti cu copii sub 12 ani? Nu am putut lua fluturașul și nu am văzut nicio modificare de salariu. Multumesc

Cred ca dna Morar, dupa gafa asta, ar trebui sa si ia zborul ori sa i faca vânt dl Tiberiu sau dl Predoiu. Iti dai seama ce le a trecut lor prin capul ala ca, in pușcărie, am strans laolalta in urma unor teste doar spuma societatii, super eroii natiei si ei transmit un mesaj poporului sa reziste ca deh si ei o fac. Păi mai madam Morar cine ai fi vrut să reziste în pușcărie victimele sau familiile victimelor infractorilor, eventual procurorul sau politistul care i au arestat sau poate noi lucratorii, cei care resimtim pușcăria mai mult decât infractorul. Se pare ca deținuții prin ceea ce transmit ne fac un favor rezistand pentru ca altfel ar fi vai si amar de noi si de omenire. Discut cu unul cu altul si pana si ei inteleg ca greul il duc familiile lor si se roagă se le fie bine si se declara protejați in pușcărie. Noi traim cu teama unei îmbolnăviri si a unei posibile transmiteri a virusului mai departe care poate ajunge atat la coleg cat si la detinut. Doamna, treziti va ca va aflati in continuare intr o zona de creație obscură in timp ce tara este in stare de urgență și intreaga omenire suferă de pe urma unei pandemii. Unii nu pot renunta nici in ruptul capului in a picta in mijlocul furtunii. Cam asta e maretul sistem creat pentru reinsertia deținuților.

Comments are closed.